Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Aršavins saglabā izlases kapteiņa apsēju

Aršavins saglabā izlases kapteiņa apsēju
Andrejs Aršavins atkal nēsās kapteiņa apsēju
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas izlases futbolisti jaunā galvenā trenera Fabio Kapello vadībā uzsākuši gatavoties gaidāmajai pārbaudes cīņai pret Kotdivuāru. Komandas kapteiņa funkcijas turpinās veikt Andrejs Aršavins, toties Jurijs Žirkovs nemaz nav iekļauts starp kandidātiem.

15. augustā liela daļa Eiropas un pasaules izlašu aizvadīs pārbaudes spēles. Latvija izbraukumā tiksies ar Melnkalni, bet ambiciozā Krievija Maskavā samēros spēkus ar Kotdivuāru. Tā būs pirmā reize, kad komandu cīņā vedīs itālis Fabio Kapello, šajā amatā nomainot holandieti Diku Advokātu.

Kapello vēl tikai pamazām iepazīst futbolistus, šī iemesla dēļ sastāvā izmaiņu nav daudz (viņš gan solījis sastāvā pamazām iepludināt jaunas asinis). Lielākais pārsteigums ir Jurija Žirkova iztrūkums, kas gan skaidrojams ar spēlētāja diezgan vājo sniegumu ne tikai Eiropas čempionātā, bet arī Mahačkalas "Anzhi". Redzēsim, vai nākotnē itālis bijušo "Chelsea" spēlētāju tomēr iekļaus izlasē.

Vieta komandā atradusies Andrejam Aršavinam, kuram atkal uzticēts kapteiņa apsējs, neskatoties uz pamatīgo kritikas vilni, kas vēlās pāri viņa galvai pēc vājā snieguma Eiropas čempionāta finālturnīrā. Atgādināsim, ka Aršavins joprojām pieder Londonas "Arsenal", tomēr īstas skaidrības par viņa nākotni nav. Vēl vakar viņš aizvadīja pārbaudes maču londoniešu rindās, nospēlējot 45 minūtes pret Ķelnes vienību.

Uzbrūkošajā līnijā dažādu iemeslu dēļ nav iekļauti Aleksandrs Keržakovs un Pāvels Pogrebņaks, ārpus sastāva arī pieredzējušais Konstantīns Zirjanovs, Marats Izmailovs, Igors Semšovs, Romāns Šaronovs, Kirils Nababkins, Dmitrijs Kombarovs. No iepriekšpieminētajiem vīriem nozīmīgu lomu līdz šim spēlēja Keržakovs, Žirkovs un Zirjanovs.

No uz Eiropas čempionātu neizsauktajiem derētu atzīmēt Vladimira Bistrova, Dinijara Biļjaļetdinova, Viktora Faizuļina, Aleksandra Samedova, Magomeda Ozdojeva, Tarasa Burlaka, Georgija Ščeņņikova, Andreja Ješčenko iekļaušanu izlasē.


, 2012-08-13 21:20, pirms 12 gadiem
labdien, cik liela varbutiba, ka arsavins iztures konkurenci arsenal sastava?
, 2012-08-13 21:25, pirms 12 gadiem
Varbūt vajg pateikt kāpēc daži nav sastāvā!!!! Neprofesionalitātes kaungals!!! Keržakovs un Kombarovs traumēti utt
, 2012-08-13 22:44, pirms 12 gadiem
Fabio paskatīsies, kas un kā. Tad vēlāk arī izlems vai Aršavins saglabās to apsēju, ja jau tas tik būtiski vispār.

Raksts par neko. Šoreiz viduvēji, Nauri.
, 2012-08-13 22:50, pirms 12 gadiem
ansiso rakstīja: labdien, cik liela varbutiba, ka arsavins iztures konkurenci arsenal sastava?
Skatoties, kas tiek domāts ar konkurences izturēšanu. Konkrēts spēles laiks? Aizvadītās spēles?

Diemžēl izpalika kārdinošais variants ar spēcīgo Galatasaray, bet jādzīvo vien būs tālāk.
, 2012-08-13 23:39, pirms 12 gadiem
Keržakov NE POPAL v sostav...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-14 00:56, pirms 12 gadiem
labdien rakstīja: Skatoties, kas tiek domāts ar konkurences izturēšanu. Konkrēts spēles laiks? Aizvadītās spēles?

Diemžēl izpalika kārdinošais variants ar spēcīgo Galatasaray, bet jādzīvo vien būs tālāk.
nu ja viņš paliks Arsenal,tad pieteikumā uz CL gan jau viņš iekļūs,bet diez vai tiks laukumā,pārāk liela konkurence priekšējā līnijā un Aršavins neizskatās pēc tāda,kas spētu samierināties ar domu sēdēt gandrīz visu sezonu uz soliņa,tā kā vai nu pats kluba vadībai pieprasīs maiņu vai vismaz īri
, 2012-08-14 09:45, pirms 12 gadiem
ansiso rakstīja: labdien, cik liela varbutiba, ka arsavins iztures konkurenci arsenal sastava?
labvakar...
, 2012-08-14 10:06, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: nu ja viņš paliks Arsenal,tad pieteikumā uz CL gan jau viņš iekļūs,bet diez vai tiks laukumā,pārāk liela konkurence priekšējā līnijā un Aršavins neizskatās pēc tāda,kas spētu samierināties ar domu sēdēt gandrīz visu sezonu uz soliņa,tā kā vai nu pats kluba vadībai pieprasīs maiņu vai vismaz īri
Visu vasaru par to vārījāmies, tā tūlīt būs galā, bet konkrētajā frontē bez pārmaiņām. Nu, tad jau neatliks nekas cits kā palikt.

Pie spēlēšanas traumatiskākajā pasaules komandā gan jau tiks.
Foto: SPO/Scanpix
8

Vārti pirmajā minūtē, drāma pēdējās sekundēs, un Turcija 1/4 finālā

Eiropas čempionātā futbolā ceturtdaļfinālu sasniegusi Turcijas izlase, kas ar 2:1 pārspēja Austriju, pirmos vārtus gūstot jau pirmajā minūtē. Par mača varoni kļuva Turcijas aizsargs Merihs Demirals, kurš iesita abus vārtus savas izlases labā.
Mirklis pēc Kodija Gakpo vārtu guvuma astotdaļfinālā pret Rumāniju. Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
13

Nīderlande pārliecinoši tiek galā ar rumāņiem, atgriežoties EČ ceturtdaļfinālā

Pirmoreiz kopš 2008. gada Eiropas futbola meistarsacīkšu labāko astoņnieku sasniegusi Nīderlandes valstsvienība, kura Minhenē ar 3:0 sakāva Rumānijas izlasi.
Urugvajas futbolisti pēc vārtu guvuma pret ASV izlasi. Foto: Jay Biggerstaff/USA Today Sports/Scanpix
1

Mājiniekiem amerikāņiem izstāšanās Amerikas kausa izcīņas grupu turnīrā

ASV izlase savās mājās notiekošajā prestižajā Amerikas kausa izcīņas finālturnīrā trijās spēlēs izcīnīja vienu panākumu. Šonakt amerikāņi ar 0:1 piekāpās Urugvajai, C grupā paliekot "aiz svītras". Paralēli notikušajā cīņā Panama ar 3:1 uzveica Bolīviju.