Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Ļašenko: "U19 futzāla izlasē izveidojies lielisks kolektīvs"

Andrejs Siliņš

Ļašenko: "U19 futzāla izlasē izveidojies lielisks kolektīvs"
Vadims Ļašenko un UEFA atbildīgais par telpu futbolu Lorēns Morels. Foto: Latvijas Telpu futbola asociācija

Dienu pirms Rīgā notiekošā UEFA Eiropas U19 čempionāta starta savās sajūtās ltfa.lv dalījās Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents Vadims Ļašenko.

"Sagatavošanās cikls ir novadīts ļoti augstā līmenī un par to liecina aizvadīto spēļu rezultāti: Latvija pārspēja divas citas finālturnīra dalībnieces Nīderlandi un Poliju. Atgādināšu, ka vēl martā Latvija piekāpās vienaudžiem no Baltkrievijas, taču augustā Rīgā notikušajā sagatavošanās turnīrā šo spēcīgo komandu izdevās apspēlēt. Tas apliecina, ka treneru korpuss pareizi veic sagatavošanās procesu, bet spēlētāji, savukārt, uzkrāj pieredzi un uzlabo rezultātus. Mūsu izlasē ir izveidojies lielisks kolektīvs, kur katrs ir gatavs ieguldīt maksimāli daudz pūles, lai sasniegtu augstāko rezultātu," uzskata Ļašenko.

"Telpu futbols Latvijā pēdējos pāris gados piedzīvo strauju izaugsmi, ko tajā laikā apliecināja "Nikara" panākumi Eiropas sacensībās. Tāpēc 2018. gada sākumā devos pie Jāņa Mežecka [tā brīža LFF ģenerālsekretārs] un piedāvāju pieteikties Eiropas U19 čempionāta finālturnīra organizēšanai. Mežecka kungs šo iniciatīvu atbalstīja un tagad varam redzēt rezultātu šai iniciatīvai un atbalstam! Vēlos izteikt lielu pateicību UEFA par izdarīto izvēli, kā arī visiem LFF un LTFA darbiniekiem par augstā līmenī veiktajiem priekšdarbiem. Tagad ar lepnumu varam teikt, ka visas uz Rīgu atbraukušās komandas un turnīra viesi ir gandarīti un ar nepacietību gaida pirmā vēsturē Eiropas U19 čempionāta finālturnīra sākumu."

Ļašenko izteica optimistisku prognozi par gaidāmo turnīru: "Man nepatīk prognozēt, bet, protams, galvenie favorīti ir telpu futbola grandi - Spānija, Krievija un Portugāle. Gribētu ticēt, ka es kļūdos un par zeltu cīnīsies arī Latvija."

Visu interviju iespējams lasīt šeit:
LTFA

  +2 [+] [-]

, 2019-09-07 18:14, pirms 5 gadiem
Visu darbaļaužu vārdā novēlēsim lieliskajam telpu futbola kolektīvam labus panākumus gaidāmajā Eiropas čempionātā. Urā, biedri!