Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

R.Kovačs beidz karjeru Horvātijas izlasē

R.Kovačs beidz karjeru Horvātijas izlasē
Roberts Kovačs
Foto: Digitale/Scanpix

Horvātu futbolists Roberts Kovačs, kurš pašreiz pārstāv Horvātijas futbola klubu ''Dinamo Zagreb'', paziņojis, ka nolēmis beigt profesionālo karjeru valstsvienības rindās, atklājis izlases galvenais treneris Slavens Biličs.

35 gadus vecais futbolists Horvātijas izlasi pārstāvēja kopš 1999. gada, valstsvienības rindās aizvadot 84 spēles. Kopā ar izlasi pieredzējušais aizsargs piedalījās 2002. un 2006. gada Pasaules kausa izcīņās, kā arī 2004. un 2008. gada Eiropas čempionātos. Lai nu kā, kļuvis zināms, ka Kovačs nolēmis beigt karjeru izlasē – par to paziņojis pašreizējais Horvātijas izlases galvenais treneris Slavens Biličs.
''Runājām ar viņu pagājušajās brīvdienās pirms spēles starp viņa pārstāvēto komandu ''Dinamo Zagreb'' un ''Hajduk Split''. Viņš man paziņoja, ka nolēmis beigt karjeru izlases rindās. Nenoliedzami, Roberts bija viens no Horvātijas izlases labākajiem aizsardzības balstiem pēdējā desmitgadē. Esam ļoti pateicīgi viņam par visu, ko viņš ir darījis savas valstsvienības labā,'' sacīja Biličs.

Pašreiz Kovačs pārstāv Horvātijas čempionvienību ''Dinamo Zagreb'', kurai pievienojās šī gada janvārī, pārnākot no Vācijas Bundeslīgas kluba ''Borussia Dortmund'', un parakstot līgumu ar klubu uz pusotru gadu. Iepriekš Kovačs spēlējis tādos klubos kā ''Juventus'' (2005.-2007.g.), ''Bayern'' (2001.-2005.g.), ''Bayer Leverkusen'' (1996.-2001.g.).

Cik zināms, Robertam ir arī vecākais brālis - Niko (38). Pašreiz vecākais no brāļiem, kurš iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Austrijas klubu ''Salzburg'' un vasarā beidza profesionālo karjeru, ar austriešu klubu noslēdzis līgumu uz diviem gadiem un trenēs ''Salzburg'' jauniešu komandu. Horvātijas izlases rindās Niko aizvadījis 83 spēles, gūstot 15 vārtus. Karjeras laikā viņš pārstāvējis tādus klubus kā ''Hertha'', ''Bayer Leverkusen'', ''Hamburg'', ''Bayern'' un ''Red Bull Salzburg''.
Abi brāļi kopā spēlējuši ''Bayer Leverkusen'' (1996.-1999.g.) un ''Bayern'' (2001.-2003.g), kā arī Horvātijas izlases rindās (1999.-2009.g.).

Izmantotie resursi:
jutarnji.hr

  +3 [+] [-]

, 2009-11-06 14:05, pirms 15 gadiem
protams liels zaudējums izlasei. līderis aizsardzībā. lai gan pēdējos gados nav viņam veicies ar klubiem un neesmu daudz redzējis viņa spēles, toties atceroties viņu no Juventus laikiem ir palikušas tikai labākās domas.

  +1 [+] [-]

, 2009-11-06 15:30, pirms 15 gadiem
termometrs rakstīja: protams liels zaudējums izlasei. līderis aizsardzībā. lai gan pēdējos gados nav viņam veicies ar klubiem un neesmu daudz redzējis viņa spēles, toties atceroties viņu no Juventus laikiem ir palikušas tikai labākās domas.
Nio Bayern laikeim driizak