Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglijai un Beļģijai minimālas uzvaras, Nīderlande iesit trīs vārtus Gruzijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Anglijai un Beļģijai minimālas uzvaras, Nīderlande iesit trīs vārtus Gruzijai
Anglijas izlases futbolisti Markuss Rešfords (no kreisās) un Džordans Hendersons svin vārtu guvumu. Foto: Lee Smith/Reuters/Scanpix

Pēdējās pārbaudes spēles pirms šomēnes gaidāmā UEFA "Euro 2020" finālturnīra panākumus izcīnījuši Eiropas "brendi" - Anglija, Beļģija un Nīderlande, kuras bez gūtiem vārtiem atstāja attiecīgi Rumānijas, Horvātijas un Gruzijas futbola valstsvienības.

Anglijas valstsvienība ilgu laiku nespēja atslēgt rumāņu vārtus, divām nullēm uz tablo saglabājoties līdz pat 68. minūtei, kad Markuss Rešfords pārliecinoši realizēja 11 metru soda sitienu. Pēc desmit minūtēm angļiem vēlreiz bija iespēja izpildīt "pendeli", šoreiz to cenšoties paveikt Džordanam Hendersonam. "Liverpool" futbolista raidīto bumbu atvairīja Rumānijas vārtsargs Florins Nica, saglabājot rumāņus viena precīza raidījuma attālumā.

Iespējas, lai izglābtos rumāņi gan sev neizveidoja, Anglijas izlasei krietni tuvāk nonākot otro vārtu guvumam. Vienā no epizodēm 17 gadus vecā Dortmundes "Borussia" pussarga Džūda Belingema sistā bumba rikošetā no rumāņu aizsarga kājas atdūrās pret vārtu stabu.

Uzvaru ar 1:0 pār pasaules vicečempioni Horvātiju svinēja Pasaules kausa bronzas medaļnieki beļģi, 38. minūtē uzvaras vārtus gūstot Milānas "Inter" zvaigznei Romelu Lukaku. Beļģijas vārtos šovakar atgriezās Tibo Kurtuā, savukārt uz maiņu nāca Edens Azārs. Savainojumu gan joprojām ārstē piespēļu meistars Kevins De Breine.

Drošāk pie panākuma tika Nīderlande, kas ar 3:0 apspēlēja Gruziju, pa reizei gruzīnu cietoksni iekarojot Memfisam Depajam, Vautam Veghorstam un Raienam Grāvenberham. Savukārt citā spēlē pārliecinošu sniegumu turpināja rādīt Dānijas izlase, mājās ar 2:0 pārspējot Bosniju un Hercegovinu. Dāņu labā 18. un 73. minūtēs izcēlās attiecīgi Martins Brētveits un Andreass Korneliuss. Dānijas futbolistiem laukumā piederēja liels pārsvars, skandināviem bumbu kontrolējot 66% no laika, kā arī izdarot par 13 sitieniem vairāk (17-4) nekā bosniešiem.

"Uz nulles" pretiniekus šovakar atstāja arī Skotija, pateicoties Če Adamsa rezultatīvajam sitienam 27. minūtē, ar 1:0 viesos pelnīti pieveicot Luksemburgu, kas no 35. minūtes cīnījās skaitliskajā mazākumā.

Izlašu pārbaudes spēles 6. jūnijā

KomandasRezultāts
Austrija - Slovākija0:0
Dānija - Bosnija un Hercegovina2:0
Anglija - Rumānija1:0
Luksemburga - Skotija0:1
Moldova - Azerbaidžāna1:0
Nīderlande - Gruzija3:0
Norvēģija - Grieķija1:2
Beļģija - Horvātija1:0
Alžīrija - Mali1:0