Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pelē izsola Pasaules kausa trofeju: "Visiem nepieciešama nauda"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pelē izsola Pasaules kausa trofeju: "Visiem nepieciešama nauda"
Pelē
Foto: AP/Scanpix

Brazīlijas un pasaules futbola leģenda Pelē, kurš trīs reizes uzvarējis Pasaules kausā un atzīts par pagājušā gadsimta labāko futbolistu, grasās izsolīt vairākus vērtīgus priekšmetus.

"Visiem nepieciešama nauda, lai dzīvotu. Par laimi šajā gadījumā to nevajag manai nākotnei, manai dzīvei," norādījis 75 gadus vecais Pelē. Daļa no iegūtajiem līdzekļiem - tiesa, konkrēta summa vai daļa netiek atklāta - tiks ziedota labdarībai, naudai nonākot Brazīlijas slimnīcu īpašumā.

Izsolē būs pieejams plašs relikviju klāsts - medaļas, krekli, futbola apavi. Taču centrālais objekts ir balva, kuru saņēma Pasaules kausa uzvarētāji. Pie Pelē tā nonāca 1970. gadā, kad viņš kopā ar Brazīlijas izlasi triumfēja trešo reizi.

Rīkotāji cer, ka par trofeju izdosies iekasēt pusotru miljonu. "Tā man bija kā dēls, kā ģimenes loceklis," sacīja Pelē. Paredzēts, ka kopumā izdosies savākt septiņus miljonus. "Labi mērķi ir daudz svarīgāki nekā lietas, kas glabājas manās mājās."

Pelē, kurš 1970. gadā tika atzīts par Pasaules kausa labāko spēlētāju un kurš valstsvienības rindās 91 aizvadītajā spēlē guva 77 vārtus, arī atklāja, ka nauda nav galvenais: "Ja būtu piekritis daudzajiem piedāvājumiem kļūt par treneri, nopelnītu ļoti daudz. Taču tas mani neinteresēja. Nevēlējos būt treneris."

Izmantotie resursi:
Associated Press

     [+] [-]

, 2016-06-01 23:10, pirms 8 gadiem
Visu cieņu

     [+] [-]

, 2016-06-02 08:19, pirms 8 gadiem
Kas to trofeju pirks? Starkovs? Vai Lietuvas izlases kapracis Artjoms? Vai Kristiano Ronaldo?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-02 08:31, pirms 8 gadiem
noteikti pašam nauda beigusies un tagad vajag lai vecumdienas var nodzīvot (māte noteikti nav iemācījusi rīkoties ar naudu) ..lai tik savas apenes ar neaizmirst izsolīt