Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

34 gadu vecumā karjeru noslēdz bijušais "City" un Francijas izlases pussargs Nasrī

Rolands Eliņš

34 gadu vecumā karjeru noslēdz bijušais "City" un Francijas izlases pussargs Nasrī
Samirs Nasri pret "Lyon". Foto: AFP/Scanpix

Par savas futbolista karjeras beigām paziņojis divkārtējais Anglijas Premjerlīgas čempions Samirs Nasrī, kurš Francijas izlasē piedalījies 41 spēlē.

Samirs Nasrī pirms trim gadiem saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, un šo diskvalifikāciju viņš nosauc par galveno iemeslu, kādēļ nolēmis savai iepriekš tik spilgtajai karjeri likt punktu tik salīdzinoši ātri.

Nasrī intervijā izteicās, ka 2018. gadā lietojis vitamīnus, jo bijis apslimis, nevis sniegumu uzlabojošas vielas vai narkotikas, tāpēc bijis dziļi sašutis par sev piespriesto sodu, kas esot iedragājis viņa karjeru: "Uzskatu, ka tas bija vairāk nekā negodīgi."

Nasrī savas karjeras sākumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu futbolistu, un 2008. gadā viņš par 15 miljoniem eiro no "Marseille" nonāca Londonas "Arsenal" sastāva, bet 2011. gadā viņš par gandrīz 30 miljoniem eiro tika pārdots Mančestras "City" komandai, kurā aizvadīja sešas sezonas.

Kopumā Nasrī Anglijas Premjerlīgā izcēlās ar 36 vārtu guvumiem un divreiz kļuva par Anglijas čempionu. Pēc tam viņš tika izīrēts "Sevilla", nonāca Turcijā, bet pēc diskvalifikācijas atgriezās Premjerlīgā "West Ham" komandā, kur gan aizvadīja tikai dažus mačus. Par viņa karjeras pēdējo komandu paliks Beļģijas "Anderlecht".

Francijas izlasē Nasrī aizvadīja 41 spēli un guva piecus vārtus, ieskaitot "Euro 2012" finālturnīra mačā pret Angliju.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...