Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Daugavpils "Lokomotiv" Čempionu līgai piesaka Eiropas futzāla zvaigzni Sirilu

Agris Suveizda

Daugavpils "Lokomotiv" Čempionu līgai piesaka Eiropas futzāla zvaigzni Sirilu
Sirilu. Foto: Sportfile, UEFA.com

Latvijas vicečempione un Latvijas pārstāve UEFA Čempionu līgā Daugavpils "Lokomotiv" jūlija beigās pavēstīja par titulētā Krievijas brazīlieša Sirilu pievienošanos komandai, un, kā ziņo Latvijas Telpu futbola asociācija, Eiropas futzāla zvaigzne patiesi dosies uz Ziemeļmaķedoniju, kur Latgales klubs šonedēļ piedalīsies Eirokausu priekšsacīkšu kārtā.

"Nikara" izjukšanas dēļ Latviju Čempionu līgā pārstāvēs "LDz Cargo"/DFA jeb tagad Daugavpils "Lokomotiv", kas pirmo spēli 28. augustā plkst. 18:30 pēc Latvijas laika aizvadīs pret Andoras čempioni "Encamp". Dienu vēlāk plkst. 18:30 būs jāspēlē pret Velsas "Cardiff University", bet 31. augustā plkst. 21:30 pēdējā spēle šajā posmā notiks pret mājinieci "Shkupi". Pamatkārtā iekļūs tikai grupas uzvarētāja.

Daugavpiliešu sastāvā iekļauti pieci leģionāri. Ierindā no pagājušās sezonas palicis ukrainis Serhijs Jakunins, kurš sezonas vidū atgriezās Latvijā un guva astoņus vārtus (četrus regulārajā sezonā un četrus izslēgšanas spēlēs). Savukārt klāt nākuši Jakunina tautieši Ivans Hurko un Vjačeslavs Kožemjaka, kā arī divkārtējais Eiropas čempions Sirilu, kurš Krievijas izlasi pārstāvējis četros Eiropas čempionātos un divos Pasaules kausos, sešos lielajos turnīros kopumā gūstot 22 vārtus. 2007. gadā, palīdzot izcīnīt Eiropas bronzu, Sirilu bija arī turnīra dalīti labākais snaiperis. Brazīlieša rēķinā ir arī viens Brazīlijas čempiona, septiņi Krievijas čempiona un viens Eiropas klubu čempiona tituls.

No vietējiem spēlētājiem klāt nācis Latvijas izlases debitants Dmitrijs Borisovs, kurš bija viens no TFK "Rēzekne"/RFA līderiem un iepriekšējās sezonā guva 9+1 vārtus. No Jēkabpils "Lūšiem" pārnācis Maksims Potlovs (četri vārti), taču Ziemeļmaķedonijā nebūs komandas kapteiņa Pāvela Koļcova un iepriekšējās sezonas rezultatīvākā daugavpiliešu spēlētāja Aleksandra Macuka (11+9). Sastāvā vairs nav arī gruzīna Giorgi Diakvnišvili, kurš lielajā futbolā spēlē Lietuvas augstākajā līgā, Jana Radeviča, Aigara Catlakša un Vladimira Volkova.

Ja iepriekšējā sezonā "Nikars", kas rangā ieņēma 13. vietu, sāka ar pamatkārtu, "Lokomotiv" būs jāsāk priekšsacīkšu kārtā, kurā tā pēc ranga ir ceturtajā vietā. Kopumā tajā spēlēs 34 komandas, tiekot sadalītas deviņās grupās – septiņās pa četrām un divās pa trim vienībām. Pamatkārtā deviņas grupu uzvarētājas vēl septiņiem klubiem pievienosies B zarā, kurā būs četras grupas pa četrām vienībām, kas sadalīs četras ceļazīmes uz Elites kārtu.

"Lokomotiv" grupas uzvarētāja oktobrī dosies uz Horvātiju, kur spēlēs pret mājinieci "Novo Vrijeme" un vēl divām priekšsacīkšu kārtas veiksminiecēm. No daugavpiliešu pretiniecēm gan "Encamp", gan "Cardiff University" spēlēja arī iepriekšējā Čempionu līgas sezonā. Andorieši zaudēja visās trīs spēlēs – 1:2 pret Norvēģijas "Sandefjord", 4:8 pret Austrijas "Murexin Allstars" un 0:9 pret Somijas "Kampuksen Dynamo". Savukārt velsieši zaudēja Polijas "Bielsko-Biala" (1:10), kas pamatkārtā ar 7:0 sagrāva "Nikaru", un Luksemburgas "Racing" (3:6), bet pret Bulgārijas "Varna" tika pie neizšķirta 3:3. "Nikars" pamatkārtā Jelgavā ieņēma trešo vietu, uzveicot Vācijas "Hohenstein" (4:3).

UEFA mājaslapā oficiālo sastāvu vēl nav, taču gada sākumā Andoras klubam pievienojās lielā futbola zvaigzne Havjers Saviola, kurš pēc karjeras beigām ir apmeties Andorā.

"Lokomotiv" sastāvs: Aigars Solims, Andrejs Dmitrijevs, Ivans Hurko, Jans Cimuškevičs, Serhijs Jakunins, Māris Ciršs, Pāvels Tarasovs, Vjačeslavs Kožemjaka, Jurijs Halimons, Sirilu, Maksims Potlovs, Aleksandrs Aleksejevs, Dmitrijs Borisovs, Ričards Raščevskis.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LTFA.LV/ph...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 14:03, pirms 5 gadiem
Un vēl pirms ''Nikara'' Latviju UEFA sacensībās pārstāvēja Policijas FK, ''Olimps'', ''Oma'', ''Bugroff'', RABA un ''Kauguri'''.