Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dunga: "Brazīlija ir gatava "Copa America" izaicinājumam"

Dunga: "Brazīlija ir gatava "Copa America" izaicinājumam"
Brazīlijas futbola izlases galvenais treneris Dunga.
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas valstsvienības galvenais treneris Dunga atzīst, ka Amerikas kausa izcīņa ("Copa America") ir augusi kopš viņš iepriekš vadīja izlasi šajā turnīrā 2007. gadā, tomēr treneris ir pārliecināts, ka brazīlieši Čīlē var veikt visu ceļu līdz pat triumfam.

2007. gadā Dungas vadībā Brazīlijas izlase izcīnīja Amerikas kausu, finālā ar 3:0 pārspējot Argentīnu. 51 gadu vecais treneris uzskata, ka turnīra dalībnieku līmenis ir audzis, tomēr Brazīlijas izlase ir gatava šim pārbaudījumam.

"Tas būs sarežģīts turnīrs, tikpat grūts kā parasti," Dunga citēts izdevumā "Globo". "Iespējams, spēcīgākais turnīrs pēdējos gados, jo Dienvidamerikas izlašu kvalitāte ir ievērojami paaugstinājusies, daudziem futbolistiem spēlējot Eiropā."

"Šogad būs vairāki kandidāti uz uzvaru. Mājiniece Čīle, Argentīna, Paragvaja un Urugvaja, kas iepriekš ir aizvadījušas labus "Copa America" turnīrus. Arī Kolumbijas izlase ir kļuvusi spēcīgāka, jo arvien vairāk izlases futbolistu spēlē Eiropas klubos. Būs diezgan grūti, bet tas ir labi. Brazīlijas izlases spēlētājiem patīk izaicinājums," saka Dunga, kurš pēc 2014. gada Pasaules kausa finālturnīra stājās Luisa Felipes Skolari vietā un kopš tā laika ir uzvarējis astoņās spēlēs pēc kārtas.

"Esmu perfekcionists, allaž vēlos vēl vairāk nekā ir. Bet esmu ļoti priecīgs un apmierināts ar spēlētāju sniegumu, jo īpaši, pēc tam, kad viņi uz kritiku par neveiksmi Pasaules kausa izcīņā atbildējuši ar sniegumu laukumā. Viņu galvas bijušas nokārtas un viņi ir strādājuši, darot to, kas viņiem patīk, un to, ko viņi prot vislabāk," uzskata Dunga.

"Copa America" turnīru Brazīlija uzsāks 14. jūnijā ar maču pret Peru. Pirms tam 7. jūnijā brazīlieši pret Meksiku aizvadīs pirmo maču savā laukumā kopš Pasaules kausa finālturnīra, bet trīs dienas vēlāk uzņems Hondurasu.

Izmantotie resursi:
goal.com

  +2 [+] [-]

, 2015-06-01 19:46, pirms 9 gadiem
Ceru ieraudzīt finālā Argentīnu ar Brazīliju, Messi pret Neymaru!!!

  -2 [+] [-]

, 2015-06-01 19:48, pirms 9 gadiem
Būs periens no Arjentina

  -1 [+] [-]

, 2015-06-01 20:02, pirms 9 gadiem
Kopējais Dienvidamerikas futbola līmenis tiešām, šķietami ir audzis. Taču nebūtu tik drošs par Brazīlijas izlasi. It īpaši, ja salīdzina ar to pašu 2007. gadu. Tagad, noņemot Neymāru, Tjagu un Luizu tāda viduvēja izlase vien sanāk...