Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kovačičs pret "Chelsea" gūtā savainojuma dēļ nespēlēs pret Latviju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kovačičs pret "Chelsea" gūtā savainojuma dēļ nespēlēs pret Latviju
Mateo Kovačičs. Foto: HNS

Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Zlatko Daličs pirms 18. novembrī Rīgā gaidāmās spēles pret Latviju paziņojis, ka savainojuma dēļ ierindā nebūs Mančestras "City" centra pussarga Mateo Kovačiča.

Svētdienas vakarā tika aizvadīta Anglijas Premjerlīgas sezonas spilgtākā spēle, Londonas "Chelsea" un Mančestras "City" futbolistiem uzvarētāju nenoskaidrojot – 4:4. Mateo Kovačičs laukumā devās 79. minūtē, kad katra komanda bija guvusi pa trim vārtiem, un turpinājumā iedzīvojās muskuļa savainojumā.

Traumas dēļ uz Rīgu nedosies arī Zagrebas "Dinamo" uzbrucējs Bruno Petkovičs, kurš valstsvienībā 32 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem. Divus no vārtiem Petkovičs guva 8. septembrī, kad horvāti Rijekā ar 5:0 sakāva Latviju.

Veselības likstas liegs spēlēt arī "Tottenham Hotspur" futbolistam Ivanam Perišičam, kurš laukumā nav devies kopš septembra vidus.

Kā aizvietotājs izsaukts Marko Pašaličs, 23 gadus vecs malējais uzbrucējs, kurš Horvātijas izlasē vēl nav spēlējis. Pašaličam ir vienas spēles pieredze Dortmundes "Borussia" rindās, bet pašlaik viņš pārstāv "Rijeka".

Horvātijai ierindā būs Madrides "Real" veterāns Luka Modričs un citas zvaigznes. Kopš sastāva nosaukšanas klāt nācis arī Nikola Vlašičs, kurš spēlē Itālijas klubā "Torino".

Horvātiem vēl atlikusi spēle Rīgā un cīņa savā laukumā pret Armēniju. D grupā horvāti pašlaik ir tikai trešie, vienu pozīciju aiz strīpas. Turcija jau kvalificējusies, tādējādi horvātu konkurente ir Velsa. Abām izlasēm ir pa desmit punktiem. Velsieši spēlēs Armēnijā un savā laukumā uzņems Turciju.

"Mums nav vieglu pretinieku. Latvija gribēs pierādīt sevi, pacelt savu cenu. Mums tas jāņem vērā. Mums jābūt pacietīgiem, kompaktiem, nedrīkstam zaudēt galvu. Viņiem ir gari spēlētāji, viņi ir bīstami pretuzbrukumos. Tā nav ātra izlase, tā spēlē līdzīgi Velsai. Jābūt gataviem, ka viņi spēli padarīs nekomfortablu," preses konferencē teica Zlatko Daličs.

Daličs norādīja – zaudējumi pret Velsu (1:2) un Turciju (0:1) varētu būt divas sliktākās Horvātijas izlases spēles viņa vadībā. "Zaudējumi sarežģīja mūsu situāciju, jo viss nav atkarīgs tikai no mums. Tās bija sliktas spēles sliktākajā momentā. Taču – domājam uz priekšu, domājam par sešu punktu izcīnīšanu un tikai par savu sniegumu," pauda Daličs, kurš Horvātijas izlasi trenē kopš 2017. gada oktobra.

Daliča vadībā Horvātijas izlase sasniedza 2018. gada Pasaules kausa finālu un 2022. gadā izcīnīja bronzu.

Izmantotie resursi:
https://hns.team/vijesti/27170/dali...

  +1 [+] [-]

, 2023-11-13 22:43, pirms pusgada
oo...

vektors ceļas uz augšu

     [+] [-]

, 2023-11-13 23:11, pirms pusgada
Tad jau var arī uzvarēt šo spēli

     [+] [-]

, 2023-11-13 23:30, pirms pusgada
TinderDtae rakstīja: Tad jau var arī uzvarēt šo spēli
viennomīzīgi

     [+] [-]

, 2023-11-14 02:11, pirms pusgada
Horvātiem pēc n-tiem gadiem sastāvā paņemts kādreiz "gaidāmais supertalants" Pajaco!