Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zelta kauss: Dempsijam vēl vieni vārti, ASV uzvar grupā

Agris Suveizda

Zelta kauss: Dempsijam vēl vieni vārti, ASV uzvar grupā
Klints Dempsijs
Foto: AP/Scanpix

Otro uzvaru divās spēlēs CONCACAF Zelta kausa izcīņā svinēja mājiniece ASV, kas grūtā cīņā ar minimālu rezultātu 1:0 pārspēja Haiti (1:0). Vienīgos vārtus mača 47. minūtē guva Klints Dempsijs.

Kaut arī spēles favorīte bija ASV, kas pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1 apspēlēja Hondurasu, pirmajā puslaikā asāk uzbruka Haiti, kas pirmajā kārtā izrāva neizšķirtu pret Panamu (1:1).

Haiti jau desmitajā minūtē bija izcila izdevība atklāt rezultātu, bet amerikāņus pēc Mešaka Žeroma tiešā brīvsitiena glāba vārtu pārliktnis. Puslaika beigās sāka iespēlēties arī ASV, kuras galvenais treneris Jirgens Klinsmans pēc pirmā mača sākumsastāvā bija veicis pat septiņas izmaiņas.

Ja pirmā puslaika beigu daļā amerikāņiem vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ, tad otrā puslaika pašā sākumā gan mājinieki atklāja rezultātu. Tikko uz maiņu iznākušais Džijasi Zardess piespēlēja Dempsijam, kurš no soda laukuma vidus neatstāja vārtsargam nekādas izredzes (1:0). Dempsijs guva abus vārtus arī pirmajā spēlē pret Hondurasu.

Tā kā kārtas pirmajā spēlē Panama vēlreiz mača beigu daļā izlaida uzvaru – šoreiz 1:1 pret Hondarasu -, uzvara pār Haiti ļāva amerikāņiem ne tikai garantēt izkļūšanu no apakšgrupas, bet arī uzvaru tajā. Panamiešiem 21. minūtē vārtus pēc standartsituācijas izspēles ar krūtīm guva Luiss Tehada (1:0), bet 81. minūtē Hondurasai punktu izrāva Endijs Nahars, kurš pēc paša nerealizētas pendeles bija pirmais pie atlēkušās bumbas (1:1).

A apakšgrupas trešās kārtas spēles notiks pēc trim dienām. ASV tiksies ar Panamu, bet grupas pašreiz pēdējo vietu ieguvējas Hondurasa un Haiti spēlēs savā starpā.

Otrā kārta, 11. jūlijs

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Hondurasa – Panama1:1 (0:1)Nahars 81' – Tehada 21'
ASV – Haiti1:0 (0:0)Dempsijs 47'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.ASV22003:16
2.Panama20202:22
3.Hondurasa20112:31
4.Haiti20111:21

Izmantotie resursi:
United States 1 - 0 Haiti Match report -...