Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Grieķija spēlē vāji, Horvātija, Izraēla un Gruzija uzvar

Agris Suveizda

Grieķija spēlē vāji, Horvātija, Izraēla un Gruzija uzvar
Grieķijas izlase
Foto: AFP/Scanpix

Pārbaudes spēles aizvadīja arī Latvijas futbola izlases pretinieces nākamajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Savā laukumā zaudējumus piedzīvoja Grieķija un Malta, savukārt uzvaras izcīnīja gan Horvātija, gan Izraēla, gan Gruzija.

Grieķiem viela pārdomām pirms gaidāmās PK izcīņas

Viena no Latvijas nākamās grupas galvenajām favorītēm Grieķija savā laukumā uzņēma Senegālas izlasi. Šāda pretinieka izvēle, visticamāk, saistāma ar gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, kas šovasar notiks Dienvidāfrikā,- grieķi ir ielozēti vienā grupā ar Nigēriju, kas spēles stila ziņā varētu būt visai līdzīga Senegālas komandai, kurai neizdevās kvalificēties janvārī notikušajai Āfrikas Nāciju kausa izcīņai.

Spēle notika nelielajā "Panthessaliko" stadionā, kur ir nedaudz vairāk kā 22 tūkstoši vietu. Grieķijas izlases galvenais treneris Oto Rehāgels rezervē atstāja divus potenciālos pamatsastāva uzbrucējus Teofani Gekasu un Dimitri Salpingidi, toties pamatsastāvā izgāja pašreizējais Rumānijas čempionāta labākais vārtu guvējs Pantelis Kapetanoss, kuram tā bija debija izlasē. Grieķija, kas tika uzskatīta par mača favorīti, spēlēja ļoti mierīgā un pat lēnā tempā, savukārt afrikāņi darbojās daudz azartiskāk un veiksmīgāk. Senegālai piederēja iniciatīva, un 71.minūtē tā beidzot izvirzījās vadībā, kad ar diviem pretspēlētājiem tika galā Marseļas "Olympique" uzbrukuma līderis Mamadū Niangs. Pēc deviņām minūtēm senegālieši dubultoja pārsvaru, kad tiešo brīvsitienu realizēja Girans Ndavs.

Horvātija un Izraēla izcīna uzvaras

Cita mūsu grupas favorīte Horvātija tikās ar Beļģijas valstsvienību, kas pēdējā laikā pārcieš paaudžu maiņu, tādēļ ne pārāk sekmīgi spēlē Eiropas čempionāta un Pasaules kausa izcīņas kvalfikācijas turnīros. Horvātija beļģus pārspēja ar minimālu rezultātu 1:0, bet vienīgos vārtus 63.minūtē guva Niko Kranjčars. Savukārt Izraēla, ar kuru Latvijas izlase divreiz tikās arī iepriekšējā čempionātā, nedaudz negaidīti ar 2:0 izbraukumā pārspēja Rumānijas valstsvienību. Pirmos vārtus Izraēla guva pirmā puslaika pašā izskaņā, kad 45.minūtē precīzs bija pazīstamākais tās futbolists Josi Benajuns. Savukārt otrā puslaikla beigu daļā Barda ar 11m soda sitienu dubultoja pārsvaru.

Gruzija izcīna laimīgu uzvaru, Malta gandrīz pārsteidz somus

Gruzijas izlase savā laukumā 30 tūkstošu skatītāju klātbūtnē uzņēma mūsu kaimiņvalsti Igauniju. Mača favorīte Gruzija īsti nespēja attaisnot tās favorītes statusu, atstājot ne pārāk pārliecinošu iespaidu. Spēles lūzums notika puslaika pašās beigās, kad noraidīts tika Piiroja, bet Levans Kobiašvili realizēja pendeli. Šķita, ka Gruzija mierīgi novadīs maču līdz minimālai uzvarai, tomēr 83.minūtē Purje apklusināja Tbilisi publiku, izlīdzinot rezultātu. Tomēr savu pēdējo vārdu nebija teikuši mājinieki, kas jau kompensācijā panāca 2:1 un izcīnīja laimīgu uzvaru. Jāpiebilst, ka igauņi spēli pabeidza deviņu vīru sastāvā, jo kompensācijas laikā sarkano kartīti acu priekšā ieraudzīja arī Dmitrijs Kruglovs.

Savukārt Malta pārbaudes spēlē tikās ar Somijas futbolistiem. Lai arī uz papīra somi, protams, ir meistarīgāki, pēc pirmajām 45 minūtēm negaidīti vadībā atradās maltieši, kas 17.minūtē atklāja rezultātu. Tomēr somi otrā puslaika vidusdaļā trīs minūšu laikā guva divus vārtus, nosverot uzvaras kausus savā labā. Vispirms 66.minūtē Eremenko bija precīzs no 11m atzīmes, bet pēc tam uzvaras vārtus guva Veirinens.

SpēleRez
Beļģija - Horvātija0:1
Grieķija - Senegāla0:2
Rumānija - Izraēla0:2
Gruzija - Igaunija2:1
Malta - Somija1:2

Izmantotie resursi:
sportingreece.com
postimees.ee