Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG vārtsargs Navass savās mājās uzņēmis 30 bēgļus no Ukrainas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PSG vārtsargs Navass savās mājās uzņēmis 30 bēgļus no Ukrainas
Keilors Navass. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes ''Saint-Germain'' 35 gadus vecais vārtsargs Keilors Navass savās mājās Francijā uzņēmis 30 bēgļus no Ukrainas, kuriem arī nopircis apģērbu un nepieciešamo pārtiku.

Jau vairāk nekā mēnesi Ukrainā norit Krievijas invāzijas izraisīta karadarbība, kas piespiedusi daudzus ukraiņus doties bēgļu gaitās. Lai arī visvairāk bēgļu kā savu pagaidu patvērumu izvēlējušies Poliju, tie dodas arī uz citām Eiropas valstīm, tostarp Latviju.

Izņēmums nav arī Francija, kura līdz 23. martam bija pieņēmusi aptuveni 26 tūkstošus bēgļus, no kuriem 10 500 bija saņēmuši īslaicīgu uzturēšanās atļauju. Ar cēlu žestu izcēlies Parīzes ''Saint-Germain'' futbola kluba vārtsargs Keilors Navass, kurš savās mājās uzņēmis 30 Ukrainas bēgļus.

Savas privātmājas kino istabu Navass pārveidoja par vietu, kur šobrīd dzīvo uzņemtie Ukrainas iedzīvotāji. Istaba labiekārtota ar gultām, bez tam, Navass atbraukušajiem no Ukrainas iegādājies arī apģērbu un pārtiku. 35 gadus vecais Kostarikas futbolists pēc reliģijas ir katolis, kurš šobrīd aizvada spēles izlases sastāvā 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

Pēc spēlēšanas Madrides ''Real'' no 2014. gada, 2019. gadā Navass pārcēlās uz Parīzes ''Saint-Germain'', kuras rindās vārtos stājies 67 mačos. Karjeras laikā Navass pārstāvējis arī citu Spānijas komandu ''Levante''.

Izmantotie resursi:
https://www.france24.com/en/europe/...