Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ukrainas futbola izlases trenera amatā ieceļ Rebrovu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ukrainas futbola izlases trenera amatā ieceļ Rebrovu
Serhijs Rebrovs. Foto: AFP/Scanpix

Par Ukrainas futbola izlases jauno treneri iecelts Serhijs Rebrovs, ar kuru noslēgts līgums uz trim gadiem, šodien paziņoja futbola federācija. Viņš nomainījis trenera vietas izpildītāju Ruslanu Rotanu.

Par Ukrainas futbola izlases galveno treneri iecelts Serhijs Rebrovs, ar kuru noslēgts līgums uz trijiem gadiem. 49 gadus vecais speciālists aizstās Ruslanu Rotanu, kurš pildīja trenera vietas izpildītāja pienākumus pēc tam, kad šī gada janvārī no galvenā trenera amata atkāpās Oleksandrs Petrakovs.

Rebrovs savas trenera karjeras laikā strādājis ar tādām komandām kā Kijivas ''Dynamo'', ''Ferencvaros'', bet viņa pēdējā darbavieta bija Apvienotajos Arābu Emirātos, ''Al-Ain'' komandā. No 2010. līdz 2011. gadam viņš pildīja Ukrainas izlases galvenā trenera asistenta pienākumus.

Pirms trenera karjeras Rebrovam bija arī spilgta futbolista karjera. Laika posmā no 1992. līdz 2006. gadam viņš Ukrainas izlases sastāvā guva 15 vārtus aizvadītajās 75 spēlēs. Futbolista karjeras laikā viņš pārstāvēja tādas komandas kā ''Shakhtar'', Kijivas ''Dynamo'', ''Tottenham'', ''Fenerbahce'', ''West Ham'' un Kazaņas ''Rubin''.

2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Ukraina ielozēta C grupā ar Itālijas, Anglijas, Ziemeļmaķedonijas un Maltas valstsvienībām. Pagaidām vienīgajā kvalifikācijas spēlē ukraiņi ar 0:2 piekāpās Anglijai un nākamās spēles aizvadīs pret Ziemeļmaķedoniju 16. jūnijā un Maltu 19. jūnijā.

Izmantotie resursi:
https://en.uaf.ua/article/48423