Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U-20 pasaules čempionātā izšķirošie notikumi

Andris Liepa
Andris Liepa

U-20 pasaules čempionātā izšķirošie notikumi
Vācieši mierina nigēriešus pēc asotdaļfināla
Foto: AFP

Šobrīd Ēģiptē norisinās Pasaules kausa izcīņas futbolā U-20 izlasēm. Turnīrā notikuši vairāki pārsteigumi, bet pavisam par kausu turpina sacensties astoņas komandas, ka rīt un parīt izspēlēs ceturtdaļfinālus.

Turnīrs bez izcilnieces Argentīnas

Vēsturiski vislabāk U-20 čempionātos klājies argentīniešiem – viņiem seši tituli (tuvākajai sekotājai Brazīlijai – četri), pie tam kopš 1995. gada uzvarēts piecos(!!!) no septiņiem turnīriem. Tomēr šī gada finālturnīram Argentīna nav kvalificējusies.

Grupu turnīrs: Anglijai izgāšanās

Finālturnīrā Ēģiptē turnīru uzsāka 24 izlases, kas bija sadalītas sešās grupās pa četrām komandām – astotdaļfinālā iekļuva katras grupas labākās divas vienības un četras no sešām 3. vietu ieguvējām. No A grupas tik tikko astotdaļfinālā iekļuva Itālija, kas savā grupā palika trešā aiz mājinieces Ēģiptes un Paragvajas. B grupā iespaidīgi (gluži kā pieaugušo izlase) spēlēja Spānija, kas uzvarēja visas trīs spēles ar kopējo vārtu attiecību 13:0. C grupā ar septiņiem punktiem 1. vietu ieguva Vācija, otrā Dienvidkoreja, bet no grupas neizkļuva ASV un Kamerūna.

D grupā pamatīgu apkaunojumu piedzīvoja Anglijas izlase – zaudējums 0:4 pret Ganu, 0:1 pret Urugvaju, pēdējās minūtēs izrauts neizšķirts pret Uzbekistānu un pēdējā vieta grupā. Tālāk tika Gana un Urugvaja. E grupā labi spēlēja Brazīlija un Čehija, ārā tika arī Kostarika, bet Austrālijai tikai zaudējumi. Visbeidzot F grupā uzvarēja Ungārija, kuras pieaugušo izlase jau gadiem ilgi uz starptautiskās skatuves neko nerāda.

Astotdaļfināli: Spānija ārā

Pēc varenā snieguma grupu turnīrā Spāniju pamatīga vilšanās sagaidīja astotdaļfinālā – iznāca uzskriet virsū Itālijai un zaudēt ar 1:3. Spāņiem turnīrs beidzies. Jāizceļ Ungārijas lieliskais sasniegums – pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzveikta Čehija un jau sasniegts ceturtdaļfināls. Tāpat pārsteidz Kostarika – astotdaļfinālā uzvarēta mājiniece Ēģipte. Citos astotdaļfinālos Dienvidkoreja neatstāja cerības Paragvajai (3:0), Āfrikas duelī Gana papildlaikā pieveica DĀR (2:1), Dienvidamerikas duelī Brazīlija tika galā ar Urugvaju (3:1), Vācija drāmā ar Nigēriju (3:2, uzvaras vārti kompensācijas laikā), bet Apvienotie Arābu Emirāti ar Venecuēlu (2:1).

Ceturtdaļfināli: Brazīlija pret Vāciju

Rīt un parīt tiks aizvadīti ceturtdaļfināli. Skaļākie vārdi tiksies sestdien, kad Brazīlija spēkosies ar Vāciju. Eiropas duelī Itālija spēlēs ar Ungāriju, bet vēl divi pāri izskatās pavisam neierasti, zinot spēku samērus pieaugušo līmenī – Dienvidkoreja pret Ganu un Apvienotie Arābu Emirāti pret Kostariku.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-08 11:59, pirms 15 gadiem
visnotaļ interesants un pārsteigumiem bagāts čempis žēl Spānijas, jo grupu turnīrs bija vairak kā pārliecinošs.. grūti pat izteikt prognozes, jo limenis mainās ar katru spēli.

     [+] [-]

, 2009-10-08 13:12, pirms 15 gadiem
Astotdaļfināls starp SPāniju un Itāliju bija ļoti skatāms.