Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

2011. gadā četru valstu turnīrs Īrijā

2011. gadā četru valstu turnīrs Īrijā
Turnīra mājinieki - Īrijas izlase
Foto: AFP

Īrijas Futbola asociācija (FAI) paziņojusi, ka 2011. gadā Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks četru valstu futbola turnīrs ''4 Associations Cup'', kurā piedalīsies Skotijas, Velsas, Ziemeļīrijas un Īrijas izlases.

Četru valstu futbola turnīrs notiks Dublinā. Pirmās divas spēles tiks aizvadītas februārī, bet pārējās četras – maijā.
Turnīra laikā katra valstsvienība tiksies ar pretinieku divas reizes un uzvarētājs iegūs galveno balvu – Četru Futbola Asociāciju kausu.
Zīmīgs ir fakts, ka piedalīties turnīrā nav uzaicināta Anglijas izlase.

''Mēs esam ļoti sajūsmināti, ka mūsu valstī notiks šis lieliskais turnīrs,'' sacīja Īrijas Futbola asociācijas (FAI) vadītājs Džons Delanijs.
''Tā būs pirmā reize, kad Īrija būs mājinieces statusā kādā no starptautiskiem turnīriem. Domāju, ka atmosfēra Dublinā, kā arī ārpus tās, būs vienkārši brīnišķīga, it īpaši, ja ņem vērā līdzjutējus, kas būs sabraukuši no Skotijas, Velsas un Ziemeļīrijas, lai atbalstītu savus favorītus.

''Jāpiemin, ka šis turnīrs būs kā lieliskas svinības mūsu jaunajam, fantastiskajam stadionam ''Lansdowne Road'', kuru mēs plānojam pabeigt 2010. gada aprīlī,'' piebilda Delanijs.
Tiek lēsts, ka renovētajā stadionā vieta būs 50 tūkstošiem līdzjutēju. Stadionā tiks aizvadītas gan futbola, gan regbija spēles.

Izmantotie resursi:
fai.ie

  +4 [+] [-]

, 2008-09-18 23:05, pirms 16 gadiem
Angļiem abloms!

  +5 [+] [-]

, 2008-09-18 23:12, pirms 16 gadiem
Ai kas tur darīsies...

  +5 [+] [-]

, 2008-09-18 23:15, pirms 16 gadiem
tas ir kaa mums Baltijas kauss?
Slēpts komentārs: LAUVA

  -1 [+] [-]

, 2008-09-18 23:23, pirms 16 gadiem
Njā... skoti ir, velsiesi un z-īri ar, ebt angļi!!! Dīvaini, atd jau vajadzeja visa reģiona kausu un ilzases!

  +6 [+] [-]

, 2008-09-18 23:39, pirms 16 gadiem
visaam 4 valstiim ir kas kopiigs - visas neciesh angljus
Slēpts komentārs: andrzej

  +2 [+] [-]

, 2008-09-19 00:14, pirms 16 gadiem
nu lai veicas.... ';

  +4 [+] [-]

, 2008-09-19 00:15, pirms 16 gadiem
un sseit buus no iekssienes....

smuks stadions....
';

     [+] [-]

, 2008-09-19 00:33, pirms 16 gadiem
andrzej rakstīja: Gribētos atgādināt, ka šobrīd pastāv tikai 2 valstis: Īrija un Apvienotā Karaliste (Lielbritānija)... Tā kā muļķīgs separātistu izleciens, nekas vairāk... 4 vārenu futbolvalstu kauss... smiekli nāk...
Pirms runā par separātismu, atceries, ka visām šīm izlasēm ir savas futbola federācijas un tās visas ir uzņemtas FIFA un UEFA kā pilntiesīgas dalībnieces, piedalās FIFA un UEFA (pasaules un Eiropas čempionātu) kvalifikācijas turnīros un finālturnīros.
Pirms runā par futbolu, derētu arī kaut ko zināt par futbolu.
Bet jokaini ir tas, ka parasti Home Nations kausos tomēr piedalās arī Anglija...

  -1 [+] [-]

, 2008-09-19 08:28, pirms 16 gadiem
Kāpēc angļi.. ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-09-19 11:55, pirms 16 gadiem
march_2k rakstīja: Pirms runā par separātismu, atceries, ka visām šīm izlasēm ir savas futbola federācijas un tās visas ir uzņemtas FIFA un UEFA kā pilntiesīgas dalībnieces, piedalās FIFA un UEFA (pasaules un Eiropas čempionātu) kvalifikācijas turnīros un finālturnīros.
Pirms runā par futbolu, derētu arī kaut ko zināt par futbolu.
Bet jokaini ir tas, ka parasti Home Nations kausos tomēr piedalās arī Anglija...
Es par futbolu zinu diezgan daudz un par ģeogrāfiju un politiku varbūt vairāk par Jums! To ka šīm IZLASĒM bet ne VALSTĪM ir sava pārstāvniecība FIFA viņām jāpateicas Lielbritānijai, kā valstij, ja Jūs kaut nedaudz mācījāties vēsturi, Jūs zināt kāpēc Lielbritānijai ir 4 pārstāvniecības FIFA un arī citās sporta federācijās, starp citu līdzīgs variants tika piedāvāts PSRS pēc otra pasaules kara, ar atsevišķām federācijām startēt Baltkrievijai un Ukrainai, bet nu protams padomija atteicās... Interesanti ka šāds turnīrs tiek organizēts 1 gadu pirms vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā kur futbola turnīrā ir jāpiedalās apvienotajai Lielbritānijas komandai...

     [+] [-]

, 2008-09-19 12:57, pirms 16 gadiem
Kaut gan jāsaka, ka nosaukums ir ļoti "politiski" korekts, ''4 Associations Cup'', nav ne 4 valstu, ne 4 nāciju kauss, bet 4 futbola asociāciju kauss, vēl varētu viņi Franciju pieaicināt, lielākam angļu priekam...

     [+] [-]

, 2008-09-19 23:41, pirms 16 gadiem
andrzej rakstīja: Es par futbolu zinu diezgan daudz un par ģeogrāfiju un politiku varbūt vairāk par Jums! To ka šīm IZLASĒM bet ne VALSTĪM ir sava pārstāvniecība FIFA viņām jāpateicas Lielbritānijai, kā valstij, ja Jūs kaut nedaudz mācījāties vēsturi, Jūs zināt kāpēc Lielbritānijai ir 4 pārstāvniecības FIFA un arī citās sporta federācijās, starp citu līdzīgs variants tika piedāvāts PSRS pēc otra pasaules kara, ar atsevišķām federācijām startēt Baltkrievijai un Ukrainai, bet nu protams padomija atteicās... Interesanti ka šāds turnīrs tiek organizēts 1 gadu pirms vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā kur futbola turnīrā ir jāpiedalās apvienotajai Lielbritānijas komandai...
Atvainojos, tad mans uzbrauciens laikam ir nevietā. Ņemu atpakaļ vārdus par zināšanām par futbolu. Pēc pirmā ieraksta gan to nevarēja spriest, bet tas tā - ārpus konteksta.
Tomēr nepiekrītu, ka šīm Home Nations federācijām būtu par kaut ko jāpateicas Lielbritānijai.
Skotijas FA ir tikpat veca, cik Anglijas FA, Velsas un Z-Īrijas drusku jaunākas. Un viņas ir vecākas par visām FIFām un UEFām. Tā kā separātisms Jūsu pirmā komentāra izpratnē Lielbritānijas futbola vēsturē ir ielikts jau šūpulī.
Un jautājums par Lielbritānijas izlases dalību Olimpiādē ir aktualizējies tikai tāpēc, ka tas ir vienīgais veids, kā Apvienotajai Karalistei kā rīkotājai piedalīties futbola turnīrā, jo Anglija, Skotija, Velsa un Z-Īrija ir FIFA un UEFA dalībnieces, bet nav SOK dalībnieces - tur ir uzņemta L-britānija visa kopā. Šo jautājumu nopietni virza Anglija, taču Velsa un Skotija gan ne visai labvēlīgi uz to skatās, jo tas var radīt precedentu, kā rezultātā tās zaudētu tiesības uz dalību FIFA/UEFA, sak - ja jau piedalāties Olimpiskajās spēlēs zem viena karoga, tad jau varat to arī citos turnīros.
Un šis 4 asociāciju turnīrs manuprāt ir tieši šo pārējo asociāciju attieksmes demonstrējums - mēs negribam zaudēt savu pašnoteikšanos futbola lietās.