Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA noraidījusi Ēģiptes protestu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

FIFA noraidījusi Ēģiptes protestu
Hovards Vebs Ēģiptes spēlētāju ielenkumā
Foto: AFP

FIFA noraidījusi Ēģiptes izlases iesniegto protestu pēc zaudētās spēles pret Brazīliju (3:4) Konfederāciju kausa izcīņā. Ēgipte protestēja pret to, ka spēles galvenais tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu tikai tad, kad viņam par pārkāpumu paziņoja ceturtais tiesnesis, kurš esot noskatījies video atkārtojumu.

Atgādināsim, ka Ēģipte pēc 1:3 zaudētā pirmā puslaika spēja gūtu divus vārtus un panākt izlīdzinājumu 3:3 un bija tuvu neizšķirtam, taču mača pēdējā minūtē Ēģiptes aizsargs Ahemds Elmohamadi uz savu vārtu līnijas ar roku apturēja Lusio sitienu, un brazīlieši ieguva iespēju sist pendeli, ko realizēja Kakā, nodrošinot Brazīlijai uzvaru ar 4:3.

Pēc mača sašutis par šo epizodi bija zaudētāju treneris Hasans Šehata, kurš iesniedza protestu par piešķirto pendeli. Šehata apgalvoja, ka mača galvenais tiesnesis anglis Hovards Vebs sākotnēji nozīmējis stūra sitiena izspēli, taču mainījis savu lēmumu pēc tam, kad saņēmis informāciju no spēles ceturtā tiesneša. ''Cik man zināms, video atkārtojumu izmantošana lēmumu pieņemšanā spēles laikā nav atļauta. Es neapstrīdu to, ka Brazīlijai tika piešķirts 11 metru soda sitiens, bet gan to kā tas notika. Varbūt mainījušies noteikumi, bet mums to neviens nav pateicis,'' sašutis bija Šehata.

FIFA izskatīja Ēgiptes iesniegto protestu, taču nolēma to noraidīt, tādējādi Brazīlijas un Ēģiptes izlašu spēles galarezultāts netiks mainīts. Izmeklēšanā tika konstatēts, ka lēmums par 11 metru soda sitiena piešķiršanu tika pieņemts, spēles galvenajam tiesnesim konsultējoties ar savu asistentu Maiku Malarkiju nevis ar ceturto tiesnesi. Nākamo spēli Brazīlija aizvadīs ceturtdien pret ASV, bet Ēģipte tiksies ar otru grupas favorītkomandu - Itāliju.

Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2009-06-16 23:35, pirms 15 gadiem
atkal howards vebs nonāk uzmanības centrā. vai tā ir tikai sakritība, ka skadalozākie tiesneši nonāk uzmanības centrā atkal un atkal, bet daži visu karjeru pavada bez starpgadījumiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-16 23:41, pirms 15 gadiem
tas, ka protests tiks noraidīts, bija skaidrs jau tad, kad Šehata vsp iedomājās iesniegt to!

  +5 [+] [-]

, 2009-06-16 23:46, pirms 15 gadiem
TheKingRooney rakstīja: kkādiem sermuļiem jāmuld par tiesnešu starpgadījumiem.
lol

TheKingRooney ir runājis

  +4 [+] [-]

, 2009-06-16 23:50, pirms 15 gadiem
TheKingRooney rakstīja: Laikam nekad mūžā neesi spēlējis futbolu.
Būtu cilvēki priecājušies, ka nav pieļauta kļūda, kura būtu maksājusi vienai komandai uzvaru - nē, kkādiem sermuļiem jāmuld par tiesnešu starpgadījumiem.
sapiipeejies neesi?

  +4 [+] [-]

, 2009-06-17 02:02, pirms 15 gadiem
nu vispār esmu jau par taisnību, un man šķiet labāk godīgi zaudēt nekā negodīgi vinnēt

  -2 [+] [-]

, 2009-06-17 09:21, pirms 15 gadiem
Bilde vsp ideāla HAIL HITLER
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja