Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvija apvieno spēkus ar Lietuvu un grib 2026. gada Eiropas čempionātu uzņemt Rīgā un Kauņā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvija apvieno spēkus ar Lietuvu un grib 2026. gada Eiropas čempionātu uzņemt Rīgā un Kauņā
Vadims Ļašenko. Foto: UEFA

Ceturtdien Šveicē risinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko vadītās Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Telpu futbola un pludmales futbola komitejas sēde, kurā diskutēts arīdzan par 2026. gada Eiropas telpu futbola čempionāta organizatoriskajiem plāniem. UEFA izpildkomitejas lēmums par rīkošanas tiesību piešķiršanu tiek gaidīts 2. decembrī.

Kā zināms, uz čempionāta rīkošanu pretendē arī Latvija, kas starp kandidātēm uz šo godu ir kopš pērnā gada decembra. Šīgada septembrī Latvijas pieteikumu papildināja Lietuva, un līdz ar to tiek piedāvāts čempionātu uzņemt divās sacensību norises vietās – "Arēnā Rīga", kur 2022. gadā risinājās UEFA telpu futbola Čempionu līgas finālturnīrs, un "Žalgirio Arena" Kauņā, kur 2021. gadā notika FIFA telpu futbola Pasaules kausa finālturnīra mači.

"Kopā ar Lietuvas kolēģiem esam sagatavojuši konkurētspējīgu piedāvājumu ar divām augstākajām prasībām atbilstošām hallēm un vērā ņemamu organizatorisko pieredzi līdzīgu pasākumu organizēšanā. Esam priecīgi par līdz šim mums izrādīto cieņu un uzticību un ceram uz labvēlīgu UEFA izpildkomitejas lēmumu," pauž Vadims Ļašenko.

Latvijas un Lietuvas pieteikuma konkurenti ir Beļģija, Somija un Francija.

Tāpat UEFA Telpu futbola un pludmales futbola komitejas sēdē, kas Vadima Ļašenko vadībā notika pirmoreiz, aplūkoti nesenāko klubu un jaunatnes izlašu turnīru rādītāji un sasniegtie rezultāti, kā arī diskutēts par jaunu sacensību formātu sieviešu telpu futbola izlasēm, kas paredzētu pamīšus Eiropas čempionāta un Pasaules kausa ciklus ik pa diviem gadiem. Aplūkots arī 2026. gada Eiropas čempionāta vīriešiem kvalifikācijas formāts, kuram priekšsacīkšu kārtas izloze paredzēta janvāra beigās.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17230/lemums-p...

  -1 [+] [-]

, 2023-11-17 13:56, pirms 5 mēnešiem
Būtu labāk īsto futbolu attīstījuši... jaunieši, infra, nac stadions. Nevienam šitās telpu hu*ņas un visādi pseidofutboli un futbola satelīti nav vajadzīgi

     [+] [-]

, 2023-11-18 00:12, pirms 5 mēnešiem
Virsrakstā aizmirsies norādīt sporta veidu. Klikšķu droši vien vismaz x5, nekā būtu ar korektu virsrakstu?