Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Aizdomās turētā PSG un Francijas izlases spēlētāja atbrīvota bez apsūdzību izvirzīšanas

Agris Suveizda

Aizdomās turētā PSG un Francijas izlases spēlētāja atbrīvota bez apsūdzību izvirzīšanas
Heira Hamravī un Aminata Diallo. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs PSG oficiālā paziņojumā apstiprinājis, ka 26 gadus vecā pussardze Aminata Diallo vairs neatrodas aizturējumā. Versaļas policija turpina izmeklēt uzbrukumu PSG futbolistei Heira Hamravī.

Pagājušajā nedēļā Diallo un Hamravī pēc komandas pasākuma devās mājās, un brīdī, kad Diallo mašīna piebrauca pie Hamravī mājām, divi maskās tērpti vīrieši uzbruka Hamravī, izraujot viņu ārā no mašīnas. Viens no uzbrucējiem ar dzelzs nūju sita futbolistei pa kājām, un abi uzbrucēji drīzumā aizmuka no incidenta norises vietas. Hamravī tika nogādāta slimnīcā, kur viņai tika uzliktas vairākas šuves uz kājas un rokas.

Hamravī līdz ar to nepiedalījās otrdien notikušajā Čempionu līgas spēlē pret "Real Madrid" (4:0), toties laukumā devās Diallo, kura uzbrukumā necieta. Toties policija sākotnēji turēja Diallo aizdomās par dalību šajā uzbrukumā, izskatot versiju, ka uzbrukumam bijusi tieša saistība ar cīņu par spēles minūtēm kluba rindās. Policija aizturēja Diallo un kādu vīrieti, Diallo paziņu, tomēr nu abi ir atbrīvoti bez apsūdzību izvirzīšanas. Diallo un Hamravī ir draudzīgas attiecības, iepriekš bieži uzturoties kopā.

Gan Diallo, gan Hamravī nedēļas izskaņā netrenējās un negatavojās šovakar gaidāmajai lielajai spēlei Lionā pret vietējo "Olympique" – abas komandas šosezon Francijas čempionātā un Čempionu līgā izcīnījušas tikai uzvaras (Lionai 12 spēlēs 12 uzvaras un vārtu bilance 48:5, Parīzei 10 spēlēs 10 uzvaras un vārtu bilance 34:0). Pagājušajā sezonā parīzietes par vienu punktu apsteidza sāncenses, izcīnot pirmo Francijas titulu vēsturē un apturot Lionas 14 titulu sēriju.

Hamravī, kura valstsvienībā aizvadījusi 36 spēles un guvusi trīs vārtus, Francijas izlasē nav spēlējusi divarpus gadu, bet Diallo šajā ciklā divreiz bijusi rezervē un izlasē piedalījusies septiņos mačos un guvusi vienus vārtus. Francija Pasaules kausa atlasi sākusi ar četrām uzvarām un novembra beigās uzņems Kazahstānu un Velsu.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...