Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Nikars" cenšas atgūties no šoka: Čempionu līgas otrā spēle pret rumāņiem

Ints Megnis
Ints Megnis

"Nikars" cenšas atgūties no šoka: Čempionu līgas otrā spēle pret rumāņiem
Telpu futbola klubs "Nikars"

Cenšoties atgūties no ceturtdien piedzīvotā šoka pirmajā mačā, šodien Latvijas telpu futbola spēcīgākā vienība "Nikars" UEFA Čempionu līgas pamatsacensību kārtas otrajā mačā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā un Sportacentrs.com tiešraidē uzņems rumāņu klubu "Informatica".

"Nikars" UEFA rangā ir augstajā 12. vietā, tomēr šosezon Latvijas grands spēlē bez leģionāriem un ceturtdien pirmajā mačā pamanījās ar 0:7 kapitulēt Polijas vienībai "Bialsko-Biala". Pirmos divus vārtus mājinieki ielaida jau pirmajās 85 sekundēs.

"Polijas komandai nodrošināti labi darba apstākļi. Taču mēs nemeklējam attaisnojumus. Pretinieks šodien bija stiprāks. Šī ir īstu vīriešu spēle. Taču mūsu komanda šodien laukumā pirmā puslaika sākumā izskatījās kā bērni... Ielaidām divus ātrus vārtus. Nelielas detaļas vienmēr izšķir rezultātu. Treniņos mēs par tām runājam, spēlētāji zina, ko darīt šādās situācijās, taču šajā spēlē viss notika otrādāk," vakardienas zaudējumu komentēja "Nikara" galvenais treneris Orlando Duarte. "Līdzīgi kā dzīvē, arī spēlē - ja nav nepieciešamā rakstura un attieksmes, cerēt uz pozitīvu rezultātu nevar un parasti tiek piedzīvots zaudējums. Otrajā puslaikā spēlējām krietni labāk. Manis vadītās komandas vienmēr cīnās līdz galam! Mēs nekad nepadodamies. Taču, ja mēs spēlēsim arī turpmāk tā, kā to darījām šodien spēles sākumā, šajā turnīrā piedzīvosim trīs zaudējumus."

Šīs dienas pretiniece "Informatica" ceturtdien ar 0:1 piekāpās "Hohenstein" vienībai no Vācijas - rumāņi neizmantoja virkni izcilu momentu, bet mazāk nekā divas minūtes līdz mača beigām ielaida vārtus. Tomēr pirms turnīra tieši Timišoaras vienība tika uzskatīta par galveno favorīti, jo tās sastāvā ir virkne Rumānijas un Ukrainas izlašu spēlētāju, četri brazīlieši un viens Portugāles futbolists. Rumānijas telpu futbola spēku atspoguļo nacionālās izlases dalība trijos no četriem pēdējiem Eiropas čempionāta finālturnīriem.

Duelis starp Latvijas un Rumānijas vienībām sāksies plkst. 19:30. Pirms tam plkst. 17:00 notiks cīņa starp abām vienībām, kuras ceturtdien uzvarēja. Visus turnīra mačus tiešraidē pārraida "Sportacentrs.com", bet Jelgavā ieeja uz mačiem ir bezmaksas.

Augstā ranga vieta ļāva "Nikaram" izlaist Čempionu līgas priekšsacīkšu kārtu, kurā spēlēja visas trīs komandas, kas vēlāk nokļuva vienā grupā ar Latvijas čempioni. Elites kārtai kvalificēsies tikai apakšgrupas uzvarētāja un pēc pirmā mača ir kļuvis skaidrs, ka "Nikara" izredzes tikt tālāk ir minimālas. Zīmīgi, ka no šīm četrām komandām turnīra elites kārtā iepriekš spēlējis vienīgi "Nikars". Lai gan UEFA telpu futbola kluba sacensībām šosezon cits nosaukums un vizuālā identitāte, izspēles formāts palicis tāds pats - 34 komandas uzsāka dalību turnīrā kvalifikācijas kārtā, bet vēl 23 piedalās, sākot ar pamatkārtu, "Nikaram" esot visaugstākajam reitingam starp tās dalībniecēm. Četru komandu turnīra uzvarētāja kvalificēsies Elites raundam, kur piedalīsies 16 labākās Eiropas klubu komandas.

UEFA telpu futbola Čempionu līga, 7. grupa

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Bialsko-Biala11007:03
2.Hohenstein11001:03
3.Informatica10010:10
4.Nikars10010:70

Izmantotie resursi:
https://fknikars.lv/