Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čīlei neizšķirts pret Urugvaju, Peru uzvar Meksiku

Agris Suveizda

Čīlei neizšķirts pret Urugvaju, Peru uzvar Meksiku
Fernando Muslera un Aleksis Sančess
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas abas Copa América C grupas otrās kārtas spēles. Čīle, par spīti daudz vārtu gūšanas izdevībām, nespēja pieveikt Urugvaju (1:1), savukārt Peru ar 1:0 apspēlēja Meksikas futbolistus. Pēdējā kārtā savā starpā tiksies abas grupas līdervienības Čīle un Peru, bet otrajā mačā cīņā uz dzīvību un nāvi tiksies Urugvaja un Meksika.

Urugvaja nosargā neizšķirtu

Urugvaja spēli iesāka aktīvāk. Djego Forlans soda laukumā atmeta bumbu Edinsonam Kavani, kurš tālāk piespēlēja Luisam Suaresam, bet "Liverpool" uzbrucējs sita pāri vārtiem. Drīz pēc tam čīlieši paši izveidoja momentu pretiniekiem. Suaress pārtvēra Pablo Kontrerasa piespēli vārtsargam, tālāk viņš izdarīja centrējumu Forlanam, bet Madrides "Atletico" pārstāvis pārāk vāji sita ar galvu. Čīlei pirmajās 45 minūtēs saspēle pavisam nesekmējās, bet īsi pirms pārtraukuma tā gandrīz kuriozi izvirzījās vadībā.

Urugvajieši centās aizsist bumbu tālāk prom no saviem vārtiem, bet apaļais priekšmets pēc rikošeta pret Maurisio Islu trāpīja pa Urugvajas vārtu pārliktni. Pēc pārtraukuma Luiss Himeness neizmantoja ļoti labu izdevību, no tuvas distances sitot virsū Fernando Musleram, bet 53.minūtē Urugvaja atklāja rezultātu. Čīlei neizdevās izsist bumbu ārpus sava soda laukuma, Suaress vārtu priekšā piespēlēja Alvaro Pereiram, kuram pietika laika un vietas, lai apstrādātu bumbu un raidītu to garām Klaudio Bravo – 1:0!

Čīle jau pēc 11 minūtēm izlīdzināja rezultātu. Čīlieši izveidoja labu uzbrukumu pa kreiso malu, bumbu saņēma Žans Bosžūrs, kurš soda laukumā piespēlēja Aleksim Sančesam, un "Udinese" uzbrucējs saņēma bumbu, novērtēja situāciju un ieraidīja apaļo priekšmetu vārtu tīklā – 1:1! Turpmākajā laikā Musleram darba netrūka, taču Čīle nespēja izcīnīt uzvaru un kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Urugvaja – Čīle 1:1 (0:0)

Vārti: A.Pereira 53' – Sančess 64'
Brīdinājumi: A.Pereira, Suaress, Kaseress, Gonsaless, Koatess – Kontrerass, Hara, Sančess, Vidals
Urugvaja: Muslera, M.Pereira (Lodeiro 77'), Lugāno, Koatess, Kaseress, Peress, Rioss (Egurens 84'), A.Pereira, Suaress, Forlans, Kavani (Gonsaless 46')
Čīle: Bravo, Kontrerass, Ponse, Hara (Valdivija 60'), Isla, Medels, Vidals, Himeness, Bosžūrs (Karmona 73'), Sančess, Suaso (Paredess 73')

Peru izrauj uzvaru pār Meksiku

Peru mača sākumā darbojās krietni labāk par nepieredzējušajiem meksikāņiem. Peru izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču pirmos draudus Meksika izturēja. Meksikāņi aizsardzībā sāka spēlēt krietni pārliecinošāk un drošāk, un Peru puslaika otrajā daļā radās grūtības ar pretinieku aizsardzības bastionu uzlaušanu. Pirmās 45 minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Jau neilgi pēc pārtraukuma Paulo Gerero bija fantastiska izdevība, taču viņš, būdams pilnīgi viens vārtu priekšā, pamanījās aizsist garām…

Peru turpināja uzbrukt. Divreiz labi sita Huans Vargass, taču abas reizes meksikāņus glāba vārtu konstrukcija. Pēc tam atkal lieliskā pozīcijā nokļuva Gerero, kurš atkal sita ar galvu, bet šoreiz teicamu reakciju nodemonstrēja Luiss Mičels. Laika kļuva arvien mazāk, tomēr Meksikas cietoksnis beidzot krita. Meksikāņi pēc stūra sitiena izsita bumbu ārpus sava soda laukuma, taču uzbrukums turpinājās, un Peru futbolists ar piespēli pie tālā staba atrada pilnīgi brīvo Gerero, kurš šoreiz nekļūdījās un ieraidīja bumbu tukšos vārtos – 1:0!

Peru – Meksika 1:0 (0:0)

Vārti: Gerero 81'
Brīdinājumi: Mjers, Reinoso
Peru: Fernandess, Karmona, Akasjete, Rodrigess, Vilčess, Balbins, Lovatons (Balons 85'), Krusado (Gevara 76'), Advinkula (Jotuns 46'), Vargass, Gerero
Meksika: Mičels, Čavess (Ponse 73'), Reinoso, Arauho, Agilars (Pačeko 46'), Rejess, Enrikess, Mjers, Akino (Peralta 85'), duš Santušs, Markess

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Čīle21103:24
2.Peru21102:14
3.Urugvaja20202:22
4.Meksika20021:30

Izmantotie resursi:
CA2011.com - El Sitio Oficial de la Copa...

  -3 [+] [-]

, 2011-07-09 13:25, pirms 13 gadiem
Kas ar Meksiku notiek?

  +2 [+] [-]

, 2011-07-09 13:55, pirms 13 gadiem
idiotisma manifestācija rakstīja: Kas ar Meksiku notiek?
Iepriekšējā turnīrā izšāvuši pulveri..

  -1 [+] [-]

, 2011-07-09 14:00, pirms 13 gadiem
Es ļoti ceru, ka Urugvaja tomēr izkulsies no šīs grupas. Par Oskara Tavaresa komandu!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-09 14:09, pirms 13 gadiem
online rakstīja: Iepriekšējā turnīrā izšāvuši pulveri..
no iepriekšējā turnīra viņiem maz kuri spēlētaji palikuši komandā Paņemti jauniņie pārsvarā U-23.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 14:22, pirms 13 gadiem
Martini12 rakstīja: no iepriekšējā turnīra viņiem maz kuri spēlētaji palikuši komandā Paņemti jauniņie pārsvarā U-23.
Precīzāk - CONCACAF ne Meksikai, ne Kostarikai neļāva vest labākos sastāvus un lika piedalīties ar U23 izlasi. Meksikai to pat gluži nevar nosaukt par otro sastāvu, jo vēl astoņi spēlētāji tika patriekti no komandas.