Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Kapello kļuvis par galveno kandidātu uz PSG trenera amatu

Agris Suveizda

Kapello kļuvis par galveno kandidātu uz PSG trenera amatu
Fabio Kapello
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG turpina meklēt speciālistu, ar kuru galvenā trenera amatā aizstāt Karlo Ančeloti. Presē tika minētas neskaitāmas kandidatūras, taču pēdējā informācija liecina, ka Ančeloti aizvietotājs beidzot ir atrasts - kā vēsta Sky Italia, Le Parisien un L'Equipe, jau tuvākajā laikā par PSG galveno treneri vajadzētu kļūt Ančeloti tautietim Fabio Kapello.

Pašreizējais PSG galvenais treneris Karlo Ančeloti publiskajā vidē nav slēpis vēlmi karjeru turpināt Madrides "Real", taču PSG nevēlas itālieti laist prom, kamēr nav atradusi viņam aizstājēju. Presē tika minēti tādi potenciālie kandidāti kā Roberto Mančīni, Rafaels Benitess (kļuva par "Napoli" galveno treneri), Gūss Hidinks un Mikaels Laudrups, bet nule Francijas čempioniem atteica arī Andrē Vilašs-Boašs. Taču Itālijas un Francijas prese ziņo, ka PSG beidzot ir izdevies atrast aizvietotāju - Krievijas izlases galveno treneri Fabio Kapello. Turklāt viņa līguma izpirkuma maksa ir tikai trīs miljoni eiro, kas ir krietni mazāk nekā Vilaša-Boaša - desmit miljoni eiro.

Kā vēsta neoficiāla informācija, Kapello brālis un aģents jau ir ieradies Parīzē, lai vienotos par darījumu. Ja klubs un Kapello spēs vienoties par līguma individuālajām detaļām, paredzams, ka ar Fabio tiks slēgts tikai viena gada līgums. PSG joprojām cer iegūt franču treneri Arsēnu Vengeru, kuram pēc gada beigsies līgums ar Londonas "Arsenal". Līdz ar jauna trenera atrašanu, tiks dota zaļā gaisma arī Ančeloti pārejai uz Madrides "Real". Tiek lēsts, ka Ančeloti izpirkuma maksa būs no pieciem līdz septiņiem miljoniem eiro.

Kapello, kuram vakar apritēja jau 67 gadi, trenera karjeru sāka Itālijas klubā "Milan", ar ko kopā četrreiz triumfēja Itālijas čempionātā, bet 1996.gadā kļuva par Madrides "Real" galveno treneri. Par spīti Spānijas čempiona titulam, jau pēc sezonas Kapello atgriezās Milānā, bet vēl pēc gada pievienojās "Roma", kur tika pie piektā Itālijas titula. Pirms tam trenējot arī Turīnas "Juventus", Kapello 2006.gadā atgriezās "Real", taču Madridē, neskatoties uz vēl vienu Spānijas zeltu, atkal pavadīja tikai vienu sezonu. 2007.gada decembrī Kapello pārņēma Anglijas izlasi, bet 2012.gada februārī, tikai dažus mēnešus pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, viņš atkāpās no amata.

Iemesls bija saspīlētā situācija saistībā ar Džona Terija rasisma skandālu un tam sekojošo Anglijas Futbola asociācijas lēmumu bez trenera piekrišanas atņemt Terijam izlases kapteiņa apsēju. Pēc Eiropas čempionāta Kapello, kurš kopā ar "Milan" vienreiz ir ieguvis UEFA Čempionu līgas kausu, kļuva par Krievijas izlases galveno treneri. Pasaules kausa atlases ciklā Krievija ar piecās spēlēs izcīnītiem 12 punktiem ieņem otro vietu, taču tā ir aizvadījusi par diviem mačiem mazāk nekā Portugāle, kurai ir 14 punkti. Trešajā vietā ar 11 punktiem sešās spēlēs ir Izraēla.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Actualités en direct et info en continu -...
Rmc.fr radio : Info, Sport. Radio du sport en...
Sky: la TV che hai sempre sognato

     [+] [-]

, 2013-06-19 03:19, pirms 11 gadiem
Uz priekshu,PSG vajag trenneri.

     [+] [-]

, 2013-06-19 06:25, pirms 11 gadiem
vahtanidis rakstīja: Uz priekshu,PSG vajag trenneri.
ne, speles bez trenera

  -3 [+] [-]

, 2013-06-19 08:26, pirms 11 gadiem
kas visiem ir ar to Real??! nu nav nekāda medusmaize un t.zls ir tas klubs

     [+] [-]

, 2013-06-19 08:36, pirms 11 gadiem
Ja klubs un Kapello spēs vienoties par līguma individuālajām detaļām, paredzams, ka ar Fabio tiks slēgts tikai viena gada līgums.

Uz tādiem nosacījumiem neies neviens slavens treneris.Kāpēc lai viņš atstātu izlases krēslu?Nezin cik miljonu kontraktam būtu jābūt ,lai tas kļūtu par realitāti.Vienīgais variants,ja panāk ar Krievijas futbola federāciju vienošanos uz gadu apvienot abus amatus.Citādi,tīrākā preses pīle.

     [+] [-]

, 2013-06-19 09:08, pirms 11 gadiem
kapēc viņam vajadzētu iet uz PSG, ja Krievijas izlase Kapello vadībā rāda lielisku sniegumu?? nākamgad pasaules kausā par augstām vietām var cīnīties ar šādiem rezultātiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja