Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausā sievietēm Kamerūna atspēlējas un uzvar Šveici

Pasaules kausā sievietēm Kamerūna atspēlējas un uzvar Šveici
Madeleine Ngono Mani un Francine Zouga
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Pasaules kausā sievietēm turnīrā aizvadītas cīņas C un D apakšgrupās. C grupā Japāna ar 1:0 pieveica Ekvadoru, bet Kamerūna uzvarēja Šveici ar 2:1. D grupā ASV ar 1:0 pieveica Nigēriju, bet Austrālija un Zviedrija nospēlēja neizšķirti 1:1.

C grupas pirmajā spēlē tikās Japānas un Ekvadoras izlases. Čempiones spēli iesāka apņēmīgi un 5. minūtē rezultātu atklāja Juki Ogimi, kad pēc teicamas komandas biedrenes piespēles ieraidīja bumbu vārtos. Japānietēm piederēja liels bumbas kontroles pārsvars, kā arī viņas radīja vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, bet Ekvadoras aizsardzība nebija uzlaužama. 1:0 uzvar Japāna un nodrošina pirmo vietu grupā un iekļūst izslēgšanas spēlēs, bet Ekvadorai turnīrs ir beidzies.

Otrajā C grupas spēlē Kamerūna uzvarēja Šveices komandu. Abas grupas tabulā atradās līdzās viena otrai un pozitīvs rezultāts nodrošinātu iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Pirmās vadībā izvirzījās šveicietes, kad ar vārtu guvumu izcēlās Anna Marija Crnogorcevica. Pēc puslaika pārtraukuma kamerūnietes pārņēma iniciatīvu, bet jau divas minūtes pēc puslaika sākuma rezultātu izlīdzināja Gabrielle Onguene. 62.minūtē uzvaras vārtus Kamerūnas labā guva uz maiņu iznākusī Madeleine Ngono Mani. Atlikušajā laikā Šveice centās izlīdzināt rezultātu, bet tas neizdevās. Kamerūna kvalificējās izslēgšanas spēlēm no otrās vietas, bet Šveice no trešās vietas grupā. Lai arī E un F grupas vēl nav spēlējušas pēdējo kārtu, jau šobrīd Šveices bilance ir labāka par B un D grupu trešo vietu ieguvējām. Attiecīgi Taizemei un Zviedrijai arī ir 3 punkti, bet sliktāka vārtu attiecība.

D grupā Nigērija tikās ar ASV izlasi. Spēles sākumā svarīgu epizodi palaida garām tiesnese, kura nepamanīja, ka nigēriešu spēlētāja savā soda laukumā ar roku pieskārās bumbai. Lai gan ASV piederēja pārsvars bumbas kontrolē un arī pārsvars bīstamu momentu veidošanā, rezultāts tika atklāts tikai pirmā perioda izskaņā, kad pēc stūra sitiena vārtus guva komandas kapteine Abija Vambača. 69. minūtē Sāra Nodima nopelnīja otro dzelteno kartīti un atstāja Nigēriju mazākumā. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un ASV no pirmās vietas grupā kvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Otrā D grupas spēlē tikās Austrālija un Zviedrija. Lai ieņemtu otro vietu grupā, kas nozīmē kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm, Austrālijai pietika ar neizšķirtu. Spēli lieliski iesāka austrālietes un jau piektajā minūtē rezultātu atklāja komandas kapteine Liza De Vanna. Pēc desmit minūtēm zviedrietēm izdevās izlīdzināt rezultātu. Sofija Jakobsone ar sitienu no soda laukuma malas, ar teicamu sitienu vārtu apakšējā stūrī pārspēja austrāliešu vārtsardzi. Zviedrija radīja daudz vārtu gūšanas iespēju, bet par laimi Austrālijai tās palika neizmantotas. Līdz ar nopelnīto punktu Austrālija ierindojās otrajā vietā grupā un kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Zviedrija saglabā labas cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Pēc šīs nakts spēlēm tiks noskaidrotas visas izslēgšanas spēļu dalībnieces.

Grupu turnīra pirmā kārta, C un D grupu spēļu rezultāti

SpēleRez.Vārtu guvējas
Šveice - Kamerūna1:2 (1:0)Crnogorcevica 24’ – Onguene 47’ Ngono Mani 62’
Ekvadora - Japāna0:1 (0:1)Ogimi 5’
Nigērija - ASV0:1 (0:1)Vambača 45’
Austrālija - Zviedrija1:1 (1:1)De Vanna 5’ – Jakobsone 15’

C grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Japāna3004:19
2.Kamerūna2019:36
3.Šveice10211:43
4.Ekvadora0031:170

D grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.ASV2104:17
2.Austrālija1114:44
3.Zviedrija0304:43
4.Nigērija0123:61

Resursi:
FIFA Women's World Cup Canada 2015™ - FIFA.com