Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Del Pjero gatavs uzņemties atbildību

Del Pjero gatavs uzņemties atbildību
Alessandro del Pjero
Foto: AFP

Pēc tam, kad Fabio Kannavaro Itālijas futbola izlases treniņā neveiksmīgi savainoja potīti, daudzi izteica minējumus, kurš spēlētājs "Euro 2008" finālturnīrā būs nākamais kapteinis. Roberto Donadoni par kapteini iecēla Alessandro del Pjero, kurš neslēpj prieku un lepnumu par sev doto iespēju.

"Esmu ārkārtīgi apmierināts par sev piešķirto lomu. Pat ja šī iespēja pie manis atnākusi Fabio Kannavaro neveiksmes ēnā, es joprojām par to esmu ļoti priecīgs, jo futbolistam pārstāvēt savu valsti ir milzu gods, bet būt izlases kapteinim ir kaut kas vēl vairāk, tas ir lieliski! Gatavošanās finālturnīriem katru reizi ir savādāka, bet atšķirībā no citām reizēm, šoreiz es jūtos daudz mierīgāk," euro2008.uefa.com pastāstīja del Pjero.

Savas garās izlases karjeras laikā del Pjero spēlējis kopā ar visdažādākajiem partneriem, bet faktā, ka Džanluka Zambrotta, Luka Toni un Fabio Grosso izmēģinājuši spēkus ārzemju līgās Alessandro redz ieguvumu izlases kontekstā: "Spēlēšana ārzemju līgās palīdz spēlētājiem nobriest un dod tiem iespēju ielūkoties kā darbs ar futbolistiem risinās ārzemēs, izlasei tas ir milzu pluss. Uzvara Pasaules Kausā mums ir devusi lielu iekšēju pārliecību par saviem spēkiem, bet uzvaras formula ir izsalkums pēc uzvarām un sevis motivēšana."

13 gadus pēc savas debijas zilajā izlases kreklā, astoņus gadus pēc del Pjero neveiksmīgā Eiropas čempionāta fināla pret Franciju, veterānu joprojām uz priekšu dzen vēlme sevi pierādīt. Ar 27 vārtu guvumiem 86 spēlēs Alekss ir ceturtais visu laiku rezultatīvākais Azurri spēlētājs, par astoņiem vārtu guvumiem atpaliekot no rekordista Luidži Rivas: "Bez šaubām tas ir lielisks mērķis uz kuru tiekties. Astoņi vārti ir ļoti daudz, bet es vienmēr cenšos sev uzlikt augstus mērķus, un šis man var kalpot par labu stimulu nākotnei."

Būdams vienīgais Itālijas izlases spēlētājs, kurš aizvadīs savu ceturto Eiropas čempionāta finālturnīru, del Pjero ir arī viens no retajiem kurš atceras 2000. gada pusfinālu pret Eiropas čempionāta rīkotājiem Nīderlandes izlasi. Vai tas palīdzēs rītdienas mačā? "Tā bija lieliska spēle, neaizmirstama. Mēs spēlējām desmit vīru sastāvā, aizsargājot savus vārtus kā vien spēdami. Viņi sita pa vārtu stabiem, bija pāris lieliski momenti no vārtsarga, izsitieni no vārtu līnijas, un mēs izturējām līdz pēcspēles 11 metru sitienu sērijai pret ļoti labu mājinieku komandu."

Izmantotie resursi:
euro2008.uefa.com

  +7 [+] [-]

, 2008-06-07 22:15, pirms 16 gadiem
ko lai saka - piepildījās mana prognoze.
Grande Juve capitane..Grande Italia capitane

  +8 [+] [-]

, 2008-06-07 22:30, pirms 16 gadiem
Del Pjero pēc savas būtības ir līderis un viņš ir labs kapteinis Juvē, viņam jābūt labam kapteinim Itālijai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-06-07 22:48, pirms 16 gadiem
jeeee-super!! kurs gan cits ,ja ne vins!!! naakamajaa jau buus Bufons!!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-08 01:23, pirms 16 gadiem
nesen bija ziņa ka (C) bus Buffon Bet isteniba labi ka ta nav! Protams ka Del Piero pelnijis daudz vairak! Pat vairak ja butu Cannavaro! Del Piero atceroties EURO 2008 ir ši čempionata simbols, jo ne Luis Figo ne Trezeguet šaja turnira nespeles

  +3 [+] [-]

, 2008-06-08 08:55, pirms 16 gadiem
Delpjēro tev noteikti jaiebliež pāris vārti