Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dešāns pagarina līgumu par Francijas izlases vadīšanu

Andrejs Siliņš

Dešāns pagarina līgumu par Francijas izlases vadīšanu
Didjē Dešāns
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Futbola federācija ceturtdien pavēstīja, ka noslēgusi jaunu līgumu ar nacionālās valstsvienības galveno treneri Didjē Dešānu. Vienošanās paredz, ka speciālists vadīs izlasi līdz 2018. gadam jeb Pasaules kausa izcīņas beigām.

2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā francūžiem nav jāpiedalās, jo finālturnīrs norisināsies Francijā. Dešāna līdzšinējais līgums paredzēja valstsvienības vadīšanu līdz "Euro 2016" beigām. Jaunais līgums paredz sadarbību līdz 2018. gada Pasaules kausa izcīņas (norisināsies Krievijā) noslēgumam.

Dešāns stājās pie izlases stūres 2012. gadā un sākums bija grūts. Komanda demonstrēja vāju sniegumu 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, tomēr "play-off" kārtā pēc 0:2 Kijevā savā laukumā apspēlēja Ukrainu ar 3:0 un iekļuva finālturnīrā. Brazīlijā francūži aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, kur ar 0:1 atzina nākamās čempiones Vācijas pārākumu.

Tā kā Francijai nav jāpiedalās "Euro 2016" kvalifikācijā, komanda šajā laikā pēc Pasaules kausa aizvadījusi sešas pārbaudes spēles, izcīnot četras uzvaras un divas reizes spēlējot neizšķirti. Uzvaru skaitā arī panākumi pār Spāniju un Portugāli.

46 gadus vecais Dešāns pēc spēlētāja karjeras beigām 2001. gadā kļuva par "Monaco" kluba galveno treneri. Četrus gadus vēlāk treneris pievienojās "Juventus", bet no 2009. gada līdz 2012. gadam vadīja "Marseille" vienību.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-12 14:03, pirms 9 gadiem
Franciski uzvārdu raksta: Deschamps, m un p izrunā praktiki nedzird. Latviski domāju, ka pareizi tomēr būtu Dešamps nevis Dešāns. Franču vārds kuram sakne ir schamp: "schampignon" latviski izrunā kā šampinjons nevis šāninjons. Rakstu autoriem jāmācās.

     [+] [-]

, 2015-02-12 14:34, pirms 9 gadiem
Viens no gudrākajiem un perspektīvākajiem treneriem...nešaubos, ka frančiem būs panākumi jau mājas Eiročempī ..es pat teiktu, ka galvenie favorīti pēc fričiem

  -1 [+] [-]

, 2015-02-12 15:16, pirms 9 gadiem
Dešamps visu laiku saucies latviski.

     [+] [-]

, 2015-02-13 10:21, pirms 9 gadiem
ZASK rakstīja: Franciski uzvārdu raksta: Deschamps, m un p izrunā praktiki nedzird. Latviski domāju, ka pareizi tomēr būtu Dešamps nevis Dešāns. Franču vārds kuram sakne ir schamp: "schampignon" latviski izrunā kā šampinjons nevis šāninjons. Rakstu autoriem jāmācās.
Franchu vardam champignon dalja champ ir varda priekshaa un tai naakamajaa zilbee ir patskanis, tapec skanju champ izrunaa pilniibaa
Deschamps shii dalja ir vaarda beigaas, taapeec izrunaa to "norij" un Izklausaas peec "deshoon"