Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kamerūnas izlasi turpmāk vadīs bijušais "PSG" treneris Le Guens

Agris Suveizda

Kamerūnas izlasi turpmāk vadīs bijušais "PSG" treneris Le Guens
Pols Le Guens
Foto: AFP

Franču futbola speciālists Pols Le Guens turpmāk vadīs Kamerūnas nacionālo izlasi. Līgums ar bijušo "PSG" galveno treneri tiks noslēgts uz pusgadu.

Francijas sporta laikraksts "L'Equipe" ziņo, ka tikai 45 gadus vecais futbola treneris Pols Le Guens piekritis vadīt Kamerūnas nacionālo izlasi. Līdz šim bijušais "PSG" aizsargs ir trenējis tikai klubus - "Rennes", Lionas "Olympique, Glāzgovas "Rangers" un "PSG". Le Guens amatā nomainīs 71 gadus veco vācu futbola speciālistu Otto Pfisteru. Par Le Guena asistentu acīmredzot kļūt Īvs Kollo. kurš bija Pola asistents arī iepriekšējās komandās. Ar Le Guenu pēc aizvadītās sezonas netika pagarināts līgums. Kā cita iespējamā viņa darba vieta bija cita Francijas vienība "Valenciennes".

Le Guens, kurš trenera amatā kļuvis par trīskārtējo Francijas čempionu un Superkausa ieguvēju, kā arī divkārtējo Francijas kausa ieguvēju, līgumu ar Kamerūnas futbola federāciju noslēgs uz pusgadu jeb līdz nākamā gada janvārī notiekošajai Āfrikas Nāciju kausa izcīņai, bet, ja viņa darbs būs apmierinošs, līgums var tikt vēl pagarināts. Atgādinām, ka Kamerūnas izlase ir nonākusi visai sarežģītā situācijā cīņā par celazīmi uz 2010.gada Pasaules kausa finālturnīru. Kamerūna savā apakšgrupā (vēl Gabona, Togo un Maroka) pašlaik atrodas pēdējā vietā ar vienu punktu divās spēlēs. Tomēr vienai no potenciāla ziņā spēcīgākajām Āfrikas izlasēm ir viena spēle rezervē. No līderes Gabonas, kas uzvarējusi abās spēlēs, Kamerūna atpaliek par pieciem punktiem (uz finālturnīru tiks tikai grupas uzvarētāja).

Izmantotie resursi:
lequipe.fr