Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas vicelīdere Nica par antisemītismu atstādina Alžīrijas izlases spēlētāju

Agris Suveizda

Francijas vicelīdere Nica par antisemītismu atstādina Alžīrijas izlases spēlētāju
Jusefs Atals. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs "Nice" pavēstījis par Alžīrijas izlases malējā aizsarga Jusefa Atala atstādināšanu uz nenoteiktu laiku. Līdzīgu soli spēris arī Vācijas Bundeslīgas klubs "Mainz", kas atstādinājis nīderlandiešu uzbrucēju Anvaru El Gazi.

Alžīrijas izlase šomēnes aizvadīja pārbaudes spēles pret Kaboverdi (5:1) un Ēģipti (1:1), un Atals abos mačos devās sākumsastāvā un izdarīja pa rezultatīvai piespēlei. Izlašu perioda laikā Atals sociālajos tīklos arī publicēja foto ar uzsaukumu par brīvu Palestīnu un dalījās ar antisemītisku video, kurā tiek aicināts ebrejiem sarūpēt tumšus laikus. Atals pēcāk ierakstu dzēsa un atvainojās, bet klubs nolēmis viņu atstādināt uz nenoteiktu laiku – nav izslēgts, ka spēlētājam pēcāk varētu sekot disciplināras sankcijas no līgas puses.

Alžīrijā dzimušais flanga spēlētājs karjeru Eiropā sāka Beļģijas klubā "Kortrijk", bet 2018. gadā par trim miljoniem eiro pievienojās "Nice". Debijas sezonā 29 spēlēs guva sešus vārtus, taču pēcāk samazinājās viņa loma un mainījās arī pozīcija, tiekot pārkvalificētam par pusaizsargu vai malējo aizsargu. Šosezon Atals sāka pirmās četras spēles un guva vienus vārtus, taču nākamo četru maču laikā tikai vienreiz izgāja pamatsastāvā un tikai vienreiz laukumā devās agrāk par 90. minūti.

Nica joprojām nav zaudējusi un ar bilanci 4-4-0 ieņem otro vietu, par punktu apsteidzot Parīzi un Brestu un par punktu atpaliekot no Monako. Sestdien Nica mājās uzņems reģionālo derbiju pret Marseļu. Alžīrijas izlasē 27 gadus vecajam Atalam ir 32 spēles un divi vārti.

Vakar līdzīgu soli spēra arī Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējās vietas īpašniece "Mainz", kas no pirmās komandas uz nenoteiktu laiku atstādinājusi 28 gadus veco marokāņu izcelsmes uzbrucēju El Gazi no Nīderlandes, kurš trijās spēlēs devies uz maiņu. "Tas nav konflikts, un tas nav karš. Tas ir genocīds un masu iznīcināšana, ko piedzīvojam mūsu dzīves laikā. No upes līdz pat jūrai – Palestīna būs brīva," daudz plašākā ierakstā, nekā publicēja Atals, pauda El Gazi. Arī El Gazi ierakstu nu ir dzēsis, taču klubs uzsvēra, ka ieraksts nav atbildis kluba vērtībām un uzskatiem. El Gazi sezonu sāka Nīderlandes klubā PSV, bet septembrī sadarbība tika izbeigta, un trīs nedēļas vēlāk viņš pievienojās Maincai.

Atbalstu Palestīnai izteicis arī Nīderlandē uzaugušais Minhenes "Bayern" marokāņu aizsargs Nusers Mazravī, kā arī Francijas alžīrietis un 2022. gada Ballon d'Or ieguvējs Karims Benzemā, kas izsauca asu reakciju no virknes franču politiķu. Izraēlu atbalstošus ierakstus veicis ukrainis Oleksandrs Zinčenko un beļģis Tibo Kurtuā.

Izmantotie resursi:
https://www.ogcnice.com/en/article/...
https://www.mainz05.de/en/news-en/m...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-18 18:27, pirms 8 mēnešiem
raksts neprecīzs
Jusefu neatstādināja par atbalstu Palestīnai, bet gan pret ebrejiem vērstu uzsaukumu

     [+] [-]

, 2023-10-18 18:39, pirms 8 mēnešiem
Rinn rakstīja: raksts neprecīzs
Jusefu neatstādināja par atbalstu Palestīnai, bet gan pret ebrejiem vērstu uzsaukumu
Vēl precīzāk - par dalīšanos ar tamlīdzīgu video. Paldies, papildināju un precizēju.

     [+] [-]

, 2023-10-18 22:01, pirms 8 mēnešiem
Stulbums, ko arābi arābus neņem pie sevis dzīvot???

     [+] [-]

, 2023-10-18 23:26, pirms 8 mēnešiem
balts rakstīja: Stulbums, ko arābi arābus neņem pie sevis dzīvot???
Viņu mērķis ir iedzīvoties citur pasaulē, lai arvien vairāk varētu izraisīt nekārtības (ne velti "bēgļi" ir 99% jauni, karot spējīgi vīrieši), kas galu galā varētu novest pie Vangas minētā Islāma kalifāta... viņi nebrauc šeit labākas dzīves meklējumos, bet gan lai bojātu dzīvi tiem, kas nav islāmticīgie...