Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Žervinjo palīdz "Roma" pārspēt sīksto "Napoli"

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Žervinjo palīdz "Roma" pārspēt sīksto "Napoli"
Kristians Madžo un Žervinjo
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Itālijas kausa pusfinālā pirmo spēli aizvadīja "Roma", kas savā laukumā uzņēma "Napoli". Pirmais puslaiks noslēdzās ar komfortablu mājinieku pārsvaru (2:0), taču jau otrā puslaika sākumā "Napoli" prata veiksmīgi atspēlēties, bet maču noslēdza Žervinjo, kurš guva uzvaras vārtus (3:2). Tāpat uzvaru vakar savā laukumā izcīnījas "Udinese", kas ar 2:1 pārspēja "Fiorentina".

Līdzīgi kā daudzviet citur Itālijā, arī Romā šodien lija lietus. Pamatotu uztraukumu radīja „Stadio Olimpico” laukuma kvalitāte pēc tam, kad aizvadītās nedēļās A sērijas mačs starp „Roma” un „Parma” tika pārtraukts slapjās virsmas dēļ. Frančesko Toti kopā ar Žervinjo un Ademu Ļajiču sastādīja galvaspilsētas kluba uzbrukuma smaili, bet „Napoli” laukumā laida janvāra jaunieguvumu Žoržinju. A sērijas ietvaros abas komandas pēdējo reiz tikās oktobrī, kad pārāki ar 2:0 bija „Roma” vienība.

Komandas maču iesāka agresīvi un tikai pateicoties Danieles De Rosi izklupienam, kurš bloķēja Lorenzo Insines piespēli gar vārtiem, Gonzalo Igvains neguva agrus vārtus. Rezultātu atklāja Žervinjo, kurš saņēmis meistarīgu leģendārā Frančesko Toti piespēli, veiksmīgi tika galā ar vārtsargu un raidīja bumbu vārtu rāmī (1:0). „Napoli” kļūdījās, kad ļāva Toti izdarīt spēcīgu sitienu no distances, bet par laimi Pepe Reina spēja šāvienu atvairīt. Pēc spēlētas pusstundas Kevins Strotmans atzīmējās ar skaistiem individuālajiem vārtiem no soda laukuma līnijas, trāpot vārtu augšējā labajā stūrī un atstājot Reinu bezspēcīgu (2:0).

„Roma” komfortablo vadību ar lielisku startu otrajā puslaikā izjauca Rafaela Benitesa vīri, kuri pateicoties tehniskajam Gonsalo Igvainam, atguva cerības šajā mačā (2:1). Kārtējo reizi fantastiski vārtos spēlēja Reina, atvairot Toti brīvsitienu pēc rikošeta. 71.minūtē pēc pārkāpuma pret Igvainu, Mertens, kurš laukumā bija pavadījis vien piecas minūtes, turpināja uzbrukumu un ar efektīvu caurgājienu aptuveni no 11 metru atzīmes bija neatvairāms (2:2). „Roma” jūtami trūka asuma un kreativitātes uzbrukumos pēc tam, kad uz maiņu laukumu pameta kluba maistro Toti. Šķietami lieliski Itālijā iejuties bijušais „Arsenal” uzbrucējs Žervinjo, kurš guva savus otros vārtus mačā, šoreiz piespēli uz labo flangu izpildīja Alesandro Florezi, kur kotdivuārietis neatstāja nekādas cerības viesu vārtsargam (3:2). Atbildes mačs notiks 12. februārī „Napoli” mājvietā „Stadio San Paolo”.

Lietus Udīnē bija padarījis laukumu slidenu un tikai puslaikam ejot uz beigām „Udinese” izvirzījās vadībā. Savus pirmos vārtus šīs sezonas kausā guva kluba leģenda Antonio Di Natales. „Fiorentina” minūti pirms pārtraukuma iespēja atspēlēties, kad fantastiskus vārtus ar rikošetu pret pārliktni guva Huans Vargas. Brīdī, kad likās, ka mačs noslēgsies neizšķirti, Luis Muriels līdzīgā manierē kā Vargas, bija rezultatīvs no distances, panākot savai komandai uzvaru pirmajā spēlē (2:1). „Udinese” šī jau ir trešā uzvara pēc kārtas pret „Fiorentina”, pagājušajā sezonā gan tai tik labi neveicās, jo tieši Viola bija tā, kas Udīnes vīrus aizsūtīja mājās jau pēc kausa 16. raunda.

Itālijas kausa pusfināli

Pāris1.spēle2.spēleVārtu guvējiSummā
Udinese - Fiorentina2:1 (1:1)11.02. / 22:00Di Natale 36' Muriels 82' - Vargass 44'
Roma - Napoli3:2 (2:0)12.02. / 21:45Žervinjo 13'88' Strotmans 32' - De Sanktis 47'(sv) Mertens 70'

  -2 [+] [-]

, 2014-02-06 07:51, pirms 11 gadiem
Sorry par offtopiku (iespējams)...
Kurā brīdī un kāpēc Arsenals no viņa atkratījās? Nav tā, ka baigi žēl, vienkārši biju palaidis garām.

Un līko pirkstu komentētāji var aiztaupīt sev pūles - vaicāju, jo gribu dzirdēt džeku viedokli, kas tepat Latvijā normāli seko līdzi futbolam, nevis apskatīt 3 paviršus transfera rakstus no googles.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-06 10:37, pirms 11 gadiem
Nesita Arsenāla rindās viņš, it kā kaut ko spēlēja , bet tā arī nepielāgojās Anglijas futbolam. Romas spēles skatos gandrīz visas šajā sezonā, tur viņš izceļas ar savu tehniku. Spēlējot Anglijā par daudz ilgi vazāja bumbu līdz pa.irsa to. Itālijā aizsargi tomēr maķenīt zemākas raudzes.

     [+] [-]

, 2014-02-06 17:36, pirms 11 gadiem
"Gunners" nebija viņa komanda.