Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

PSG pēc Kataras miljonu ieplūšanas sāksies jauna ēra?

PSG pēc Kataras miljonu ieplūšanas sāksies jauna ēra?
Foto: AFP/Scanpix

Kā vēsta Francijas sporta laikraksta L'Equipe rīcībā esoša informācija, vasarā futbola klubs PSG beidzot nonāks Qatar Investment Authority (QIA) rokās. Tiek lēsts, ka QIA vienu no spēcīgākajiem un slavenākajiem Francijas klubiem iegādāsies par 50 miljoniem eiro. Tāpat tiek lēsts, ka turpmāko trīs sezonu laikā jaunu spēlētāju iegādē tiks investēts ap 150 miljoniem eiro.

Pēc šīs sezonas beigām viens no spēcīgākajiem Francijas klubiem, visticamāk, nonāks jaunās rokās. QIA Parīzes klubu vēlējās iegādāties jau 2006.gadā, taču toreiz Canal+ Kataras Investēšanas fondam atteica. Šobrīd kluba kontrolpakete pieder Colony Capital (95,8% akciju). Paredzams, ka QIA šķirsies no 50 miljoniem eiro – aptuveni divreiz mazākas summas, nekā Kalifornijā bāzētā firma vēlējās iegūt.

Vēl 2004.gadā PSG, tikai par trim punktiem atpaliekot no Lionas "Olympique", kļuva par Francijas vicečempionu, kā arī izcīnīja Francijas kausu, taču kopš tā laika situācija slavenajā klubā ir mainījusies. PSG slīga parādos, un arī sportiskie rezultāti strauji kritās – devītā, devītā, 15. un 16.vieta. 2008.gadā PSG tikai par mata tiesu izglābās no izkrišanas uz otro līgu, tomēr nākamā sezona jau bija krietni veiksmīgāka – sestā vieta. Pagājušajā sezonā PSG atkal finišēja otrajā desmitā (13.vietā), tomēr to izdevās kompensēt ar Francijas kausu. Šosezon PSG (pagaidām) ieņem augsto ceturto vietu, vēl pretendējot uz spēlēšanu Čempionu līgā, kā arī jau šosestdien kausa finālā tiksies ar "Lille". Tāpat PSG tēlu smagi iedragājis līdzjutēju huligānisms.

Par spīti potenciālajai īpašnieku maiņai, savu amatu vajadzētu saglabāt gan prezidentam Robēnam Leprū, gan galvenajam trenerim Antuānam Kombuarē. Toties tik mierīga aina varētu nebūt spēlētāju sakarā – kā raksta L'Equipe, jaunu futbolistu iegādē trīs sezonu laikā plānots ieguldīt ap 150 miljoniem eiro. PSG redzeslokā esot "Bordeaux" un Francijas izlases balsta pussargs Alū Diarā, "St.-Etienne" malējais pussargs Dimitrī Pajē, "Lorient" uzbrucēji Kevins Gameiro un Morgans Amalfitano u.c. Tāpat PSG acīmredzot jau ir atradis jaunu pamatvārtsargu – Nikolā Dušē, kuram šosezon beidzas līgums ar "Rennes", esot izlēmis par labu Parīzei.

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...


, 2011-05-10 15:13, pirms 13 gadiem
PSG vienmeer patikusi,kaa komanda,atliek vien cereet,ka atgrieziisies Chempionu Liigaa arii
, 2011-05-10 15:30, pirms 13 gadiem
jā.. man no PSG vispilgtāk atmiņā palicis portugāļu uzbrucējs Pauleta
, 2011-05-10 15:53, pirms 13 gadiem
MrBayerns rakstīja: jā.. man no PSG vispilgtāk atmiņā palicis portugāļu uzbrucējs Pauleta
Ronaldinho savu Eiropas karjeru sāka PSG - tas, man liekas, vēl spilgtāks čalis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-10 18:08, pirms 13 gadiem
Ja dabūs labu trenneri un pāris labus izpildītājus nešaubos,ka tuvāko sezonu laikā būs Francijas čempioni un tiks ČL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-11 00:45, pirms 13 gadiem
tā gadījumā nav tā pati kompānija,kas ar Barcu noslēdz rekordlīgumu par reklāmu uz maikām?
Foto: AFP/Scanpix
1

PSG trešo reizi pēc kārtas kļūst par Francijas čempioni

Līdz ar "Lyon" šī vakara uzvaru 3:2 pār "Monaco" kļuvis skaidrs Francijas futbola čempionāta uzvarētājs - par to kļuvis Parīzes "Saint-Germain" klubs, kas konkurentiem turnīra tabulā vairs nav aizsniedzams. PSG triumfējis 12. reizi savā vēsturē.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Mbapē 2+1, Dembelē divi vārti, PSG atkal uzvar ar 4:1 un labo izbraukuma rekordu

Francijas futbola čempionātā Eirokausu ceturtdaļfinālistes vakar aizvadīja pārceltās spēles, un no Eirokausu komandām uzvarēja vienīgi lidervienība PSG, kas izbraukumā ar 4:1 sasita izkrišanas pretendenti "Lorient".
Gonsalu Ramušs. Foto: AFP/Scanpix

PSG pirms Barselonas nomaina visu pamatsastāvu un izglābjas no reta zaudējuma

Francijas futbola čempionāta līdervienība PSG šovakar savā laukumā tikai pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma pret pēdējā vietā esošo "Clermont" (1:1).