Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ĀNK jābūt gatavam jauniem uzbrukumiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ĀNK jābūt gatavam jauniem uzbrukumiem
Kotdivuāras komanda policijas eskorta pavadībā
Foto: AP/Scanpix

Angolas seperātistu grupas līderis otrdien paziņojis, ka, neskatoties uz to, ka Angolā turpinās Āfrikas Nāciju kausa (ĀNK) izcīņa futbolā, gaidāmi jauni uzbrukumi, kas būs mērķēti uz Angolas karavīriem, nevis komandām vai sportistiem.

Līdz šim skaļākais notikums Angolā ir piektdien Kabindā notikusī apšaude, kuras laikā bojā gāja trīs cilvēki, tostarp arī Togo izlases trenera asistents, bet vairāki tika ievainoti. Šis uzbrukums noveda pie tā, ka Togo izlase izstājās no turnīra.

Sķiet, ar to viss vēl tomēr nebeigsies, jo seperātisti gatavojas jauniem uzbrukumiem. Lai arī tiek uzsvērts, ka tie neskars futbolistus vai komandas, vieglāk no tā diez vai kādam paliek. Angolas seperātistu grupas ''The Front for the Liberation of the Enclave of Cabinda'' līderis Rodrigess Minda atklājis, ka negadījumā ar Togo izlases autobusu kā potenciālie upuri tika izvēlēti autbosu apsārgājušie policisti, nevis futbolisti.

Minda piebilda, ka uzbrukumi turpināsies, jo ''karš paliek karš'', taču sportistu un fanu dzīvības netikšot apdraudētas. ''Mūsu mērķis nav nogalināt ārzemniekus vai Togo komandu kā tas bija piektdien, mēs cīnāmies ar Angolas drošības iestādēm,'' teica Minda.

Nākamā spēle Kabindā, kur notika negadījums, būs piektdien, kad tiksies Kotdivuāra un Gana.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-01-12 18:59, pirms 14 gadiem
nu vismaz liekas kaut cik sakarigs cilveks tas Mianda!
neuzbruks komandam lai kkadam iespiitetu

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 19:14, pirms 14 gadiem
Mau*as! Kurš teica ka futbolisti vai tūristi necietīs? Sukas bļ*ģ! Savus karus lai taisa kad nenotiek futbola čempis...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 19:17, pirms 14 gadiem
"nē nu Jūs varat neuztraukties, mēs tikaj mentus pašķaidīsim"

  -4 [+] [-]

, 2010-01-12 19:19, pirms 14 gadiem
ar kadu numuru spele karlis skrastins dallas stars klubaa!????

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 19:47, pirms 14 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: Mau*as! Kurš teica ka futbolisti vai tūristi necietīs? Sukas bļ*ģ! Savus karus lai taisa kad nenotiek futbola čempis...
Tevi interesēs kaut kādas Kabindas provinces liktenis pēc ĀNK beigām? Apšaubāmi. Toties tagad šādi tiek pievērsta lielas daļas pasaules uzmanība, kas arī ir nemiernieku (teroristu) mērķis.

     [+] [-]

, 2010-01-12 20:02, pirms 14 gadiem
Mean Machine 24 rakstīja: Mau*as! Kurš teica ka futbolisti vai tūristi necietīs? Sukas bļ*ģ! Savus karus lai taisa kad nenotiek futbola čempis...
to jau viņi neteica pirms tika apšaudīts Togo izlases autobuss, bet sacīja to, ka vairāk ar futbolistiem, faniem tas neatkārtosies. Bet nu šo pasākumu viņi tik tiešām uz 2 nedēļām varēja atlikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-12 21:07, pirms 14 gadiem
Nebija laba doma taisīt ĀNK Angolā.Labāk būtu izvēlējušies kādu sakarīgāku valsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja