Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Ziemeļmaķedonijas futbola leģenda Pandevs noslēdz karjeru

Agris Suveizda

Ziemeļmaķedonijas futbola leģenda Pandevs noslēdz karjeru
Gorans Pandevs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Ziemeļmaķedonijas vīriešu futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Gorans Pandevs 39 gadu vecumā nolēmis likt punktu profesionāla futbolista karjerai.

Agrā jaunībā Pandevs nonāca Itālijas A sērijas kluba Milānas "Inter" redzeslokā un 18 gadu vecumā noslēdza līgumu ar šo vienību.

Gandrīz visu turpmāko karjeru Pandevs pavadīja Itālijā, kur bez "Inter" pārstāvēja arī "Spezia", "Ancona", Romas "Lazio", "Napoli", "Genoa" un "Parma" komandas. Vienu sezonu viņš pavadīja Turcijas klubā Stambulas "Galatasaray". Pusi no iepriekšējās sezonas Pandevs spēlēja Itālijas B sērijas vienībā "Parma", kur bija latviešu uzbrucēja Dario Šita un arī leģendārā vārtsarga Džanluidži Bufona komandas biedrs.

Itālijā Pandevs izcīnīja vienu čempiontitulu "Inter" sastāvā, ar milāniešiem triumfējot arī UEFA Čempionu līgā, kā arī piecreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā ar trīs dažādām komandām. Savā vienīgajā sezonā Turcijā viņš kļuva par čempionu un kausa ieguvēju.

Ziemeļmaķedonijas izlases sastāvā Pandevs 122 mačos guva 38 vārtus, vienus no tiem pirms trīs gadiem "Daugavas" stadionā mačā pret Latvijas izlasi. Pērnvasar viņš noslēdza karjeru valstsvienībā, ar kuru kopā spēlēja "Euro 2020" finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
LETA