Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Serbija un Itālija cīnās pa nullēm

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Serbija un Itālija cīnās pa nullēm
Divcīņa starp Marko Motu (pa kreisi) un Nemanju Matiču
Foto: Scanpix Sweden

Eiropas U-21 čempionātā futbolā šovakar A grupas spēlē Serbijas jaunie futbolisti Zviedrijas pilsētā Helsingborgā spēja izcīnīt punktu spēlē pret spēcīgajiem itāļiem - bezvārtu neizšķirts 0:0.

Jau ziņojām, ka dienas pirmajā spēlē A grupā mājiniece Zviedrija, lielā mērā pateicoties trim Markusa Berga gūtajiem vārtiem, ar 5:1 (3:1) apspēlēja Baltkrieviju. Savukārt A grupas otrajā spēlē vēlā vakarā Helsingborgas "Olympia" stadionā laukumā izgāja Itālijas un Serbijas jaunie futbolisti. Itāļi uz šo čempionātu ir sapulcējuši spēcīgu sastāvu ar futbolistiem, kuri Itālijas "Seria A" čempionātā regulāri iziet pamatsastāvā sevis pārstāvētajās komandās, tāpēc šī spēle sīkstajiem serbiem solījās būt liels pārbaudījums. Jāpiemin, ka 2007. gadā Serbija U-21 čempionātā aizcīnījās līdz finālam, kur piekāpās Nīderlandes izlasei.

Mačs iesākās diezgan strauji, un pirmajās 15 minūtēs abas komandas apmainījās ar pāris bīstamiem momentiem. Vispirms, Gojko Kačars no 13 metriem sita nedaudz pāri itāļu vārtiem, savukārt Sebastiana Džiavinko sitienu no soda laukuma stūra atvairīja Serbijas vārtsargs Brkičs. Pirmā puslaika turpinājumā pārsvars piederēja Itālijas futbolistiem, kuri pie pretinieku vārtiem izveidoja pāris labas vārtu gūšanas izdevības un vairākus pusmomentus. Tiesa, vēlamais rezultāts netika panākts. Diezgan neveiksmīgs pirmais puslaiks izvērtās Itālijas izlases potenciālajam uzbrukuma līderim Mario Balotelli, kurš, lai gan izdarīja vienu labu sitienu, vairākās epizodēs nospēlēja sev neraksturīgi neprasmīgi un neveiksmīgi.

Otrā puslaika pirmajā daļā neliels pārsvars joprojām piederēja itāļiem, un 64. minūtē Džiavinko radās lieliska izdevība atklāt spēles rezultātu, taču itālis no teicamas pozīcijas sita tieši virsū Serbijas vārtsargam. Spēles beigu daļā Serbijas izlase spēja pacelt savu spēli augstākā līmenī, un itāļi var pateikties veiksmei, ka pēc Kačara sitiena bumba tik vien kā norībināja Itālijas vārtu stabu un citā epizodē Nenads Tomovičs no neliela attāluma sita tieši virsū itāļu vārtsargam. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu 0:0, kas šajā gadījumā ir taisnīgs rezultāts.

Eiropas U-21 čempionāts, A grupa

Itālija - Serbija 0:0

A grupas tabula

VKomandaSUNZVP
1.Zviedrija11005:13
2.Itālija10100:01
3.Serbija10100:01
4.Baltkrievija10011:50

  +2 [+] [-]

, 2009-06-16 23:47, pirms 15 gadiem
zviedrijai sis ir +
bet nu...domaaju ka itaalijai bija jauzvar..bet serbija godam nociinijaas!

  +3 [+] [-]

, 2009-06-17 02:07, pirms 15 gadiem
itaalji jau no beerna kaajas 0:0 speelee

lasiiju zhurnaalaa, ka bufons, saka, ka itaalijaa pirmo reizi saaka domaat nopietni par aizsardziibu, ka taapeec arii bija tie labie laiki itaalju klubiem - kameer paareejie iepirka uzbruceejus, itaalji muureeja defu

  -1 [+] [-]

, 2009-06-17 12:05, pirms 15 gadiem
Kur vispār var redzēt šīs spēles? Itāļi tāpat izies no grupas, šaubos, ka zviedri tikai ar Bergu un Ekdālu spēs, ko likt pretī Squadra Azzurri.