Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" nākamo sezonu sāks ar mīnus diviem punktiem

Agris Suveizda

"Monaco" nākamo sezonu sāks ar mīnus diviem punktiem
"Ligue 2" čempione "Monaco"
Foto: AFP/Scanpix

Francijas Profesionālās līgas Disciplinārā komisija ir nolēmusi nākamajā sezonā atņemt divus punktus "Ligue 2" čempionei "Monaco". Iemesls ir līdzjutēju uzvedība spēlē pret "Le Mans", kad fani izmantoja pirotehniku, pēc spēles beigām izskrēja laukumā un arī fiziski ietekmēja tiesnesi.

""Monaco" līdzjutēju uzvedība: pirotehnikas izmantošana, izskriešana laukumā spēles beigās, viena skatītāja, kurš izlauzās laukumā, brutalitāte pret tiesnesi," paziņojumā citēti piespriestā soda iemesli. "Tikšanās laikā 2013.gada 23.maijā Disciplinārā komisija, ņemot vērā nodarītā nopietnību, nolēma ierosināt lietu. Pēc ziņojuma izlasīšanas un "Monaco" pārstāvju uzklausīšanas komisija izlēma piespriest vienu spēli aiz slēgtām durvīm un trīs punktu atņemšanu nākamajā "Ligue 1" sezonā, no kuriem viens punkts tiks atņemts nosacīti."

Tikmēr "Monaco", kas "Ligue 1" atgriezīsies pēc divu gadu pārtraukuma, ir izlēmusi iesniegt apelāciju: ""Monaco" vēlas izteikt pārsteigumu par Disciplinārās komitejas lēmumu. Klubs uzskata, ka tas ir skarbs lēmums, ņemot vērā kluba pēdējos gados ieguldītos pūliņus uzlabot mājas spēļu organizētību un nodrošināt cieņu pret visiem spēles dalībniekiem, ieskaitot spēlētājus un tiesnešus. Turklāt "Monaco" vienmēr bargākajos iespējamajos veidos ir sodījusi jebkādu vardarbību pret tiesnešiem. "Stade Louis II" allaž ir bijis sinonīms draudzīgai atmosfērai un cieņai gan pret pretiniekiem, gan tiesnešiem."

Maija izskaņā trīs punktu sodu saņēma cita jaunbagātniece PSG, kas pēc 19 gadu pārtraukuma atkal kļuva par Francijas čempioni. Iemesls bija kluba sporta direktora Leonardu agresija pret mača galveno tiesnesi - sašutumā pret tiesneša darbību spēles laikā viņš tiesnesi pagrūda. Zīmīgi, ka lielāko rezonansi spēlē izraisīja līdzīga epizode - Tjagu Silva tika noraidīts tieši par tiesneša aizskaršanu. Atšķirībā no "Monaco" PSG gan visi trīs punkti ir atņemti nosacīti - proti, tie tiks atņemti tikai tad, ja atkārtosies līdzīgi incidenti. Savukārt pagājušo sezonu ar mīnus diviem punktiem sāka "Ajaccio", kas arī tika sodīta par tiesneša fizisku ietekmēšanu.

"Monaco", par kuras īpašnieku 2011.gada decembrī kļuva krievu bagātnieks Dmitrijs Ribolovļevs, pagaidām ir lielākā tērētāja transfēru tirgū Eiropā. Par 60 miljoniem eiro no Madrides "Atletico" tika nopirkts Radamels Falkao, bet par "Porto" spēlētājiem Hamesu Rodrigesu un Žuau Moutinju tika samaksāti attiecīgi 45 un 25 miljoni eiro. Vēl "Monaco" rindas ir papildinājuši divi centra aizsargi - viena gada līgums tika noslēgts ar brīvo aģentu Rikardu Karvalju, bet no "Valenciennes" par četriem miljoniem eiro tika nopirkts Francijas U-21 izlases spēlētājs Nikolā Isimā-Mirēns. Tiek lēsts, ka drīzumā "Monaco" par četriem miljoniem iegādāsies arī talantīgo Lionas "Olympique" uzbrucēju Antoniju Marsiālu, kuram decembrī apritēs tikai 18 gadi.

Jauno sezonu "Monaco" sāks desmitajā augustā, kad viesosies pie "Bordeaux".

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Ligue de Football Professionnel -...
ASM FC - Site officiel - AS Monaco FC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-29 11:23, pirms 11 gadiem
Treimani uz Franciju...pa vienu sezonu iemacisies tiesat...un virsligu saks ar minus 54 punktiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-29 12:33, pirms 11 gadiem
Francijas futbola vadība konkrēti ienīst Monaco

     [+] [-]

, 2013-06-29 13:07, pirms 11 gadiem
gurgucis rakstīja: Francijas futbola vadība konkrēti ienīst Monaco
Visiem tak skauž ik izdevīga nodokļu sistēma.

     [+] [-]

, 2013-06-29 13:42, pirms 11 gadiem
FC Jūrmala veic pārrunas par Y. Toure ar Mančestras City. https://twitter.com/TransfurMan/sta...

     [+] [-]

, 2013-06-30 09:22, pirms 11 gadiem
Vairs gan nebūs tā pati "Monaco", kuras demonstrētais futbols savulaik simpatizēja, bet tāpat vēlu veiksmi!