Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kotdivuāras uzbrukums - visu komandu bieds

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kotdivuāras uzbrukums - visu komandu bieds
Salomons Kalū un Didjē Drogba
"Chelsea" sastāvā. Foto: AFP

Kad līdz Āftrikas Nāciju kausa izcīņas sākumam palikušas tikai sešas dienas, piedāvājam iepazīties ar spēcīgo Kotdivuāras futbola izlasi.

Vispārīgi.
Kotdivuāra, saukta arī par Ziloņkaula krastu, spēlēs B apakšgrupā kopā ar Nigēriju, Mali un Beninu. Kotdivuāras iesauka - Ziloņi (Gvinejas izlasi sauc līdzīgi – Tautas Ziloņi). B grupā Kotdivuāras un Nigērijas izredzes tiek vērtētas nedaudz augstāk nekā Mali (Beninas izredzes – niecīgas).

Kvalificēšanās.
Kotdivuārai kvalificēšanās finālturnīram nesagādāja ne mazākās problēmas. Tā kā Džibuti atsauca dalību pēc izlozes, bet vēl pirms atlases turnīra sākšanās, tad par ceļazīmi cīnījās tikai trīs komandas, un Kotdivuāra jau pirmajos trīs mačos (5:0 pret Gabonu, 3:0 un 5:0 pret Madagaskaru) visu nokārtoja, pēdējā spēlē izbraukumā pret Gabonu atļaujoties nospēlēt neizšķirti 0:0.

Finālturnīrs.
Pirms finālturnīra izlozes Kotdivuāra atradās 1. grozā. Izlozi par pārāk veiksmīgu nenosauksi, jo Nigērija un Mali solās būt ļoti nopietnas konkurentes. Kotdivuāras kalendārs finālturnīrā būs sekojošs:
21. janvāris. Kotdivuāra – Nigērija
25. janvāris. Kotdivuāra – Benina
29. janvāris. Kotdivuāra – Mali

Finālturnīru vēsture.
Par Kotdivuāru Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālturnīros biežāk spēlējusi tikai Ēģipte. Piedalīšanās 2008. gada finālturnīrā Kotdivuārai būs jau 18. reize. Kopš 1984. gada Kotdivuāra piedalīsies 12. no 13 finālturnīriem.

Tiesa, panākumi tajos nav tik lieli, kā citām labākajām Āfrikas komandām. Kotdivuāra savās 17 piedalīšanās reizēs finālā spēlējusi tikai divreiz, vienīgo reizi triumfējot 1992. gadā. Toreiz grupu turnīrā ar 3:0 tika uzveikta Alžīrija, ar Kongo tika nospēlēts neizšķirti 1:1. Ceturtdaļfinālā ar 1:0 tika uzveikta Zambija, pusfinālā dramatiskā cīņā pēc 0:0 pamatlaikā un papildlaikā pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā ar 3:1 tika uzvarēta Kamerūna, bet finālmačā pēc šāda paša scenārija vēl dramatiskāk – ar 11:10 – tika apbēdināta Gana.

Otrais, taču zaudētais fināls, tika sasniegts pagājušajā čempionātā 2006. gadā. Arī tajā čempionātā īsta drāma bija pret Kamerūnu (šoreiz 12:11 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā... Pēdējos mēģinājumos kļūdījās Eto’o, bet precīzs bija Drogba), pusfinālā ar 1:0 tika pārspēta Nigērija, bet finālā atkal 11 metru sitienu sērijā ar 2:4 tika zaudēts Ēģiptei (šoreiz Drogba neiesita).

Izlases vēsture.
Pirmo starptautisko spēli Kotdivuāra aizvadīja 1960. gadā, kad ar 3:2 apspēlēja Beninu (toreiz Dahomeju). Četras lielākās uzvaras gūtas ar sešu vārtu pārsvaru (6:0 pret Mali, Botsvanu, Nigēru un Madagaskaru). Lielākie zaudējumi izlases vēsturē ar 2:6 pret Ganu un 1:5 pret Malavi.

FIFA rangā Kotdivuāra šobrīd atrodas 37. vietā (4. pozīcija starp Āfrikas komandām). Augstākais punkts, kas sasniegts 2006. gadā – 18. vieta. 2004. Kotdivuāra nolaidās līdz 75. pozīcijai.

Nupat, 2006. gadā, Kotdivuāra tikai pirmo reizi piedalījās Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Šai komandai nepaveicās ar izlozi un jau pēc pirmajām divām kārtām Vācijā notiekošajā čempionātā bija skaidrs, ka astotdaļfinālā cīņa netiks turpināta – ar 1:2 zaudēts Argentīnai un Nīderlandei. Toties grupas pēdējā spēlē Kotdivuāras līdzjutēji tika iepriecināti ar Serbijas un Melnkalnes uzveikšanu – 3:2.

Treneris.
Džerards Džili (Francija).
Trenera maiņa notikusi nupat – 2008. gada 7. janvārī. Personisko iemeslu dēļ (smagi saslima dēls) komandu pametis Uli Stieliks, kurš bija pārņēmis Kotdivuāru pēc 2006. gada Pasaules kausa izcīņas. Par Džili trenera karjeru daudz informācijas nav, zināms vien, ka viņš pirms tam vadījis Kotdivuāras U-23 komandu.

Šī brīža izlases modelis.
Apskatoties uz spēlētāju sarakstu, viss kļūst skaidrs – komplektācija ir ļoti spēcīga. Praktiski visi futbolisti ikdienā spēlē pasaules spēcīgākajos čempionātos – lielākā pārstāvniecība ir Anglijā un Francijā (13 no 24 spēlē šajās valstīs). Par Kotdivuāras spēlētāju individuālo meistarību nav ne mazāko šaubu, vienīgi pēdējā brīdī trenera maiņa nedaudz liek šaubīties par šīs izlases spēju parādīt labāko komandas spēli. Īpaši spēcīga ir Kotdivuāras uzbrukuma līnija - Drogba, Kalū, Sanogo. Pat neviena Eiropas TOP izlase nesūdzētos par šādu priekšējo līniju... Aizsadzību cementēs Londonas "Arsenal" zvaigznes Eboue un Turē.

Kotdivuāras izlases sastāvs.
Vārtsargi: Boubacar Barry (Lokeren, Beļģija), Tiasse Kone (Africa Sports), Stephan Loboue (Greuther Fürth).
Aizsargi: Arthur Boka (Stuttgart), Constant Djapka (Pandurii), Emmanuel Eboue (Arsenal), Steve Gohouri (Borussia Mönchengladbach), Abdoulaye Méïté (Bolton Wanderers, Anglija), Kolo Touré (Arsenal, Anglija), Marc Zoro (Benfica, Portugāle).
Pussargi: Emerse Faé (Reading, Anglija), Christian Koffi Ndri (Le Mans, Francija), Siaka Tiéné (Saint Etienne, Francija), Yaya Touré (Barcelona, Spānija), Didier Zokora (Tottenham, Anglija).
Uzbrucēji: Aruna Dindane (Lens, Francija), Didier Drogba (Chelsea, Anglija), Gervinho (Le Mans, Francija), Salomon Kalou (Chelsea, Anglija), Abdul Kader Keïta (Olympique Lyon, Francija), Arouna Koné (Sevilla, Spānija), Bakari Koné (Nice, Francija), Boubacar Sanogo (Werder Bremen, Vācija).

Saistītie raksti.
16 dienas līdz Āfrikas Nāciju kausa izcīņai
Angola: Angola mēģinās izdzīvot Nāves grupā
Benina: Benina brauc tikai piedalīties?
DĀR: Pareira vadīs cīņā DĀR izlasi
Ēģipte: Ēģipte dosies aizstāvēt titulu
Gana: Gana - turnīra saimniece un galvenā favorīte
Gvineja: Gvineja - labi nokompektēta izlase
Kamerūna: "Mežonīgās lauvas" lūkos iegūt piekto titulu
Mali: Mali - turnīra melnais zirdziņš
Maroka: Ko parādīs "Atlasa lauvas"?

1 2 36 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2008-01-14 18:51, pirms 17 gadiem
Mans favorīts!!!
Domāju, ka uzvarēs

  +6 [+] [-]

, 2008-01-14 18:51, pirms 17 gadiem
Es par Kotdivuāru... Domāju, ka ļoti ticami ir ka viņi uzvarēs... Viņiem tikai būs grūti dalīt spēles laiku... JEBKURAI komandai tāds uzbrukums ir sapņos... Pat Anglijai, Francijai, Vācijai un Argentīnai...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-14 18:56, pirms 17 gadiem
Arī mans favorīts! Uzbrukums vienkārši izcils - daudzas labākās pasaules izlases tādu vēlētos! arī pārējās pozīcijās pa 2 pasaules klases spēlētjiem, vienīgais varētu būt problēmas ar vārtusargu, kaut arī beļģijas līga nav tik vāja!

  +4 [+] [-]

, 2008-01-14 18:56, pirms 17 gadiem
jaaaaaaaa speletaji ari novakusis no eiropas labakajiem klubiem

  +5 [+] [-]

, 2008-01-14 18:57, pirms 17 gadiem
reiniksrobis,

es gaan neteiktuu kaa tavaas nosauktaas valstiis iipasii sapnjoo par taadu uzbrukumuu, jo kamdeelj sapnjoot jaa pasaak ir izcilii uzbrukumii??

Anglija- Rūnijs, Owen?? domaaju lotii labii player
Francija- Henry?? Trezege.. abii augstaas klases meistarii..
V;acijai- Kloze, Podolskis.. abii arii lotii labii uzbrukumaa ko arii pieraadijaa PČ vaacijaa..
Argentīna- un argentiinai ar ir lotii labs uzbrukuums... takaa nevaar teikt kaa winjii ipasii sapnjo..

     [+] [-]

, 2008-01-14 18:58, pirms 17 gadiem
P.S. Kaderu Kaitu un Gervinju var mierīgi likt pussargos... Dažiem spēlētājiem nav uzvārdu... IR Arthur Boka no Štuttgartes un Meite no Bolton , Emerse Fae no Reading... Tā jau labs raksts...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:01, pirms 17 gadiem
Jā protams sapnjot vaar par taadu uzbrukuumuu, beet koo dod taads uzbrukuums citaam valstiim jaa nav paareejaas komandaas, kas meistariigii speeleetu?? (Protams Kotdivuārai komandaa nokomplekteetaa lieliski un ar taadu sastaavu uzbrukuums ariii var buut laabs.. )

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:03, pirms 17 gadiem
iespaidīgs sastāvs

     [+] [-]

, 2008-01-14 19:03, pirms 17 gadiem
ruudzs--->

Anglija- Owen dēļ traumām labi, ja uz katru otro spēli tiek... Drogba tāpat par viņu labāks uz doto brīdi
Francija- Un rezerves? Tas pats Trezegē izlasē nespēlē nu uz pusi tik labi, cik Juvē... Saha? Nolaidies... Domā...
Vācija- Nu labi... Vēl Kuranji ir... Bet atkal... Tas pats Drogba vai Sanogotur lieliski iejustos un spēlētu bieži...
Argentīna- Tur tā... so so... Messi var kā pussargs, tad Carlito un Crespo pa priekšu... Tāpat nekas Tāds... Crespo vairs nav tas...

P.S. Itāļiem gan tāds uzbrukums noderētu... Tur blakus Toni neder Gilardino vai Pippo... Tur čist noderētu.... Tas protams ir tikai mans viedoklis.

  +3 [+] [-]

, 2008-01-14 19:04, pirms 17 gadiem
Kotdivuaa labaakaa!!! ideala komanda!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-14 19:08, pirms 17 gadiem
ļoti laba komanda ceru uz skaistiem vartiem..

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:10, pirms 17 gadiem
Es vienmēr esmu bijis par IVORY, vienmēr... Go, Drogba, Go!

L.

  -1 [+] [-]

, 2008-01-14 19:11, pirms 17 gadiem
reiniksrobis,

uz dotoo briidi Drogba nesen bija traumeets, taap tuu newarii teikt kaa vinjs tagaad ir labaakaa formaa nekaa owens..

mos francijai tagaad paveraas tas pats Anelka sastavaa?? labs sniegums vinjaam sogaad , taatad vareetu pastiprinaat uzbrukumuu, un domaaju jaa Ribery piesleedzas uzbrukumaam taad arii kaut kaas laabs vaar sanaakt..

Bet vai tad vaacijai vajaag kaaduu citu player?? viņiem speeleetaaji iipasii nav traumeeti peedejaas speelees, tapeec uzbrukuums ir laabs + veel Ballack vins ar var sawus vaartus iesiist..

Argentīna- piekriitu messi tagaad var iesiist vartus, beet ir arii Tevezs kaas labii speelee EPL, takaa argentiinas uzbrukumuu arii nevaar noraxtiit, unj jaa buutuu cinjaa staarp siim valstiim es liktuu 90% kaa argentiiinaa vinneetu..


Itāļus ar nav koo tee, winjii ja kas ir PČ futinjaa taataad labaa aizsardziibaa, un laabs uzbrukuums...

  +3 [+] [-]

, 2008-01-14 19:15, pirms 17 gadiem
Superkomanda.

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:16, pirms 17 gadiem
unj jaa buutuu cinjaa staarp siim valstiim es liktuu 90% kaa argentiiinaa vinneetu..

NĒ... Vinnētu Vācija vai Francija... Anelka jau labu laiku spēlē izlasē... Savus vārtus iesit... Ai poh... Tāpat visiem skaidrs, ka uzbrukums Kotdivuārai ir stiprs un stiprākais Āfrikā...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:21, pirms 17 gadiem
Ok tnQ maan patikaa sarunaa ar tevii reiniksrobi..

es jau tee tikai sawuu viedoklii izsakuu.. nenaacu kasiities..


unj jaa buutuu cinjaa staarp siim valstiim es liktuu 90% kaa argentiiinaa vinneetu..

aam ar sitoo teikumuu es bijuu domaajis jaa speeleetu Argentīna - Kotdivuāra..

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 19:23, pirms 17 gadiem
jā arī mani Favorīti kopš iepriekšējā āfrikas kausa!

nezinu uzvardu bet bija tads kipers shiem ar tadiem zobiem diviem lieliem!
bet ta Kotdivuarai vartsargi agrak bija liela saape! redzes ka bus tagad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-14 19:35, pirms 17 gadiem
PAR LIELĀKĀKĀM ALGĀM ĀFRIKAS FUTBOLĀ!!! ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-14 19:50, pirms 17 gadiem
Paudīšu pretēju viedokli.
Ceru, ka Mali pēdējā B grupas spēlē parādīs Kotdivuārai, kur vēži ziemo. Vēl labāk, lai šai pēdējai grupas spēlei nav nekādas nozīmes, un Nigērija jau pirms tam zaudē gan Kotdivuārai, gan Mali.

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 20:28, pirms 17 gadiem
Mani favoriiti sajaa turniiraa! Noveelu kljuut par 2.kaarteejiem cempioniem! Personiigi neskaitot Latviju, no pasaules izlaseem simpatizee Francija un tiesi Kotdivuaara! Sie meenesi laikam arii buus vieni no tiem retajiem, kad pievaldiisu savas emocijas (ne taas labaakaas) Drogbas sakaraa!
Lielaakaa galvassaape vareetu izraadiities vaartsargs ....paareejaas liinijas ir ljoti speeciigas! Keita (Lyon) un varbuut veel kaads, kurs pieskaitiits pie uzbruceejiem, manupraat vareetu speeleet pussargos, nevis uzbrukumaa (8 strikeri un 5 uzbruceeji...taa kaa nelogjiski sanaak )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-01-14 21:54, pirms 17 gadiem
mani favoriiti jau 2 turniiru

uzbrukums vnks psc.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-14 21:55, pirms 17 gadiem
Gunner---> KKā stulbi pateici- "8 straikeri un 5 uzbrucēji.".. Bet es atceros, kā ar tevi un Dandiju jau citā topikā izrunājām, kurš jāliek pie pussargiem, kurš uzbrukumā.. Tāpat par Kotdivuāru...

ruudz---> Prieks ka tev patika... Man arī. Bij jautri!

  +3 [+] [-]

, 2008-01-14 22:02, pirms 17 gadiem
Uzvārdi jau spēcīgi .... tik jāskatās kā viņi darbosies kopā ...
Uzskatu, ka viņi nav vērtējami zemāk par Ganu ...

  +4 [+] [-]

, 2008-01-14 23:07, pirms 17 gadiem
retā komanda par kuru chelseas un arsenal fani var fanot kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-15 00:32, pirms 17 gadiem
reiniksrobis

Par itāļiem tu ļoti kļūdies. Tieši uzbrukumā itāļiem problēmu praktiski nav.

     [+] [-]

, 2008-01-15 00:36, pirms 17 gadiem
TE NAV KO PIEBILST!! Sastavs var teikt- Ideals!! (Varbut tikai kadi 2, 3 speletaji nesimpatize, bet nekeriet krenki) Ari vieni no maniem favoritiem (man tadi ir vairaki);

No speletajiem patik: Yaya Toure, Dindane, Kalou, Keita, Sanogo kaa ari abas Kones;

Cote'Divoure tiks talu- visticamak ari lidz finalam, bet sheit daudzi ir favoriti un katru speles dienu turnirs bus iespaidigs!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-15 00:58, pirms 17 gadiem
ta ir tikai komandaa kaspa speletajiem un kas pa klubiem sitaa komanda pat pie labas saspeles var buut pasaules top komanda...

  +2 [+] [-]

, 2008-01-15 15:15, pirms 17 gadiem
Ja Kortdivuārai vienreiz beidzot būtu normāls vartsargs, tā varētu pat paspēkoties ar Franciju, Italoju utt...

     [+] [-]

, 2008-01-15 16:51, pirms 17 gadiem
reiniksrobis
jaa tagad tik pamaniiju! bija domaats 8 uzbruceeji un 5 pussargi! biju baigi noguris vakar un laikam arii taadeelj galvaa kaut kas saputrojaas! jaa es arii atceros, ja nemaldos, tas bija pie viena Arsenal speeles raksta, kur mees biskji papljaapaajaam par Ivory Coast! Iisteniibaa jau sim trio sad un tad sanaak tamliidziigas sarunas!

     [+] [-]

, 2008-01-16 09:48, pirms 17 gadiem
paliks otrie aiz nigerijas, bet spelee jau skaisti...
1 2 36 komentāri