Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Atlaistā D'Aversas vietā ''Lecce'' turpmāk vadīs bijušais ''Spezia'' stratēģis Goti

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Atlaistā D'Aversas vietā ''Lecce'' turpmāk vadīs bijušais ''Spezia'' stratēģis Goti
Luka Goti. EPA/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Par Itālijas A sērijas futbola kluba "Lecce" galveno treneri apstiprināts Luka Goti, kurš amatā nomainīs par sitienu pretiniekam atlaisto Roberto D'Aversu, trešdien paziņoja vienība.

Jau vēstīts, ka pirmdien pēc sitiena "Verona" futbolistam Tomā Enrī ar galvu no amata atbrīvots D'Aversa.

Pats 48 gadus vecais D'Aversa atzina, ka bijis kontakts ar galvām, taču noliedza, ka būtu izdarījis tīšu sitienu. Tas gan nepārliecināja kluba vadību un pirmdien itāļu treneris tika atbrīvots no amata.

"Lecce", kas kopš Ziemassvētkiem uzvarējusi tikai vienā spēlē, turnīra tabulā ieņem 15.vietu, tikai par punktu atrodoties priekšā izkrišanas zonā esošajām komandām.

56 gadus vecā Goti iepriekšējā darba vieta bija "Spezia", kuru viņš vadīja no 2022.gada jūlija līdz 2023.gada februārim. Tieši tās sezonas laikā komandai pievienojās latviešu uzbrucējs Raimonds Krollis, kurš gan vietu pamatsastāvā neizcīnīja, bet vienība pēc sezonas A sēriju pameta.

Goti karjeras laikā strādājis arī ar "Udinese" un Itālijas U-17 izlasi, kā arī bijis galveno treneru asistents "Cagliari", "Parma", "Bologna" un Anglijas premjerlīgas klubā Londonas "Chelsea", ar kuru kā Maurīcio Sarri palīgs 2019.gadā izcīnīja UEFA Eiropas līgas trofeju.

Goti debija pie "Lecce" stūres gaidāma sestdien, kad vienība tiksies ar A sērijas kopvērtējuma pēdējā vietā esošo "Salernitana".

Kopumā A sērijā šosezon notikušas 11 galveno treneru maiņas, no kurām pa divām reizēm savus trenerus nomainījušas "Empoli", "Salernitana" un "Napoli".

Izmantotie resursi:
LETA