Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U-17 meitenes zaudē Maķedonijā

Andrejs Siliņš

U-17 meitenes zaudē Maķedonijā
Latvijas U-17 meiteņu izlase
Foto: LFF

Latvijas U-17 meiteņu futbola izlase UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē Maķedonijas pilsēta Strumicē piekāpās mājiniecēm ar rezultātu 0:3 (0:2). Tādējādi ar trīs zaudējumiem trijās spēlēs mūsu futbolistes ierindojušās ceturtajā vietā savā apakšgrupā un turpmāko cīņu neturpinās.

Lai gan pirmajā puslaikā teritoriāls pārsvars piederēja Latvijas U-17 izlases futbolistēm, tomēr realizēt to vārtu guvumā neizdevās. Mūsu spēklētājāam bija vairākas labas iespējas atklāt rezultātu, tomēr katrā momentā ir pietrūcis vai nu pēdējā precīzā piespēle vai arī rezultatīvs sitiens.

Turpretī Maķedonijas futbolistes tikai puslaika beigās sāka veidot savus uzbrukumus, kuri atšķirībā no mūsu spēlētājām tika realizēti arī divos vārtus guvumos. Katrā no epizodēm pozicionālas kļūdas pielaida mūsu aizsardzes.

Pēc pārtraukuma iniciatīvu pārņēma jau mājnieces, kuras veidoja ap mūsu soda laukumu vairākas kombinācijas, kā rezultātā izdevās gūt arī trešos vārtus. Spēles iznākums 3:0 par labu Maķedonijai, kura, pateicoties šim panākumam ierindojusies otrajā vietā kopvērtējumā. Otrajā dienas spēlē Čehijas futbolistes pārspēja Poliju ar rezultātu 2:1 un nodrošināja sev pirmo vietu tabulā.

Jāatzīmē, ka par visa turnīra labāko vārtsardzi tika atzīta Latvijas izlases spēlētāja Enija Anna Vaivode, kura šodienas mačā pret Maķedoniju spēja atvairīt divus 11 metru soda sitienus.

UEFA Eiropas U-17 meiteņu čempionāta kvalifikācijas spēle

Latvija - Maķedonija 0:3 (0:2)

Turnīra kopvērtējuma tabula

VietaKomandaUNZP
1. ČEHIJA 3 0 0 9
2. MAĶEDONIJA 2 0 1 6
3. POLIJA 1 0 2 3
4. LATVIJA 0 0 3 0

Izmantotie resursi:
lff.lv