Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" galvenā trenere Heisa pārņems ASV sieviešu futbola izlases vadību

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Chelsea" galvenā trenere Heisa pārņems ASV sieviešu futbola izlases vadību
Emma Heisa. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Emma Heisa, kura šobrīd vada Anglijas sieviešu futbola klubu Londonas "Chelsea", otrdien tika nosaukta kā jaunā ASV sieviešu futbola izlases galvenā trenere, vēsta ASV Futbola federācija (USSF).

USSF paziņojumā netika atklātas Heisas līguma detaļas, taču norādīts, ka viņa kļūs par vislabāk apmaksāto sieviešu futbola treneri pasaulē.

Savukārt ESPN, atsaucoties uz avotu, kas ir informēts par vienošanos, vēsta, ka līgums noslēgts līdz 2027.gadam un treneres ikgadējais atalgojums būs apmēram līdzvērtīgs tam, ko saņem ASV vīriešu futbola izlases galvenais treneris Gregs Berhalters.

Tā kā Heisa varēs pievienoties ASV valstsvienībai tikai maijā, darbu ar izlasi turpinās pagaidu trenere Tvila Kilogre, taču pēc tam kļūs par vienu no Heisas asistentiem.

Heisa, vadot "Chelsea" kopš 2012.gada, kopā ar Londonas vienību izcīnīja 14 titulus, tostarp sešas reizes triumfējot Anglijas Futbola asociācijas sieviešu superlīgā (FA WSL). 2021.gadā viņa aizvadīja "Chelsea" līdz Čempionu līgas finālam un saņēma FIFA apbalvojumu kā gada labākā sieviešu futbola trenere.

Pirms Heisas ASV sieviešu izlasi vadīja Vlatko Andonovskis, kurš atkāpās pēc šovasar notikušā Pasaules kausa finālturnīrā, kurā ASV futbolistes izstājās astotdaļfinālā, izšķirošajā mačā 11 metru soda sitienu sērijā piekāpjoties Zviedrijai.

ASV sieviešu futbola izlase Pasaules kausa finālturnīros ir triumfējusi četras reizes.

Izmantotie resursi:
LETA