Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA atstādina Salvadoru no dalības starptautiskos mačos

FIFA atstādina Salvadoru no dalības starptautiskos mačos
FIFA prezidents Zeps Blaters
Foto: AP/Scanpix

Mazākā Centrālamerikas valsts, Salvadora, no Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) saņēmusi brāzienu, pie tam diezgan nopietnu, kā rezultātā izlasei draud diskvalifikācija uz vienu gadu.

Proti, autoritārie Salvadoras varas orgāni nolēmuši savā paspārnē pārņemt arī visas lietas, kas saistītas ar futbolu, ignorējot visus FIFA likumus un lēmumus. FIFA nolikums paredz, ka valsts ierēdņiem ir aizliegts piedalīties Futbola federācijas izveidē.

Tādējādi FIFA jau Salvadorai izteikusi brīdinājumu, piebilstot, ka, ja arī turpmāk netiks ievēroti FIFA likumi, izlasei draud diskvalifikācija dalībai gan reģionālos, gan starptautiskos mačos uz vienu gadu. Galējais lēmums tiks pieņemts šī gada 8. jūnijā. Pašreiz Salvadora ir atstādināta no dalības starptautiskos mačos.

Salvadoras Futbola federācijas (FESFUT) prezidents Reinaldo Vazkezs licis atgādināt arī faktu, ka, gadījumā, ja netiks atrasts kompromiss ar FIFA, un izlase, kura pašreiz FIFA rangā atrodas 71. vietā, saņems diskvalifikāciju, tad valsts automātiski zaudēs savu tiesnešu brigādi, kura sastāv no trīs soģiem, gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā, kas jau pēc nepilna mēneša sāksies Dienvidāfrikas Republikā.

Izmantotie resursi:
ap.org
fifa.com

  +1 [+] [-]

, 2010-05-12 22:10, pirms 14 gadiem
Pasi vien vainigi

     [+] [-]

, 2010-05-13 11:07, pirms 14 gadiem
es atbalstu shaadus leemumus...politika un futbols ir jaanoshkjir....