Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kolumbija pendelēs pieveic Peru un iekļūst pusfinālā

Rolands Eliņš

Kolumbija pendelēs pieveic Peru un iekļūst pusfinālā
Kolumbijas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Simtgades „Copa America” pusfinālā iekļuvusi Kolumbijas futbola izlase, kas pamatlaikā spēlēja neizšķirti 0:0 pret Peru, bet pēcspēles sitienos uzvarēja ar 4:2.

Ņūdžersijā notiekošajā mačā starp Peru un Kolumbiju vārti netika gūti. Vairāk iespējas izcelties radīja Kolumbijas izlase, kurā sākumā bīstamus sitienus veica Karloss Baka un Hamess Rodrigess. Pamazām spēle kļuva krietni piesardzīgāka, un otrajā puslaikā vārtu gūšanas momenti tika novēroti visai reti.

Par spīti Kolumbijas nelielajam pārsvaram bumbas kontrolē, Peru kompensācijas laikā izveidoja spēles bīstamāko momentu, gandrīz izraujot uzvaru. Peru aizsargs Kristians Ramoss izdarīja sitienu ar galvu, taču kolumbiešu vārtsargs Davids Ospina paspēja noreaģēt un saglabāt bezvārtu neizšķirtu.

„Copa America” nolikums paredz, ka neizšķirta gadījumā uzreiz seko pēcspēles sitienu sērija, nevis papildlaiks. Vienīgais izņēmums paredzēts finālspēlē. Pendelēs vēlreiz pozitīvi izcēlās Ospina, trešajā sitienu kārtā atvairot Migela Trako mēģinājumu. Savukārt pēc tam Peru izlasē netrāpīja Kristians Kueva, un bez kļūdām sitošā Kolumbija uzvarēja 4:2.

Kolumbija „Copa America” pusfinālu saasniegusi pirmoreiz kopš 2004. gada. Iepriekšējos divos turnīros šīs valsts izlase bija apstājusies ceturtdaļfinālā, bet vienīgo reizi par čempioni Kolumbija kļuvusi 2001. gadā.

Pusfinālā Kolumbija spēkosies ar Meksikas un Čīles dueļa uzvarētāju, kas tiks noskaidrots šonakt. Tāpat šonakt spēli aizvadīs Argentīna un Venecuēla, noskaidrojot pusfināla pretinieci mājiniecei ASV. „Copa America” fināls paredzēts naktī uz 27. jūniju.

”Copa America” ceturtdaļfināli

DatumsIzlasesRez./Sākums
17.06ASV-Ekvadora2:1
18.06Kolumbija-Peru0:0 p.s. 4:2
19.06Argentīna-Venecuēla2:00
19.06Meksika-Čīle5:00

     [+] [-]

, 2016-06-18 09:50, pirms 8 gadiem
Neesmu amerikāņu fans, bet respektēju viņus.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-18 10:00, pirms 8 gadiem
varēja pēc tam uztaisīt superfinālu, EURO 2016 un Copa America Centennario uzvarētājiem
Bet man šķiet šis turnīrs ir pierādījums tam, ka Copa America vajag rīkot iesaistot arī Ziemeļ un Centrālameriku. Ok tālāk tika tikai Meksika un ASV, bet tomēr var savākt 16 komandas, tāds normāls turnīrs sanāk aiz okeāna.

     [+] [-]

, 2016-06-18 15:15, pirms 8 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: varēja pēc tam uztaisīt superfinālu, EURO 2016 un Copa America Centennario uzvarētājiem
Bet man šķiet šis turnīrs ir pierādījums tam, ka Copa America vajag rīkot iesaistot arī Ziemeļ un Centrālameriku. Ok tālāk tika tikai Meksika un ASV, bet tomēr var savākt 16 komandas, tāds normāls turnīrs sanāk aiz okeāna.
Tam ir domāts Konfederāciju kauss nākamgad Krievijā. Krievija kā rīkotājvalsts, Vācija kā Pasaules kausa uzvarētāja, Čīle kā 15. gada Copa America uzvarētāja, Eiropas čempja uzvarētājs, Āfrikas kausa uzvarētājs, Meksika kā Amerikas (CONCACAF) kausa uzvarētāja un Austrālija ar Jaunzēlandi arī attiecīgi ar saviem reģiona kausiem.