Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Huntelārs rezultatīvākais ar pieciem gūtajiem vārtiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Huntelārs rezultatīvākais ar pieciem gūtajiem vārtiem
Klāss-Jans Huntelārs
Foto: AP/Scanpix

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vakar noslēdzās septembra cēliena spēles, pēc kurām vairākas izlases krietni sarežģījušas savu ceļu pretī iekļūšanai finālturnīrā. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Nīderlandes izlases spēlētājs Klāss-Jans Huntelārs. Šajā rakstā tieši par statistiku.

Eiropas čempionāta finālturnīrā vieta atradīsies 16 spēcīgākajām izlasēm, divas no kurām jau ir zināmas - Ukraina un Polija. Lai arī šīm izlasēm atlases ciklā nav jāpiedalās, tās izmanto katru iespēju pārbaudīt savu varēšanu pirms finālturnīra. Tā, sestdien komandas aizvadīja savstarpējo pārbaudes spēli, kura noslēdzās ar rezultātu 1:1. Pirmā puslaika izskaņā poļus vadībā izvirzīja Ireneušs Jeļens, bet spēles izskaņā ukraiņiem neizšķirtu izrāva Jevgēņijs Seļezņovs.

Vakar Ukrainas izlase pārbaudes mačā ar 2:1 apspēlēja Čīli (vārti Aļijevam un Rakitskim), bet Polija cieta neveiksmi spēlē pret Austrāliju - 1:2. Jāpiemin, ka Roberts Levandovskis vēl pirmā puslaika izskaņā varēja gūt savus otros vārtus Polijas izlases labā, bet nerealizēja 11 metru soda sitienu. Poliju neglāba arī tas, ka spēles pēdējās 20 minūtēs austrālieši spēlēja mazākumā.

Kamēr šīs izlases pārbauda iespējamos izlases motorus finālturnīrā, pārējās izlases raujas vaigu sviedros kvalifikācijā. Neveiksmīgi atlases ciklu iesākušas vairākas spēcīgas izlases. Pie šīm neveiksminiecēm pieskaitīsim Beļģiju (zaudējumi Turcijai un Vācijai), Krieviju (zaudējums Slovākijai savā laukumā), Slovēniju (zaudējums Ziemeļīrijai savā laukumā), Rumāniju (neizšķirti ar Albāniju un Baltkrieviju), Franciju (zaudējums Baltkrievijai), Bulgāriju (zaudējumi Anglijai un Melnkalnei), Portugāli (zaudējums Norvēģijai un neizšķirts ar Kipru), kā arī Čehiju, kas piekāpās Lietuvai. Tieši mūsu dienvidu kaimiņi ir viens no patīkamākajiem turnīra pārsteigumiem, jo uzvarai pār Čehiju var pievienot arī neizšķirtu pret Skotiju.

Punktus līdz šim nav zaudējušas Vācijas, Turcijas, Austrijas, Īrijas, Slovākijas, Itālijas, Ziemeļīrijas, Zviedrijas, Nīderlandes, Anglijas, Melnkalnes, Dānijas, Spānijas, kā arī Norvēģijas izlases.

Par atlases cikla rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Klāss-Jans Huntelārs, kurš divās spēlēs guvis piecus vārtus. Interesanti, ka kopumā Huntelārs ir izdarījis sešus sitienus pa pretinieku vārtiem, no kuriem precīzs nav izrādījies tikai viens. Kopumā pirmajās spēlēs Nīderlandes izlasei jau septiņi vārti (rezultatīvākā ar astoņiem vārtiem ir Vācija). Tuvākie Huntelāra sekotāji ir Džermeins Defo (Anglija), Miroslavs Kloze (Vācija), kā arī Josi Benajuns (Izraēla). Visiem viņiem ir pa trīs gūtajiem vārtiem. Pa trīs rezultatīvām piespēlēm ir zviedriem Sebastianam Larsonam un Kimam Kelstrēmam, kā arī anglim Veinam Rūnijam. Vissliktāk aizsardzībā darbojas Sanmarīno, kas ielaidusi jau 11 vārtus. Desmit reizes kapitulēt nācies Farēru salām.

No Latvijas izlases futbolistiem individuāli izcēlies vien Māris Verpakovskis, pret kuru pretinieki septiņas reizes pārkāpuši noteikumus. Šajā rādītājā tas dod dalītu desmito vietu. Citos individuālajos rādītājos latvieši nav atzīmējušies. Arī Latvijas izlase nav atrodama starp statistikas karalienēm, taču daži fakti ir pieminēšanas vērti:

-) Latvija ielaidusi trīs vārtus. Par mums vairāk ielaidušas vien 13 komandas.
-) Ar 29 pārkāpumiem ieņemam 17. vietu starp visām komandām - atrodamies vienu vietu zem Krievijas, kā arī vienu virs Anglijas.
-) Latvija izpildījusi 11 stūra sitienus, tas ir tikpat, cik iespējušas Anglijas, Izraēlas, Turcijas, Spānijas un Nīderlandes vienības.
-) Latvija divās spēlēs izdarījusi sešus sitienus, tikpat arī Farēru salas. Tikai viens(!) sitiens divos mačos Baltkrievijai.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-08 20:55, pirms 14 gadiem
Baltkrieviem viens sitiens un 4pts

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:21, pirms 14 gadiem
Baltkrieviem 1 sitiens, toties kāds! Franči auzās!

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:25, pirms 14 gadiem
Biežāk šādas statistikas!
Starpcitu kāds nezin kur var redzēt lietuvas izlases Sastāvu?

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:25, pirms 14 gadiem
Ndeki rakstīja: Biežāk šādas statistikas!
Starpcitu kāds nezin kur var redzēt lietuvas izlases Sastāvu?
uefa.com noteikti būs pilns saraksts, kā arī spēļu protokolus tajā pašā uefa arī būs

     [+] [-]

, 2010-09-08 21:41, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: uefa.com noteikti būs pilns saraksts, kā arī spēļu protokolus tajā pašā uefa arī būs
Nesūda nevaru atrast-man interesē kādus klubus pārstāv leiši!

     [+] [-]

, 2010-09-08 22:31, pirms 14 gadiem
chester89 rakstīja: Baltkrieviem viens sitiens un 4pts

     [+] [-]

, 2010-09-08 22:31, pirms 14 gadiem
chester89 rakstīja: Baltkrieviem viens sitiens un 4pts
tā arī ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2010-09-08 22:58, pirms 14 gadiem
Ndeki rakstīja: Nesūda nevaru atrast-man interesē kādus klubus pārstāv leiši!
Šeit atradīsi:
en.wikipedia.org

     [+] [-]

, 2010-09-08 23:23, pirms 14 gadiem
Jā, interesants raksts. Par tiem baltkrieviem tiešām biš smieklīgi - viens sitiens un 4 punkti.

     [+] [-]

, 2010-09-09 00:15, pirms 14 gadiem
Pret Sanmarīno un Somiju uzkačājis statistiku..

     [+] [-]

, 2010-09-09 08:08, pirms 14 gadiem
"Kopumā pirmajās spēlēs Nīderlandes izlasei jau septiņi vārti (rezultatīvākā ar astoņiem vārtiem ir Vācija). "

Man gan liekas, ka Vācijai arī tomēr ir 7 gūti vārti:
Beļģija-Vācija 0:1
Vācija-Azerbaidžāna 6:1
8 sanāk tikai tad, ja "azeru" gūtos vārtus pieskaita vāciešiem

     [+] [-]

, 2010-09-09 20:18, pirms 14 gadiem
Nu jā ar baltkrieviem sanāk tā smieklīgi...