Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Īrijai trešais Eiropas finālturnīrs vai debija Bosnijai?

Īrijai trešais Eiropas finālturnīrs vai debija Bosnijai?
Miralems Pjaničs pirmajā spēlē pret Īriju
Foto: AP/Scanpix

Šovakar 21:45 Dublinā tiks aizvadīta atbildes spēle par iekļūšanu Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā. Pirmajā mačā Īrija un Bosnija un Hercegovina spēlēja neizšķirti 1:1.

Vakar tapa skaidra viena no četrām „Euro 2016” atlases pārspēļu uzvarētājām, proti, Ungārija vēlreiz apspēlēja Norvēģiju. Šovakar zināma būs vēl viena EČ dalībniece, taču Īrijas un Bosnijas un Hercegovinas duelī pagaidām favorīts vēl nav izkristalizējies.

Maču Bosnijā apgrūtināja bieza, dažbrīd teju necaurredzama migla, kuras dēļ spēles ritējums gan netika pārtraukts. Abi vārti tika gūti spēles pēdējās desmit minūtēs, kad vispirms izcēlās īrs Robijs Breidijs, trīs minūtes vēlāk sekoja Edina Džeko atbilde, panākot 1:1.

Teorētiski priekšrocība šobrīd ir īriem, kuri var lepoties ar izbraukumā gūtiem vārtiem. Īrija kvalifikācijas grupā arī spēlēja ļoti pārliecinoši, pat pamanījās tikt pie pozitīvas bilances pret pasaules čempioni Vāciju, taču pēdējā, izšķirošajā spēlē tomēr zaudēja Polijai. Īrija EČ finālturnīram kvalificējusies divas reizes, piedaloties arī iepriekšējā turnīrā.

Savukārt Bosnija un Hercegovina pagaidām finālturnīrā vēl nav spēlējusi, tiesa, pagājušajā gadā debitēja PK finālturnīrā Brazīlijā. Bosnijas futbols šobrīd piedzīvo uzplaukumu, ko pierāda arī vairāku tās izlases spēlētāju atrašanās spēcīgos klubos futbola lielvalstīs. Aizvadītajā kvalifikācijas ciklā gan klājās visai grūti neveiksmīgā sākuma dēļ, taču bosnieši uzvarēja četrās no pēdējām piecām spēlēm un izmantoja Izraēlas un Kipras sīvo cīņu, kurā punktus zaudēja abas bosniešu konkurentes.

Īrijas treniņos atgriezušies Džons O`Šī un Šeins Longs, kuru dalība mačā gan uz jautājuma zīmes, šaubas arī par Derila Mērfija iziešanu laukumā, kamēr Bosnijai pieejams optimālais sastāvs.

„Mums jācenšas uzvarēt,” domas par izdevīgo 0:0 noraidīja Īrijas izlases galvenais treneris Mārtins O`Nīls. „Ja iziesim laukumā ar kādām citām domām, nonāksim problēmu priekšā. Tikšana uz finālturnīru būtu milzīgs atspaids visai Īrijai.”

"Euro 2016" pārspēles

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Ungārija – Norvēģija2:1 (1:0)Priškins 14' Henriksens 83'(s.v.) - Henriksens 87'3:1
Īrija – Bosnija16.111:1
Slovēnija - Ukraina17.110:2
Dānija - Zviedrija17.111:2

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2015-11-16 17:43, pirms 9 gadiem
shoreiz par Bosniju,patiik daudz vairaak shii komanda,it iipashi Pjanic
, 2015-11-16 17:50, pirms 9 gadiem
Par Īriju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-16 18:52, pirms 9 gadiem
A-Burts-33 rakstīja: Protams, ka par Īriju! Nost ar Baltās rases nodevējiem Bosniešiem! Nav un nekad nebija tādas nācijas kā Bosnijas musulmaņi! Tie ir tie paši etniskie Serbi, kuri savulaik, Turku spiediena rezultātā, padevās un pieņēma fakingo islamu Vispār islams nedrīkst ekzistēt NEKUR Eiropas teritorijā, to pierāda nesenie notikumi Francijā!
Eiropai irbbījušas kaut kādas problēmas ar Turciju eiropā? Manuprāt nē. Tādus bosniešu mušļus vispār neviens nepiemin mūsu galā, sēž klusu nevienu neaiztiek.
, 2015-11-16 19:21, pirms 9 gadiem
Par Īriju!
, 2015-11-16 20:46, pirms 9 gadiem
Tu tups esi? Tas ir jautājums. Izskatās, ka nezini atšķirību starp Islamu un Islama valsti.
A-Burts-33 rakstīja: Protams, ka par Īriju! Nost ar Baltās rases nodevējiem Bosniešiem! Nav un nekad nebija tādas nācijas kā Bosnijas musulmaņi! Tie ir tie paši etniskie Serbi, kuri savulaik, Turku spiediena rezultātā, padevās un pieņēma fakingo islamu Vispār islams nedrīkst ekzistēt NEKUR Eiropas teritorijā, to pierāda nesenie notikumi Francijā!
Darvins Nunjess. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

"Liverpool" uzbrucējs Nunjess iesit hat-trick pārbaudes spēlē pret Meksiku

Gatavojoties "Copa America", pārliecinošu uzvaru pārbaudes spēlē izcīnījusi Urugvajas izlase, kas Denverā ar 4:0 pieveica Meksiku. Ar trīs vārtiem panākumu kaldināja Liverpūles uzbrucējs Darvins Nunjess.
Džeimss Medisons. Foto: AP/Scanpix

47 miljonus vērtais Medisons atskaitīts no Anglijas izlases

Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits sastāvu Eiropas čempionātam futbolā nosauks sestdien, bet jau tagad kļuvis zināms, ka uz Vāciju nedosies "Tottenham" pussargs Džeimss Medisons.
Mikels Ojarsavals pēc vārtu guvuma pret Andoras valstsvienību. Foto: Selección Española Masculina de Fútbol

Rezervistam Ojarsavalam hat-trick pret Andoru, Francija un Beļģija apspēlē citas mazās valstis

Pārliecinošas uzvaras pārbaudes spēlēs pret mazajām valstīm guva gaidāmā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra favorīti Spānijas, Francijas un Beļģijas futbolisti.