Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nīderlande Vlāra vietā izsauc Rekiku, "Venlo" treneris uzslavē Maksimenko

Rolands Eliņš

Nīderlande Vlāra vietā izsauc Rekiku, "Venlo" treneris uzslavē Maksimenko
Karims Rekiks
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlase izsaukusi 19 gadus veco aizsargu Karimu Rekiku no "Eindhoven", lai aizvietotu traumēto Ronu Vlāru. Savukārt "VVV-Venlo" kluba treneris izteicies, ka labprāt redzētu savas komandas pārstāvi Vitāliju Maksimenko spēlējam pret Nīderlandi un atzinīgi novērtējis viņa nosvērtību laukumā.

Latvijas izlase savus treniņus Nīderlandē aizvada pie slēgtām durvīm, un tikai sestdien vietējiem medijiem tiks ļauts uz brīdi vērot Latvijas gatavošanos. Neko plašāk viņiem neatklāja arī LFF preses sekretārs Viktors Sopirins: "Marians Pahars pirms spēles piedalīsies preses konferencē, kur varēsiet uzdot visus sev interesējušos jautājumus. Es varu pateikt vien to, ka izlase ir pārliecības pilna."

Latvijas izlase Nīderlandes futbola apskatniekiem ir visai liela mīkla, turklāt portālā Metro tiek pausts izbrīns, ka divi no Latvijas spēlētājiem (Kaspars Gorkšs un Aleksandrs Fertovs) šobrīd nemaz nepārstāv kādu klubu. Vietējā publika gan nedaudz jau iepazinusi Vitāliju Maksimenko, kurš šobrīd izīrēts "VVV-Venlo" klubam, bet laukumā pēc traumas sadziedēšanas atgriezās tikai nesen.

"Uzskatu, ka Latvijas izlases treneris priecātos par Maksimenko sākumsastāvā," sacījis "VVV-Venlo" treneris Moriss Steijns. "Man personiski nav nekādu problēmu, ja viņš spēlētu pret Nīderlandes izlasi. Mūsu komandā Maksimenko ir centra aizsargs, bet izlasē tiek izmantots kā kreisais aizsargs. Ja viņš būs laukumā, nāksies spēkoties tieši ar Arjenu Robenu. Ar Maksimenko vairāk par izlases tematu neesmu runājis, taču novēlu viņam veiksmi. Protams, ceru, ka Nīderlande uzvarēs, taču mūsu komanda būs tikai priecīga, ja Maksimenko gūs šāda mača pieredzi."

"Maksimenko laukumā darbojas mierīgi un vienmēr cenšas atrast izdevīgāko situācijas risinājumu," Latvijas aizsargu raksturo Steijns. "Mūsu komandā viņš reti nokļūst problēmās, domāju, ka viņš ir gatavs arī lielākām līgām."

Nīderlandes izlase tikmēr paziņojusi ka pret Latviju, visticamāk, nespēlēs aizsargs Rons Vlārs, kurš vakar guva traumu. Viņa vietā uz izlasi izsaukts 19 gadus vecais aizsargs Karims Rekiks, kurš pārstāv Mančestras "City". Rekiks gan "City" sastāvā spēlējis minimāli un pārsvarā tiek izīrēts. Arī šo sezonu viņš uzsācis "Eindhoven" vienībā. Rekiks pagaidām atrodas junioru izlases rīcībā un vēl rīt aizvadīs pārbaudes spēli ar Vācijas jauniešiem. Lielajā izlasē viņš debitēja šī gada sākumā pārbaudes spēlē pret Franciju, bet uz PK finālturnīru spēlētāja statusā nedevās.

Latvijas un Nīderlandes izlašu spēle paredzēta svētdien, un Nīderlandes presē vietām jau manāmi glaimojošie un vienlaikus draudīgie apzīmējumi "Gada mačs". Portālā "Metro" gan norādīts, ka "Latvijas izlasi pārsvarā veido spēlētāji no mazajām līgām, piemēram, Krievijas otrās līgas, Moldovas čempionāta un Latvijas Virslīgas," tāpat arī visai skaidri tiek pausts viedoklis, ka, ja Nīderlandei būs problēmas apspēlēt Latviju, tad tā nemaz nav pelnījusi vietu Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija
Metronieuws.nl: Het laatste nieuws van dagblad...

     [+] [-]

, 2014-11-13 18:13, pirms 10 gadiem
Ja tā godīgi, tad salīdzināt Latviju un Nīderlandi futbolā ir apmēram tas pats, kas salīdzināt mani ar Gati Smukuli riteņbraukšanā. Es pārvietojos pa pilsētu, uz darbu un atpakaļ, viņš laiž pa profiem un neslikti. Ja nu Latvijai būs lemts kaut punktu izvilkt, tad tā būs sensācija. Bet šoreiz neticu. Pārāk liela starpība komandu meistarībā. Nīderlandes atslābums pēc PČ, nu gadās. Bet šoreiz mūsējie diezi vai var sapņot pat par neizšķirtu. Bet nu visādi jau tai futbolā iet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-11-13 18:16, pirms 10 gadiem
jadod iespeju jaunajiem,ka caunam labak sedet mala lai neiedzivotos jauna trauma.Rudnevam jalec no biksem ara lai paraditu ka vel kaut ko spej(ne Vacija ne Latvija nespej gut vartus ,ceru ka gus vartus)

  +3 [+] [-]

, 2014-11-13 18:20, pirms 10 gadiem
nevaru sagaidiit kad taa speele beidzot notiks,jau aknaas seez katru dienu tikai par vienu lietu lasiit

  +7 [+] [-]

, 2014-11-13 18:40, pirms 10 gadiem
Ažiotāža ap mazās Latvijas izlasi milzīga. Dod Dievs enerģiju vārdos parādīt laukumā!

  +4 [+] [-]

, 2014-11-13 18:47, pirms 10 gadiem
He pēc visa izskatās, ka mūsējie tur nomalē, klusām ķīmiķo kautko viltīgu.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-13 18:55, pirms 10 gadiem
Prieks par Maksimenko, bet manuprāt tomēr pamatsastāvā kreisajā malā jādodas kurakinam, tā pat kā pret Turciju, jo viņš tiešām iepriecināja ar sniegumu

     [+] [-]

, 2014-11-13 19:00, pirms 10 gadiem
Pietiek jau ar to faktu, ka pašai Nīderlandei mačs pret Latviju būs Match of the Year

     [+] [-]

, 2014-11-13 19:20, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: He pēc visa izskatās, ka mūsējie tur nomalē, klusām ķīmiķo kautko viltīgu.
Man ir tieši tādas pašās domas, gaidot šo spēli, jo Pahars tomēr no Starkova atšķiras nav tik paredzams, kā piemēram, ka vienmēr būs redzama spēle no aizsardzības tur kaut kas briest.

Mums par labu arī nospēlē tas, ka mediji Nīderlandē sacēluši ažiotāžu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 22:02, pirms 10 gadiem
Maksimenko lieliska iespēja sevi parādīt darbadevējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 22:51, pirms 10 gadiem
Cerams ka Latvija atstās labu iespaidu un sagādās galvas sāpes Nīderlandei...
Bet man neliek mierā domā vai mē spēsim tikt galā ar Robenu un Van Pērsiju
un vai mēs tiksmi līdz nīderlandes vārtusargam??????

     [+] [-]

, 2014-11-14 09:12, pirms 10 gadiem
"ka izlase ir pārliecības pilna"

tikai tā var Holandi salauzt

     [+] [-]

, 2014-11-14 11:20, pirms 10 gadiem
Tāda sajūta ka gadsimta spēle tuvojas un LV izlase ir super druper formā, ka pat pārbaudes spēles neaizvada.
Visu cieņu futbolistiem, bet Amsterdamā neko labu nesagaidu. Būs pa dupsi.

     [+] [-]

, 2014-11-14 11:45, pirms 10 gadiem
Juri$$$ rakstīja: Tāda sajūta ka gadsimta spēle tuvojas un LV izlase ir super druper formā, ka pat pārbaudes spēles neaizvada.
Visu cieņu futbolistiem, bet Amsterdamā neko labu nesagaidu. Būs pa dupsi.
Ļoti maza daļa Eiropas izlašu pirms gaidāmās atlases spēles izvēlējās aizvadīt pārbaudes spēli. Kādēļ aizvadīt pārbaudes spēli, kas:

1) var draudēt ar traumām vai nogurumu četras dienas pirms gada svarīgākās spēles, kas, domājams, būs jāaizvada ārkārtīgi augstā tempā,
2) noteikti nenotiks Nīderlandē, tādējādi vēl būs jāpavada laiks ceļā,
3) atņems vairākus potenciālos treniņus,
4) un kurā diez vai varēs iemēģināt konkrēti Nīderlandei sagatavotos taktiskos risinājumus, jo maču noteikti vēros pretinieku skauti.

     [+] [-]

, 2014-11-14 13:21, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ļoti maza daļa Eiropas izlašu pirms gaidāmās atlases spēles izvēlējās aizvadīt pārbaudes spēli. Kādēļ aizvadīt pārbaudes spēli, kas:

1) var draudēt ar traumām vai nogurumu četras dienas pirms gada svarīgākās spēles, kas, domājams, būs jāaizvada ārkārtīgi augstā tempā,
2) noteikti nenotiks Nīderlandē, tādējādi vēl būs jāpavada laiks ceļā,
3) atņems vairākus potenciālos treniņus,
4) un kurā diez vai varēs iemēģināt konkrēti Nīderlandei sagatavotos taktiskos risinājumus, jo maču noteikti vēros pretinieku skauti.
Lai izdodas pārsteigt tulpju zemes pārstāvjus, bet kaut kā neticās, ka būs kādi pārsteigumi. Protams vienmēr ceru uz savējiem, bet realitātē arī jāpaliek.

     [+] [-]

, 2014-11-14 14:02, pirms 10 gadiem
Es ticu, ka Hidinkam ir laiks iet pensijā! Go Latvija!