Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ševčenko vietā Ukrainas izlases galvenā trenera amatā nozīmē Petrakovu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ševčenko vietā Ukrainas izlases galvenā trenera amatā nozīmē Petrakovu
Oleksandrs Petrakovs (no kreisās) un Andrijs Pavelko. Foto: Ukrainas Futbola asociācija

Ukrainas Futbola asociācija paziņojusi, ka par jauno vīriešu izlases galveno treneri iecelts U20 izlases treneris Oleksandrs Petrakovs, kurš šajā amatā nomainīs Andriju Ševčenko.

Pēdējos piecus gadus Ukrainas futbola izlasi vadīja leģendārais uzbrucējs Andrijs Ševčenko. Kopā ar speciālistu Ukrainas izlase pēdējā Eiropas čempionātā šajā vasarā spēja aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam, kurā tika piedzīvots zaudējums Anglijai. Ševčenko bija līgums ar Ukrainas Futbola asociāciju līdz augustam, taču noslēgts jauns netika.

Šodien asociācija paziņoja, ka turpmāk galvenā trenera pienākumus pildīs bijušais U20 izlases treneris Oleksandrs Petrakovs. Kopā ar šo izlasi 2019. gadā Petrakovs kļuva par Pasaules kausa ieguvēju šajā vecuma grupā. Karjeras laikā speciālists strādājis vairākos Ukrainas klubos kā galvenais treneris. ''Petrakovs ir pasaules līmeņa treneris ar labu reputāciju futbola sabiedrībā un pieredzi, lai vadītu nacionālo izlasi,'' futbola asociācijas mājaslapā citēts asociācijas prezidents Andrijs Pavelko.

Petrakovam dotas piecas dienas laika, lai piedāvātu kandidatūras treneru asistentiem, ārstiem un citiem ar izlasi saistītiem darbiniekiem. ''Mums ir nepieciešams rezultāts kvalifikācijas ciklā uz Pasaules kausu. Ir palikušas piecas spēles, kur katra no tām būs nozīmīga. Darīšu visu, lai Ukrainas izlase brauktu uz Kataru,'' pēc savas nozīmēšanas amatā pauda Petrakovs.

Ukraina ar trim neizšķirtiem trijās spēlēs D grupā ieņem otro vietu aiz Francijas. Punkts mazāk ir Somijai, bet vienu punktu trijās spēlēs izcīnījušas Bosnija un Kazahstāna.

Izmantotie resursi:
https://en.uaf.ua/article/42991

     [+] [-]

, 2021-08-18 15:34, pirms 3 gadiem
Hm, kas tiem ukraiņiem galvā?
Ševčenko vadītā izlase EČ taču labi nostartēja, un nebija nekāda pamata viņam nepagarināt līgumu.

     [+] [-]

, 2021-08-18 15:51, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Hm, kas tiem ukraiņiem galvā?
Ševčenko vadītā izlase EČ taču labi nostartēja, un nebija nekāda pamata viņam nepagarināt līgumu.
Ar tā domāju jo tur bija gan jaunība gan pieredze un izlase izskatījās labi ka noteikti bija jāpagarina

  +1 [+] [-]

, 2021-08-18 15:59, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Hm, kas tiem ukraiņiem galvā?
Ševčenko vadītā izlase EČ taču labi nostartēja, un nebija nekāda pamata viņam nepagarināt līgumu.
Domāju, bija nesaskaņas starp prezidentu un treneri. Cita iemesla neredzu.

     [+] [-]

, 2021-08-18 16:05, pirms 3 gadiem
Ukraina nespēlēja slikti, kopumā izspieda max: zaudēja Nīderlandei, Austrijai un Anglijai, kā pēdējā kvalificējās P/O, kur uzvarēja mazākumā palikušo Zviedriju: 5 spēlēs 3 zāģi, vārtu attiecība-5, treneris darba procesā piekopa tikai krievu val.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-18 16:10, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Ar tā domāju jo tur bija gan jaunība gan pieredze un izlase izskatījās labi ka noteikti bija jāpagarina
Man liekas ka jau čempja laikā jau dzirdēju ka Ševa pēc čempja iet prom. Varbūt pats vairs negrib, nezinu kas tur apakšā. Ja te kāds gudrāks neierakstīs iemeslu, būs jānsokaidro.

     [+] [-]

, 2021-08-18 16:46, pirms 3 gadiem
Slava Ukraiņe!!!

     [+] [-]

, 2021-08-18 17:31, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Man liekas ka jau čempja laikā jau dzirdēju ka Ševa pēc čempja iet prom. Varbūt pats vairs negrib, nezinu kas tur apakšā. Ja te kāds gudrāks neierakstīs iemeslu, būs jānsokaidro.
Kašķis bija, ka viņš izlasē runā krievu valodā nevis ukraiņu.