Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Turkiem pārliecinoša uzvara pret Kazahstānu, serbiem - pret Fēru salām

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Turkiem pārliecinoša uzvara pret Kazahstānu, serbiem - pret Fēru salām
Epizode no Somijas - Moldovas mača
Foto: AP/Scanpix

Jau beigušās vairākas spēles "Euro 2012" kvalifikācijā. Turcija ar 3:0 pieveica Kazahstānu, bet Serbija ar identisku rezultātu - Fēru salas. Uzvaras arī Moldovai (pār Somiju), Krievijai (pār Andoru) un Īrijai (pret Armēniju).

A grupa: Turcija nepieļauj nejaušības pret Kazahstānu

Ļoti interesanta (šajā grupā par tādam varēs saukt praktiski visas spēles) notika A grupā – savā starpā tikās Kazahstāna un Turcija. Pēc Hakana Baltas pārkāpumu netālu no soda laukuma kazahiem jau pašā sākumā radās laba iespēja atklāt rezultātu. Sekojošā piespēle tiešām noveda pie sitiena, tomēr Kivraks bumbu ķēra. Kopumā mājinieku uzbrukumi bija pat bīstamāki nekā turku, Kisļicina sitiens ar galvu lidoja tikai nedaudz pāri, bet tad dažu minūšu laikā viesi parādīja, ka viņi tomēr ir klasi augstāka komanda. Sākumā Aurelio sitienu, pēc kura bumba trāpīja pa stabu un lēkāja pa vārtu līniju, pielaboja Arda Turans, bet divas minūtes vēlāk tieši no Belozoglu stūra sitiena bumbu zem pārliktņa trieca Hamits Altintops. Kazahstāna pēc šāda pavērsiena nesalūza, turpinot uzbrukt visai bīstami, tomēr puslaiks tā arī beidzās – ar viņiem nelabvēlīgo 0:2. Spēles raksturs saglabājās nemainīgs arī otrajā puslaikā, Kazahstānas futbolisti nebaidījās uzbrukt un daudz netrūka, lai Šmitgala sitiens arī ielidotu vārtos. Kivraks tika patraucēts vēl dažas reizes, taču bumba vārtos lidoja otrā laukuma pusē – 76. minūtē Kaveči panāca 3:0. Tāds arī mača gala rezultāts.

VIzlaseSP
1.Turcija13
Vācija00
Austrija00
Beļģija00
Azerbaidžāna00
6.Kazahstāna10

B grupa: Īrija ne bez pūlēm uzvar Armēniju, krieviem trīs punkti Andorā

B grupā (Krievija, Slovākija, Īrija, Maķedonija, Armēnija, Andora) aizvadītas divas no trim paredzētājām spēlēm. Armēnijas un Īrijas mača sākums bija diezgan lēnīgs. Pa vārtiem tika sists maz, kaut gan īriem, kuri šovakar spēlēja bez viena no līderiem Damjena Dafa, bija ļoti laba iespēja – Doils ar galvu nometa bumbu Kīnam, kurš no lieliskas pozīcijas tomēr sita garām. Arī Armēnijai bija viens ļoti labs uzbrukums, kad divu minūšu laikā divreiz bumbu ķert nācās īru vārtsargam Šejam Givenam. Tuvojoties puslaika vidum, Īrija pamazām pārņēma iniciatīvu, un izveidoja nesliktu momentu, kad ar galvu pēc stūra sitiena gūt vārtus centās Ledžers, tomēr armēņu vārtsargs Berezovskis spēja glābt savu komandu. Armēnija atbildēja ar Movsisjana sitienu no gaisa pēc standartsituācijas – pāri. Tas pats Movisisjans pēc kāda brīža radīja vēl vienu bīstamu momentu. Bumba lidoja vien nedaudz virs pārliktņa. Otrajā puslaikā spēles raksturs saglabājās apmēram tāds pats – sitieni uz abu komandu vārtiem, tomēr vārti netika gūti līdz pat 76. minūtei, kad izcēlās Kīts Fahijs. Atlikušajā laikā Armēnija izmisīgi centās izraut kaut vai neizšķirtu, bet nesekmīgi, ar visiem sitieniem galā tika Givens, un Īrija sāk ciklu ar uzvaru.

Otrajā spēlē Andorā, viesi Krievijas izlase bija pārliecinoši šīs spēles favorīti, to apliecinot jau pašā sākumā, kad rezultātu atklāja Pogrebņaks, un turpinot apdraudēt Gomesa vārtus. Andora spēja atbildēt epizodiski, un galvenais viņu sasniegums bija tikai vieni ielaisti vārti puslaikā. Krievijas izlases pārsvars bija neapšaubāms, tomēr Andora spēja diezgan cienīgi turēties pretī. Pēc spēlētas nedaudz vairāk kā stundas krievi gan pārsvaru dubultoja – Pogrebņaks guva savus otros vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu. Vairāk rezultāts nemainījās.

VIzlaseSP
1.Krievija13
2.Īrija13
3.Slovākija00
Maķedonija00
5.Armēnija10
6.Andora10

C grupa: Nekādu pārsteigumu arī Fēru salās

Patukšajā Torshavnas stadionā Fēru salas C grupas spēļu ietvaros uzņēma Serbiju. Iepriekšējā kvalifikācijas ciklā serbiem viesos pret šo izlasi neklājās nebūt ne viegli (2:0), tomēr šodien šis rezultāts tika panākts jau līdz 18. minūtei – izcēlās Lazovičs un Stankovičs. Jau kompensācijas laikā Žigičs noformēja gala rezultātu - 3:0.

VIzlaseSP
1.Serbija13
2.Igaunija13
3.Itālija00
Ziemeļīrija00
Slovēnija00
6.Fēru salas20

E grupa: Moldova uzvar vairākumā

Bija skaidrs, ka šīs abas H grupas komandas (vēl - Nīderlande, Zviedrija, Somija, Ungārija, Sanmarīno) šovakar apmierinās tika uzvara. Pirmajā puslaikā vārtiem biežāk uzbruka moldāvieši. Viņu aktivitātes gan vēl nedeva rezultātu, tomēr tik un tā nepalika bez sekām – par pārkāpumu pret Fruznu tika noraidīts pieredzējušais somu aizsargs Sami Hīpija. Viesi, nokļuvuši mazākumā, kādu laiku spēja turēties pretī, tomēr 69. minūtē "vadzis lūza" – Suvorovs atklāja rezultātu, bet Doross neilgi pēc tam rezultātu dubultoja.

VIzlaseSP
1.Moldova13
Nīderlande00
Zviedrija00
Ungārija00
Sanmarīno00
6.Somija10

Izmantotie resursi:
UEFA.com - Union of European Football Associations