Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Arsenal" līdzīpašnieks Usmanovs aizdod 5,1 miljonu eiro Kapello parāda nomaksai

Agris Suveizda

"Arsenal" līdzīpašnieks Usmanovs aizdod 5,1 miljonu eiro Kapello parāda nomaksai
Fabio Kapello
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas Futbola savienība (RFS) beidzot samaksājusi izlases galvenajam trenerim Fabio Kapello pirmo parāda daļu, vēsta R-Sport. Finansējums gan nenāca no savienības kases, bet gan no krievu miljardiera Ališera Usmanova kabatas.

"Uzskatu, ka šī situācija, līdz kurai novedusi pašreizējā RFS vadība, nav pieļaujama. Tas ir kauns, kad cilvēks, kurš strādā Krievijas labā, nesaņem samaksu par savu darbu," sacīja Ališers Usmanovs. "Uzskatīju par nepieciešamu iejaukties. Pēc manas informācijas summa, ko RFS ir parādā Fabio Kapello, ir 400 miljoni rubļu [5,1 miljons eiro]. Izsniedzu RFS mērķa kredītu, kuru drīkst izmantot tikai šā parāda dzēšanai."

"Iesaku RFS prezidentam Nikolajam Tolstiham pašam novērtēt savu ieguldījumu Krievijas futbola attīstībā un Krievijas izlases gatavošanai Pasaules kausa izcīņai, kas notiks pašu mājās," Usmanovs turpināja. "Kas gan tagad var būt svarīgāk par mūsu izlases cienīgu sniegumu savā dzimtenē? Jau šodien komandai ir jābūt radītiem visiem apstākļiem, lai pilnvērtīgi sagatavotos. Nedrīkst situāciju novest līdz tādam absurdam." Ališers Usmanovs ir slavenā Londonas kluba "Arsenal" līdzīpašnieks – Usmanovam kopā ar biznesa partneri Farhadu Moširi pieder 30% kluba akciju.

Cilvēks, kurš pierunāja Usmanovu dzēst Kapello parādu, bija Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko. Viņš gan uzskata, ka tas ir tikai īstermiņa risinājums un RFS ilgstošās finansiālās problēmas neatrisinās. Turklāt Kapello nav vienīgais, kuram savienība ir parādā. "Jā, es viņam lūdzu to izdarīt. Viss, šo tēmu esam slēguši...Pagaidām. Jo diemžēl rīt būt jaunas attiecības – tālāk nemaksās par janvāri, februāri. Tagad mums ir jāatdod esošais parāds, bet pēc tam skatīsimies, ko darīt, jo tas nekam neder. Tas ir valsts prestižs," sacīja Mutko.

Itāliešu futbola speciālists Kapello pie Krievijas izlases stūres stājās 2012. gada jūlijā un uz papīra kļuva par vienu no vislabāk atalgotajiem treneriem pasaulē. Krievija kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, taču palaida priekšā Beļģiju un Alžīriju un nespēja izkļūt no grupas. Kapello algu neesot saņēmis tieši kopš iepriekšējās vasaras. Eiropas čempionāta atlases ciklā Krievija ir aizvadījusi četras spēles – uzvara pār Lihtenšteinu (4:0), neizšķirti pret Zviedriju (1:1) un Moldovu (1:1) un zaudējums Austrijā (0:1) – un ar pieciem punktiem grupā ieņem trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Усманов заявил, что предоставил РФС 400 млн...
Мутко заявил, что попросил Усманова дать РФС...

  +6 [+] [-]

, 2015-02-06 12:04, pirms 9 gadiem
"......Tas ir valsts prestižs," sacīja Mutko.

šī valsts jau sen ir zaudējusi savu prestižu.. tikai viņi paši to vel nesaprot vai negrib saprot vai izliekas ka nesaprot, nu tās jau ir viņu problēmas!

  +6 [+] [-]

, 2015-02-06 12:10, pirms 9 gadiem
Usmanovam, acīmredzot, tika ieteikts "padalīties" ar naudu

  +1 [+] [-]

, 2015-02-06 12:12, pirms 9 gadiem
Kārtējā komēdija, kur galvenajā lomā ir "varenie" krievi. Nešaubos, ka šeit ar jenķi vainīgi

  +3 [+] [-]

, 2015-02-06 12:30, pirms 9 gadiem
Krieviju ar prātu nesaprast.

  +2 [+] [-]

, 2015-02-06 13:11, pirms 9 gadiem
Aizdeva! ...domā, ka dabūs atpakaļ?

  +1 [+] [-]

, 2015-02-06 14:38, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Aizdeva! ...domā, ka dabūs atpakaļ?
Tu šaubies? Kā atlīdzību piespēlēs kādu projektiņu kur 10x vairāk varēs izcelt.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-06 18:30, pirms 9 gadiem
Krievija visu savu prestižu sen atejā noskalojusi. Prestižs nav tikai ieroču kratīšana, bet krieviem to nesaprast, viņi (Putina banda un viņu zombiji) aizvien dzīvo pagātnē.

     [+] [-]

, 2015-02-07 02:50, pirms 9 gadiem
Ališeram tās ir salídzinoši kapeikas, tāpat péc gadiem tādu daudzumu lídzi nepaņemsi