Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Marokas izlase atlaiž Lemēru

Marokas izlase atlaiž Lemēru
Rožē Lemērs
Foto: AFP

Marokas Futbola federācija no izlases galvenā trenera amata atbrīvojusi francūzi Rožē Lemēru, kā iemeslu minot slikto komandas sniegumu un rezultātus 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā.

68 gadus vecais treneris, kurš 2000. gadā aizveda Francijas izlasi līdz triumfam Eiropas čempionātā, pie Marokas izlases stūres stājās pērnā gada maijā. Lai arī toreiz Lemērs parakstīja līgumu uz četriem gadiem, Marokas Futbola federācija, slikto rezultātu dēļ Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, nedaudz vairāk kā pēc gada pārtraukusi sadarbību ar franču speciālistu.

''Lemērs neizpildīja savu misiju, tāpēc gan mēs, gan fani vairs nevēlamies viņu redzēt mūsu izlases trenera amata vietā. Vēl jāpiemin, ka viņam bija ļoti grūtas attiecības ar presi. Marokas sporta autoritātes ir ļoti vīlušās viņa darbā mūsu valstī, kur futbols tiek uzskatīts par karali,'' sacīja Marokas Futbola federācijas pārstāvis.

Marokas izlasei radušās milzu grūtības, lai kvalificētos nākošā gada Pasaules kausa izcīņai, kas norisināsies DĀR. Aizvadīto trīs spēļu laikā Maroka divas reizes spēlējusi neizšķirti 0:0 ar Kamerūnas un Togo izlasēm, kā arī zaudējusi ar 1:2 Gabonai. Ar vienu izcīnītu punktu trijās spēlēs Maroka pašreiz ieņem trešo vietu Āfrikas kvalifikācijas zonas A grupā. Grupas pirmās vietas ieguvēja iekļūs finālturnīrā.

Bez triumfa 2000. gada Eiropas čempionātā, Lemērs gadu vēlāk ar Francijas izlasi triumfēja arī Konfederāciju kausā, finālā ar 1:0 pārspējot Japānu. 2004. gadā, vadot Tunisiju, Lemērs kļuva par Āfrikas Nāciju kausu uzvarētāju.

Āfrikas kvalifikācijas zonas A grupa

VIzlaseSUNZV.A.P
1.Gabona22005:16
2.Togo31111:34
3.Maroka30210:12
4.Kamerūna20110:11

Izmantotie resursi:
football365.co.za
thestar.com.my

Slēpts komentārs: slakters
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-07-10 19:15, pirms 15 gadiem
slakters rakstīja: kaads notikums tgd visi gjiibsim
tas patiesiibaa ir notikums...jo marokai ir liels potenss iipasi ar taadiem speeltaajiem!!! .... pet kaa jau grupaa redzams tikai 3 vieta...kas ir TIKAI prieks vinjiem..nu patiesiiba visam bij jabuut otradaak proti:
1.kameruuna
2.maroka
3.togo
4.gabona

bet tas ir sports!..