Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

"Nikars" beidzot gūst vārtus, bet piedzīvo sakāvi arī pret rumāņiem

Andrejs Siliņš

"Nikars" beidzot gūst vārtus, bet piedzīvo sakāvi arī pret rumāņiem
Foto: FK Nikars

Piektdien Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā Latvijas čempione "Nikars" otrajā UEFA telpu futbola Čempionu līgas spēlē ar rezultātu 2:6 piekāpās rumāņu vienībai Timišoaras "Informatica", piedzīvojot otro neveiksmi.

Ceturtajā minūtē viesi atklāja rēķinu, izspēlējot līdz sitienam no vārtu priekšas. Konstantīnam Zabarovskim mirkli pēc tam bija laba iespēja izlīdzināt, taču viesu vārtsargs bumbu tvēra. Vēlāk viesu vārtsargs izglāba arī pēc Maksima Seņa sitiena. Rumānijas izlasē spēlējošais brazīlietis Saviu sestajā minūtē dubultoja Timiošaras pārsvaru - 0:2.

Kopumā "Nikars" demonstrēja saturīgāku sniegumu nekā pirmajā spēlē, tomēr biežāk bija pus momenti, nevis patiešām reālas iespējas gūt vārtus. Pašās puslaika beigās "Nikaram" pretuzbrukumā laba iespēja bija Germanam Matjušenko, taču no labās malas sistā bumba lidoja pāri vārtiem. Pēc pirmā puslaika Latvijas čempioni bija iedzinējos ar 0:2.

Pēc līdzīga otrā puslaika sākuma "Informatica" sestajā minūtē guva vēl vienus vārtus. Pēc bloķēta komandas biedra sitiena bumba atlēca pie Pedrinju, kurš no gaisa sita bumbu "Nikara" vārtos trešo reizi šovakar - 0:3. Pēc trešo vārtu zaudējuma "Nikars" nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju (Maksims Seņs). Otrajā puslaikā Andrejs Baklanovs trāpīja pa vārtu stabu.

Nepilnas četras minūtes pirms beigām beidzot izdevās gūt vārtus arī "Nikaram" - Seņs saņēma bumbu viens pret vārtsargu un raidīja bumbu vārtos, panākot 1:3. Viesiem bija nepieciešama tikai pusminūte, lai atgūtu trīs vārtu pārsvaru - pirmo vārtu autors Deniss Ovsjaņņikovs guva savus otros vārtus un panāca 4:1 Timišoaras komandas labā. Spēlējot ar laukuma spēlētāju vārtsarga vietā, "Nikars" ielaida arī piektos vārtus (Roberts Lupu), vēl pēc brīža ar sešu metru soda sitienu zaudēti arī sestie vārti.

Nepilnu pusminūti pirms beigām Baklanovs guva savus pirmos vārtus Eiropā, panākot 2:6. Vēl viena pusiespēja bija arī Matjušenko, bet mačs noslēdzās ar sakāvi - 2:6.

Otrā grupas spēlē šodien poļu "Bielsko-Biala" ar 5:1 sakāva vāciešu "Hohenstein-Ernstthal", ērti iekārtojoties pirmajā vietā grupā. Pēdējā kārtā "Bielsko-Biala" un "Informatica" cīņā noskaidrosies pirmās vietas ieguvēji, kas dosies uz Elites kārtu. "Informatica" gan šajā mačā derēs tikai uzvara, kamēr poļiem pietiks arī ar neizšķirtu.

"Nikars" savukārt svētdien spēlēs pret "Hohenstein-Ernstthal". Jau šobrīd zināms, ka iespēja kvalificēties Elites kārtai palaista garām, taču jāmēģina izcīnīt goda uzvara, turnīru uzņemot savās nosacītajās mājās.

UEFA telpu futbola Čempionu līga, 7. grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bielsko-Biala220012:16
2.Hohenstein21012:53
3.Informatica21016:33
4.Nikars20022:130