Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Draudzības spēlē Igaunija cīnās neizšķirti ar Portugāli

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Draudzības spēlē Igaunija cīnās neizšķirti ar Portugāli
Igaunijas izlases vārtsargs Marts Poms dāvanā no Portugāles izlases saņēma kreklu ar 1. numuru
Foto: AFP

Paralēli 2010. gada Pasaules kausa izcīņas spēlēm futbolā trešdienas vakarā Eiropā tika aizvadītas vairākas draudzības spēles. Vienā no tām Tāllinā mūsu ziemeļu kaimiņvalsts Igaunijas izlase cīnījās neizšķirti 0:0 ar Portugāles valstsvienību.

Igaunijai cienīgs sniegums pret pablāvajiem portugāļiem
"Teikšana uz redzēšanos Martam Pomam" - šādi tika nosaukta Igaunijas un Portugāles izlases spēle Tallinā. Proti, trešdienas vakarā pēdējo reizi Igaunijas valstsvienības sastāvā laukumā izgāja leģendārais igauņu vārtsargs Marts Poms, kuram šī bija 120. spēle valstsvienībā. 37 gadus vecais Poms spēli uzsāka mājinieku pamatsastāvā, un igauņu līdzjutēju skaļu aplausu pavadībā 31. minūtē viņu nomainīja Sergejs Parejko.

Portugāles izlasei šajā spēlē nevarēja palīdzēt vairāki pamatsastāva spēlētāji - Krištianu Ronaldu un Simau ārstē savainojumus, savukārt Hose Bosingva, Deku un Žoau Moutinju pirms pāris dienām tika izslēgti no izlases. Līdz ar to Portugāles izlases galvenais treneris Karloss Keirušs nolēma paeksperimentēt ar sastāvu un spēlētāju izvietojumu, par ko pēc spēles beigām globālā tīmekļa fanu forumos speciālistu kritizēja izlases līdzjutēji. Proti, futbolisti spēlējuši sev neierastās pozīcijās un komandas sniegums esot bijis gaužām bezzobains. Šāds Portugāles izlases līdzjutēju satraukums ir pamatots, jo igauņi šajā spēlē demonstrēja pārliecinošāku sniegumu par tehniskajiem pretiniekiem. Kamēr Igaunijas izlases vārtos gan Pomam, gan Parejko darba nebija daudz, pretējos vārtos Beto vairākkārt glāba portugāļus no vārtu zaudējuma, un tieši viņš šajā spēlē bija labākais viesu sastavā.

Itāļi pārspēj sīkstos jaunzēlandiešus
Itālijas futbolisti, iesildoties jūnija otrajā daļā gaidāmajai Konfederāciju kausa izcīņai Dienvidāfrikā, savā laukumā ar otrā vienpadsmitnieka spēlētājiem pamatsastāvā bija paredzējuši izcīnīt komfortablu un pārliecinošu uzvaru pār Jaunzēlandes izlasi, taču jau spēles 12. minūtē Šeins Smelcs pēc veiksmīgas standartsituācijas izspēles un Itālijas vārtsarga Marko Amelijas kļūdas negaidīti izvirzīja vadībā viesus no Zemes dienvidu puslodes. Lai gan Itālijas izlasei radās izdevības atspēlēties, pirmajā puslaikā itāļi izskatījās pagalam nevarīgi. Tiesa, 33. minūtē pēc Fabio Kvaljarellas piespēles Alberto Džilardīno izdevās izlīdzināt rezultātu. Tomēr līdz pārtraukumam viesi spēja atgūt vadību, kad Kriss Killens izmantoja itāļu vārtsarga Amelijas kļūdu izgājienā pēc stūra sitiena.

Otrajā puslaikā Marčelo Lipi nolēma Itālijas izlases spēlei piešaut nedaudz izdomas, izlaižot laukumā pussargu Andrea Pirlo, un jau puslaika pirmajās minūtē Džilardīno pēc vēl vienas Kvaljarellas piespēles uz rezultāta tablo atjaunoja līdzvaru. Jau likās, ka nu itāļi uzņems apgriezienus, taču pēc desmit minūtēm Amelija, savā soda laukumā amizanti apturot viesu futbolistu futbolistu Killenu, nokārtoja sev rupju kļūdu hettriku. Sekojošo 11 metru soda sitienu nepārliecinoši, taču rezultatīvi realizēja Killens, trešo reizi izvirzot vadībā Jaunzēlandes izlasi. Tiesa, spēles turpinājumā uz maiņu uznākušais Vinčenzo Jakvinta piecu minūšu laikā guva divus bezatbildes vārtus, nodrošinot Itālijas izlasei uzvaru ar 4:3. Pāris izdevības gūt itāļiem piektos vārtus radās uz maiņu uznākušajam Lukam Toni, taču staltajam uzbrucējam, tāpat kā iepriekšējā sezonā Vācijas Bundeslīgā, pietrūka veiksmes.

Moldova atspēlējas Baltkrievijā
Tikmēr atlikušajā divās pārbaudes spēlēs uzvarētājs netika noskaidrots. Proti, Moldovas izlase, ar ko Latvijas izlase 2010. gada Pasaules kausa izcīņas atlasē cīnās vienā apakšgrupā, izbraukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Baltkrieviju. Līdz spēles 77. minūtei moldāvi atradās zaudētāju lomā ar 0:2, taču līdz spēles izskaņai spēja izlīdzināt rezultātu. Savukārt citā draudzības spēlē mierizlīgumu 1:1 slēdza Albānija un Gruzija.

Draudzības spēles (10. jūnijs)

Itālija - Jaunzēlande 4:3 (1:2) (Džilardīno 33`, 48`, Jakvinta 68`, 72` - Smelcs 13`, Killens 42`, 57`(11m))
Igaunija - Portugāle 0:0
Albānija - Gruzija 1:1 (0:1) (Agolli 59` - Kobiašvili 2`)
Baltkrievija - Moldova 2:2 (2:0) (Rodionovs 5`, Bliznjuks 27` - Kaļinkovs 77`, Androničs 87`)

Izmantotie resursi:
fifa.com

     [+] [-]

, 2009-06-11 05:58, pirms 15 gadiem
žēl, ka Igauņi neuzvilka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-11 07:53, pirms 15 gadiem
Lai arī kāds rezultats.. cienigs 0:0 pret Portugāli.. bet nu veljoprojam nesaprotu kā mēs nevarējam dabūt draudzības speli..

  +1 [+] [-]

, 2009-06-11 08:11, pirms 15 gadiem
Igauņi un jaunzēlandieši malači.Jautājums kāpēc mēs nespēlējām ar kaut ko!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-11 08:25, pirms 15 gadiem
jautajums kapec mes vispar nespelejam? maksimums 1-2 parbaudes speles gadaa,bet Igauniem vizsmaz 6-10 ik gadu, un ne jau ar tam sliktakajam komandam!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-11 09:31, pirms 15 gadiem
prieks par Igauniju, cienīgi, malači. žēl, ka Poms aiziet... bet kā aiziet, līmenī.

runājot par Itālijas spēli, tad spēle tiešām bija ļoti neinteresanta pirmajā puslaikā. nebija ne dominances, nekā. bumba tika ripināta bezjēga pa laukumu, bez momentiem. pirmais gols bija ļoti skaists. rupja kļūda no aizsargu puses. pēc tam vēl sekoja viens moments, kad pavisam nedaudz trūka iesist vārtos, atkal aizsargi kļūdījās. lai cik man patīkami bija redzēt sastāvā Legrotalji, tomēr viņš vakardien nebija labākajā formā.
lai nu kā, Džila malacis, tik tiešām viņš izlasē spēj gūt izšķirošos vārtus. kā arī neizsakāms prieks par Jakvintu. monstrs ibio!
nu par Ameliju nekā nepierasta. šis vārtsargs ir kļūdu karalis. gan izgājienos, gan arī stulbas kļūdas dažreiz pieļauj, pozicionālas utt. vienīgais, kas tiešām Ameliam ir labs ir reakcija, un viss. nedomāju, ka viņš ir jātur izlasē, kamēr var pamēģināt to pašu Kurčī vai pat izsaukt kādu vecāku vārtsargu. itāļiem viņu ir daudz un viņi ir labi, bet Amelia tiešām ir zaudējis iedvesmu progresēt.

     [+] [-]

, 2009-06-11 09:31, pirms 15 gadiem
Pums tomēr izdmās nebeigt karjeru, dabūs Portugāles pilsonību n ar šo pašu kreklu stāsies Portugāles vārtos! Slepenais plāns...

Nē, bet, ja neopietni, tad žēl, ka igauņiem neizdevās uzvarēt. Vienu gan var teikt - Ar Portugāles izlasi kaut kas nav kārtībā, nezinu, varbūt vajadzīgs jauns treneris vai arī vienkārši nav sastāvā daudz svarīgo spēlētāju... Un tas solis ar izslēgšanu no izlases, šajā laikā pie šiem rezultātiem man šķiet galīgi garām!

     [+] [-]

, 2009-06-11 10:15, pirms 15 gadiem
Varbūt Latvijas izlasei krīzes laikā piegriezts budžets. Galu galā augustā ir parbaudes spēle un tajā labak varēs izvērtēt spēlētaju gatavību atlases ciklam nekā ja spēle būtu šonedēļ.

Bet par to, ka Igaunijai izdodas sarunāt draudzības spēles, tas gan jaatzīst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-11 13:17, pirms 15 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-11 14:19, pirms 15 gadiem
Carvalhio gandriz iesita.

Bet kopuma labs sastavs Portugalei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-11 15:03, pirms 15 gadiem
Portugāle vispār jocīga palikusi.

     [+] [-]

, 2009-06-11 18:14, pirms 15 gadiem
Itālijas spēle noteikti bijusi aizraujoša. Amelija

Par Portugāli viss skaidrs...tur bez variantiem pagaidām.