Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lipi: ''Trīs no izlasēm spēlēs PK - tas izsaka visu''

Lipi: ''Trīs no izlasēm spēlēs PK - tas izsaka visu''
Itālijas izlases futbolisti
Foto: Digitale/Scanpix

Svētdien Varšavā norisinājās 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze. C grupā kopā ar pašreizējo pasaules čempioni Itāliju tika ielozēta Serbija, Slovēnija, Ziemeļīrija, mūsu kaimiņiene Igaunija, kā arī Fēru salas izlase. Piedāvājam ieskatu visu šo izlašu pārstāvju komentāros par izlozes rezultātiem.

Marčello Lipi, Itālijas izlases treneris: "Domāju, ka šī grupa ir labi sabalansēta. Tāpat kā mēs, arī Serbija un Slovēnija ir kvalificējusies šī gada PK finālturnīram, tādējādi tas jau izsaka visu par viņu spēku un cik bīstamas viņas var būt, pat cīņā pret lielākajām izlasēm. Lai nu kā, uzskatu, ka visgrūtākā grupa tomēr ir Anglijai (G grupā kopā ar Bulgāriju, Šveici, Melnkalni un Velsu – R.Z.). Par šo turnīru sāksim domāt pēc Pasaules kausa."

Radomirs Antičs, Serbijas izlases treneris: "Grupa ir ļoti grūta. Tā ir vienīgā grupa, kurā ir trīs šī gada Pasaules kausa dalībnieces – Slovēnija, Itālija un Serbija. Ar nepacietību gaidu spēles pret Itāliju, kura allaž spēlē ļoti augstā līmenī. Slovēnija ir aizraujoša komanda, savukārt Ziemeļīrijai, pret kuru mēs nesen spēlētājām draudzības mačā (serbi uzvarēja ar 1:0 – R.Z.), ir gados ļoti jauna komanda. Gan Fēru salas, gan Igaunija vienmēr spēlē ar lepnumu. Mums ir jātic sev."

Matjažs Keks, Slovēnijas izlases treneris: "Grupa sastāv no ļoti kvalitatīvām komandām, kur trīs no tām šogad spēlēs PK finālturnīrā. Arī Ziemeļīrija ir spēcīga izlase, kamēr Igaunija un Fēru salas ir neparedzamas komandas. Respektējam visus pretiniekus, bet katrā spēlē laukumā dosimies ar milzi motivāciju un lielām ambīcijām. Vēlamies spēlēt "Euro 2012", un, lai to sasniegtu, mums jābūt drosmīgiem un smagi jāstrādā."

Naidžels Vortingtons, Ziemeļīrijas izlases treneris: "Ar izlozes rezultātiem esmu apmierināts. Esam nokļuvuši ļoti sīkstā grupā – mūsu pretiniekos ir trīs komandas, kuras kvalificējušās PK finālturnīram, taču es esmu patīkami satraukts. Ar itāļiem spēlējām draudzības mačā pērnā gada vasarā (zaudēja ar 0:3 – R.Z.), ar serbiem – novembrī (0:1), bet ar slovēņiem cīnījāmies 2010. gada kvalifikācijas ciklā (mājās uzvara ar 1:0, viesos zaudējums ar 0:2), kā rezultātā šīs izlases pazīstam diezgan labi. Mūsu komanda, kuras pamatā ir jaunība, kā arī pieredze, ir samērā stabila. Esam diezgan labā formā, apmierināti ar grupu un tagad jāsāk plānot draudzības spēles."

Tarmo Rūtli, Igaunijas izlases treneris: "Biju uztraucies par to, kādu komandu saņemsim no 1. groza - negribēju Horvātiju. Nenoliedzami, spēlēt pret Itāliju ir daudz interesantāk, un esmu pārliecināts, ka līdzjutējiem šie izlozes rezultāti patīk. Esmu priecīgs arī par to, ka mūsu grupā ir Fēru salas, jo, visdrīzāk, no abām savstarpējām spēlēm mēs paņemsim sešus punktus. Par citām komandām jau ir cits stāsts. Trīs no tām šogad spēlēs DĀR. Mans mērķis ir grupā nepalikt pēdējiem, taču futbolā mēdz notikt visādi."

Braiens Kers, Fēru salas izlases treneris: "Citas izlases noteikti uz mums raugās un saka – šeit ir droši un viegli seši punkti. Ņemot šo vērā, mums ir jāpanāk tas, lai ik katram mačs pret mums nebūtu viegls, un punkts vai trīs punkti nebūtu viegli iegūstami. Redzēsim, cik tālu ar šo pieeju mēs tiksim."

Kvalifikācijas turnīrs sāksies šī gada 3. septembrī un noslēgsies 2011. gada 11. oktobrī. Deviņu grupu uzvarētājas un viena labākā 2. vietas ieguvēja automātiski garantēs vietu (pārējās astoņas otro vietu ieguvējās izspēlēs play-off, no kurām finālturnīrā iekļūs četras izlases) Eiropas čempionātā, kas 2012. gadā no 9. jūnija līdz 1. jūlijam norisināsies divās valstīs - Polijā un Ukrainā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kuras izlases, jūsuprāt, ieņems pirmās divas vietas grupā?

  • 127

  • 24

  • 15

  • 12


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-02-08 20:22, pirms 14 gadiem
Jā, igauņus itāļu vietā redzēt būtu super.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 20:34, pirms 14 gadiem
Viegli itāļiem varētu arī neklāties.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 20:34, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tā gribētos lai tie itāļi netiek , un viņu vietā aizbrauc Igauņi
pilnigi piekritu igauni un feru salas

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 20:39, pirms 14 gadiem
Pilniigi piekriitu Lipi,ka visgruutaakaa grupa ir Anglijai......!!

     [+] [-]

, 2010-02-08 20:42, pirms 14 gadiem
Igauņiem ka tik pateikt,ka negribēja tieši to,ko dabūja Latvija.. ;D

     [+] [-]

, 2010-02-08 21:13, pirms 14 gadiem
Serbi var gāzt lielus vezumus, negribētos pat itāļus par tādiem izteiktiem favorītiem saukt.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 21:20, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: tā gribētos lai tie itāļi netiek , un viņu vietā aizbrauc Igauņi
...un lai Materaci kāju salauž? ...jā jā, sapņo vien!
Pirmās divas vietas jebkurā gadījumā tiks itāliešiem un serbiem. Abas izlases spēlē skaistu futbolu, turklāt Itālija ir pašreizējie pasaules čempioni

     [+] [-]

, 2010-02-08 21:36, pirms 14 gadiem
Domaaju, ka Lippi vairs netrenees izlasi peec chempionaata,taadeelj vinjam par to uztraukties nevajag, ja nu vieniigi Itaalija nostartees chempionaataa ljoti labi(pusfinaals vai finaals).

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 21:38, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: ...un lai Materaci kāju salauž? ...jā jā, sapņo vien!
Pirmās divas vietas jebkurā gadījumā tiks itāliešiem un serbiem. Abas izlases spēlē skaistu futbolu, turklāt Itālija ir pašreizējie pasaules čempioni
Italija - skaistu futbolu? nē,nu ir jau dažādas gaumes protams cilvēkiem visās jomās...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 21:40, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: ...un lai Materaci kāju salauž? ...jā jā, sapņo vien!
Matracis pat klubā pamatsastāvā netiek, kā lai viņš izlasē spēlējot vēl kāju salauztu

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 21:45, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Matracis pat klubā pamatsastāvā netiek, kā lai viņš izlasē spēlējot vēl kāju salauztu
Ar taadu sastaavu, kaads pashlaik tur izlasee ir, par Vjeerii un Inzagi ir ceriibas apskatiit Dienvidaafriku shovasar!

     [+] [-]

, 2010-02-08 21:56, pirms 14 gadiem
makaweli rakstīja: Ar taadu sastaavu, kaads pashlaik tur izlasee ir, par Vjeerii un Inzagi ir ceriibas apskatiit Dienvidaafriku shovasar!
Nu jau, nu jau.
Vismaz tādus jau vēl varēs sakasīt, kam ir spēļu prakse un kas klubā kaut ko var izdarīt.
Pārējais jau ir Lipi ziņā, kaut ko jau noteikti saķīmiķos.