Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Jerofejevam skaists tālsitiens, Latvija gatavošanos Portugālei sāk ar zaudējumu Moldovai

Agris Suveizda

Jerofejevam skaists tālsitiens, Latvija gatavošanos Portugālei sāk ar zaudējumu Moldovai
Artūrs Jerofejevs. Foto: LFF

Pārbaudes turnīru Baltkrievijā mēnesi pirms došanās uz Pasaules kausa atlases pamatkārtu Portugālē uzsākusi Artūra Šketova vadītā Latvijas telpu futbola izlase, kas pirmā guva vārtus, taču ar 3:5 atzina Moldovas pārākumu. Vakar Moldova cīnījās neizšķirti 4:4 pret mājinieci Baltkrieviju.

Latvija spēli sāka ar pieciem "Petrow" spēlētājiem – vārtos bija no "Beitar" pārgājušais Kaspars Nerets, bet laukumā Matīsam Babrim un Artūram Jerofejevam pievienojās citi bijušie nikarieši Germans Matjušenko un Maksims Seņs. Trešo četrinieku veidoja rabieši Konstantīns Zabarovskis, Andrejs Baklanovs (abi pārgāja no "Nikara"), Artūrs Strazdiņš un Artūrs Kuļešovs, bet otrajā maiņā daugavpiliešiem Ričardam Raščevskim un Jurijam Halimonam kompāniju sastādīja vienīgais leģionārs Jānis Pastars un arī Romāns Rožkovskis no "Rabas". Artūrs Šketovs aktīvi izmantoja visus kvartetus.

Mačam sākoties līdzvērtīgā cīņā, devītajā minūtē pirmā vadību ieguva Latvija. Seņs tika pat pie trim sitieniem no tuvas distances pēc kārtas un trāpīja pa roku aizsargam. Sešu metru pendeli pārliecinoši realizēja Matjušenko (1:0). Puslaika turpinājumā iniciatīva gan piederēja Moldovai, kas arī pārņēma vadību. 14. minūtē pēc tālas piespēles aiz aizsargu mugurām viens palika moldāvu līderis Kristians Obade (1:1), bet puslaika beigās pēc stūra sitiena izspēles un rikošeta pret stabu vieglus vārtus guva cits Rumānijā spēlējošs futzālists Julians Kožokaru (2:1).

Otrā puslaika pirmajā minūtē Obade ar sitienu apakšējā stūrī dubultoja moldāvu pārsvaru (3:1), taču 27. minūtē starpību samazināja Halimons (2:3). Septiņas minūtes līdz spēles beigām Adrians Lašku pēc auta izspēles gan ceturto reizi pārspēja Neretu (4:2), un Šketovs nekavējoties pieprasīja pārtraukumu un laida ārā specbrigādi: vārtsargu Jerofejevu, Zabarovski, Pastaru, Baklanovu un Seņu. Neretam atgriežoties vārtos, Moldova gan iesita arī piekto reizi: garām Halimonam viens pret vienu izrāvās Lašku (5:2). Latvija gan atgriezās pie spēles ar pieciem laukuma spēlētājiem, un Jerofejevs pēdējā minūtē guva gandarījuma vārtus, no tālienes trāpot pašā augšējā stūrī (3:5). Rīt plkst. 18:00 Latvija spēlēs pret Baltkrieviju.

Latvija kvalifikācijas pamatkārtu aizvadīs no 24. līdz 27. oktobrim, Portugālē tiekoties ar mājinieci Portugāli, Čehiju un Vāciju. Priekšsacīkšu kārtā Latvija Jelgavā uzvarēja grupā, kurā spēlēja arī Anglija (3:1), Kipra (0:0) un Gibraltārs (9:0). Arī Moldova un Baltkrievija uzvarēja savās mājās un iekļuva pamatkārtā, kur dosies attiecīgi uz Azerbaidžānu un Itāliju.

Latvija – Moldova 3:5 (1:2)
Vārti: Matjušenko 9' (6m), Halimons 27', Jerofejevs 40' – Obade 14', 21', Kožokaru 18', Lašku 34', 38'
Latvija: Nerets (Žurovs) – Matjušenko, Seņs, Ma. Babris, Jerofejevs – K. Zabarovskis, Strazdiņš, Baklanovs, Art. Kuļešovs – Raščevskis, J. Pastars, Halimons, Rožkovskis.