Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

LFF atbrīvo Vujoviču no telpu futbola izlases galvenā trenera amata

Emils Ozerinskis

LFF atbrīvo Vujoviču no telpu futbola izlases galvenā trenera amata
Vasko Vujovičs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācija (LFF) pavēstījusi, ka 2026. gadā Latvijā un Lietuvā paredzētajam Eiropas čempionāta finālturnīram Latvijas telpu futbola izlasi vadīs kāds cits, nevis līdzšinējais vienības galvenais treneris, melnkalnietis Vasko Vujovičs.

Vasko Vujovičs pie Latvijas telpu futbola izlases stūres stājās 2022. gadā, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1. Melnkalnietis kļuva arī par "RFS Futsal" komandas galveno treneri, tiekot pie Latvijas kausa 2023. gadā, tomēr šajā sezonā gan kausā, gan nacionālajā čempionātā Vujoviča vadībā "RFS Futsal" piekāpās galvenajai konkurentei "Riga". Vujoviča vietu pie "RFS Futsal" stūres ieņēmis portugālis Orlandu Duarte.

Telpu futbola izlase melnkalnieša vadībā izcīnīja piecas uzvaras, četras reizes cīnījās neizšķirti un piedzīvoja 13 zaudējumus.

"Vasko Vujovičs mūsu telpu futbolā ienesa jaunas un nepieciešamas vēsmas – citu skatījumu un pieeju daudzos jautājumos. Viņa pienesums dažādos psiholoģiskajos un taktiskajos aspektos, kā arī vietējo treneru kvalifikācijas celšanā un profesionalitātes veicināšanā būs ar ilgtermiņa iespaidu, tāpēc visos Latvijas izlases nākotnes panākumos noteikti būs jūtams arī viņa ieguldījums. Par to trenerim esam pateicīgi un novēlam izdevušos nākamos karjeras soļus," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Ceļā uz mums uzticēto Eiropas čempionāta finālturnīru komandai ir nepieciešams jauns attīstības grūdiens, tāpēc esam noskaņoti galvenā trenera amatā piesaistīt visaugstākās klases ārvalstu speciālistu," par gaidāmajām izmaiņām telpu futbola izlases treneru štābā izteicās Lašenko.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17590/latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-31 22:09, pirms 3 nedēļām
Parasti tas, kas trenē RFS, trenē arī izlasi. Tātad, nākamais izlases treneris būs Duarte.

     [+] [-]

, 2024-06-01 11:38, pirms 3 nedēļām
LFF līgumā ar galveno treneri vajadzētu iekļaut nosacījumu, ka viņš nedrīkst trenēt Latvijas klubu.